Södermalm - Mariaberget

Brännkyrkagatan 46, 1 tr

Drömläge invid Mariabergets topp! Pärla med bevarad 20-talscharm och ytor i toppskick!

Adress

Brännkyrkagatan 46, 1 tr

Rum

1

Slutpris

2 010 000 kr

Avgift

1 977 kr/mån

Boyta

30 kvmOm bostaden

Välkommen till Brännkyrkagatan och ett av Stockholms mest eftersökta lägen! Kom och känn historiens vingslag i denna unika boendemiljö bland kullerstensgator och de pittoreska kulturkvarteren invid Mariabergets topp.

I välskött och stambytt fastighet anno 1928 finns den fina och välplanerade lägenhet om 1 r o k, som på senare tid renoverats till toppskick. Stilsäkra materialval i kök och badrum, sober färgsättning och snygga detaljer matchar bevarade ursprungsdetaljer såsom stavparkett, vita och spegelmönstrade dörrar samt snickerier, serveringsskåp och stora spröjsade fönsterpartier.

Det suveräna läget i kombination med lägenhetens stil och känsla ger ett drömboende vi tror ni väntat på!

– Välkomnande hall med slipad och lackad stavparkett, nymålade väggar i vitt och plats för avhängning vid klädhängare i original. Väggfasta och praktiska bokhyllor. Säkerhetsgrind. Fin dörr med spröjsat glas mot kök.

– Fräscht helkaklat och stambytt (2002) badrum med klinkergolv och golvvärme. Duschplats, WC och handfat.

– Nytt och snyggt kök från 2010 i stilsäker design. Skåp och draglådor i modernt högblankt vitt kombineras med bevarat serveringsskåp i original. Ovan väggskåpen är blått dekorljus installerat. Bänkskiva i 40 mm massiv diamantputsad svensk granit med underlimmad ho och glaskakel ovan. Designad blandare från Mora. Maskinell utrustning från Miele såsom kyl och frys, diskmaskin och fläkt, exklusiv 4-lågig gasspis med elugn från italienska Bertazzoni.
– Vardagsrum med plats för soffa och säng. Slipad och lackad stavparkett. Vitmålade väggar och tak. Stort spröjsat fönsterparti.

Pris: 1 850 000 kr

Månadsavgift: 1 977 kr

Andel i föreningen: 2,96740 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd, cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug och ett torkskåp. Innergård med plats för bord, stolar och grill.

Renoveringar: V/A-stammar i kök och badrum samt elstigar 2002. Bakgård 2003. Golv och trappor i trapphus renoverat 2003. Trapphus målat 2005. Fasad mot gatan omputsad 2006. Takets övre fall omlagt och det nedre fallet är målat 2007. Energideklaration 2008. Ny värmecentral 2010. Inga övriga renoveringar är planerade.

Lägenhetsnummer: 10

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kattryggen 23 bildades 1999 och består av 32 lägenheter, varav 1 är en hyresrätt, och 2 affärslokaler. Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade.

Förening: Brf Kattryggen 23

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Attraktivt läge på Södermalm i de eftersökta kulturkvarteren vid Mariaberget och Mariatorget. Rofyllt läge på Brännkyrkagatan nära Monteliusvägens promenadstråk där utsikten över Stockholm, Riddarfjärden och Stadshuset är hänförande. Det är nära till pulsen vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen, där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig och ett stenkast från Mosebacke och Slussen. T-bana (Slussen och Medborgarplatsen) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.