Södermalm / Hornstull

Folkskolegatan 4, 1 tr

Underbar bostad i härligt läge vid Hornstull med närhet till gröna Långholmen.

Adress

Folkskolegatan 4, 1 tr

Rum

1

Slutpris

2 780 000 kr

Avgift

2 040 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Välkomna in till denna härliga bostad i tyst vackert parkläge utan insyn med närhet till Hornstull och gröna Långholmen med dess fantastiska natur, sjöliv och bad.

Säkerhetsdörr.
Hall med laminatgolv i svartmelerat. Flera garderober med förvaring ovan.

Stort vitt helkaklat badrum med badkar, wc, tvättställ med svart kommod under och spegelskåp ovan. Handdukstork. Ljusgrått klinkergolv. Spotlights.

Större hall med parkettgolv. Plats för t.ex. läshörna eller arbetsplats.

Vitt kök med matplats för ca 3 personer. Stort, vackert, spröjsat och renoverat fönster ut mot Långholmen i grönt läge utan insyn. Viss sjöutsikt under vintertid. Rostfri kyl/frys, rostfri spis med häll och vit fläkt ovan, självdrag. Ovan bänkskivan i valnöt är brunt kakel samt belysning under överskåpen. Mörkbrunt laminatgolv.

Stort rum med ljusa väggar. Inbyggd garderob. Fina parkettgolv, högt i tak samt stort, renoverat, fint fönster utan insyn mot vackert grönt läge.

Pris: 2 495 000 kr

Månadsavgift: 2 040 kr

Andel i föreningen: 1,64000 %

EL: 180 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 260 kr/mån

Byggår: 1933

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Fräsch tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare och ett rum med en mangel och 2 torkskåp. Grovsoprum. Idag finns en lagerlokal som nu hyrs ut på korttid som eventuellt skall bli övernattningrum. Den yta som skall byggas om till lägenhet är den yta som först var tänkt som gemensamlokal är den yta som nu vi har bygglov på till lägenhet.

Lägenhetsnummer: 9 (1005)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Propellern 9 består av 49 lägenheter varav 3 är hyresrätter och som betingar ett stort dolt framtida kapital. En lagerlokal finns och hyrs ut. Fastigheten totalrenoverades 1996 så inga större planerade renoveringar är på gång.

Förening: Brf Propellen 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 49

Välkommen till härliga Södermalm och populära Hornstull. Kommunikationerna är toppen med tunnelbanan och flera busslinjer såsom 4, 40 och 66 alldeles runt hörnet. I kvarteren finns ett stort utbud av i princip allt från bra livsmedelsbutiker till suveräna gallerier. Vill man fika rekommenderas Cinnamon eller ett besök på klassiska Dello Sport på Pålsundsgatan, PO Choklad på Heleneborgsgatan eller på underbara Copacabana eller Vurma på andra sidan Långholmsgatan. På kvällarna kan man se på film på kvartersbion BioRio eller äta gott på t.ex. kvarterskrogen Judith & Bertil, indiska restaurangen Indian Garden på Heleneborgsgatan eller restaurang Ho’s på Hornsgatan. Nyöppnade Barbro är också jättebra för modern sushi och tapas. För lite senare kvällar rekommenderar vi ett besök på Strand som ordnar många bra konserter och klubbkvällar.

Kort promenad till Långholmen med sina härliga badplatser och vackra promenadstråk. Nära är även Reimersholme och även där finns trevliga promenadstråk och badbryggor där man kan ta sig ett dopp. Om man inte vill bada utomhus kan man besöka Liljeholmsbadet nere på Hornstulls strand som har varmt tempererat vatten höst, vinter och vår. Om man känner för en långpromenad rekommenderar vi utöver Långholmen en promenad kring Årstaviken eller Hälsans stig som löper runt hela Södermalm. Om man är båtintresserad finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de båtklubbar som finns utmed Pålsundet däribland Heleneborg båtklubb (www.heleneborgs.nu). För den som vill vara fysiskt aktiv finns det inom gångavstånd hela fem gym att välja mellan (Friskis och Svettis, World Class, 24hours, Energiverket och SATS).
Efter den omfattande utbyggnaden av Hornstulls kärna 2012-2013 finns 39 nya butiker, barer, restauranger och caféer som har kommit att bli en riktig knytpunkt och mötesplats för många stockholmare. (http://hornstull.se/).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.