Södermalm

Erstagatan 30, 3 tr

Pärla i fastighet från 1863. Fint skick med bevarad äldre charm. Kakelugn, trägolv och högt i tak. Drömläge på Södermalm!

Adress

Erstagatan 30, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 350 000 kr

Avgift

1 892 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet attraktivt belägen på vackra och populära Erstagatan. Här bor du tyst och lugnt med direkt närhet till allt det Södermalm har att erbjuda. Lägenheten är i fint skick med bevarad äldre charm. Stora spröjsade fönster med speglar och djupa nischer, slipat och vaxat trägolv, spegeldörrar och en vacker kakelugn (ej fungerande). Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och de tre stora fönsterna i fil ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten är ytterst väldisponerad med sällskapsvänligt vardagsrum, trevligt kök och rymligt badrum. Mycket goda förvaringsmöjligheter med bl.a. två inbyggda garderober varav en med walk-in closetkänsla. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter och en rymlig inbyggd garderob. Klinkergolv och vita väggar.

– Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Två stora spröjsade fönster med speglar och djupa nischer, vacker kakelugn (kakelugnen är ej fungerande), nyslipade och vaxade trägolv, vita väggar och högt i tak. Här finns även en stor inbyggd klädkammare.

– Väldisponerat kök med plats för mindre matbord. Bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Stort spröjsat fönster och klinkergolv. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl och frys.

– Rymligt och helkaklat badrum med dusch, duschkabin, handfat, badrumsskåp och wc.

Pris: 2 275 000 kr

Månadsavgift: 1 892 kr

Andel i föreningen: 4,17120 %

Byggår: 1863

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd med stålgaller, gemensam tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt en trevlig gemensam innergård.

Lägenhetsnummer: 1302

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 93 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kopparns Vänner förvärvade fastigheten 2011 och består av 21 lägenheter varav 3 fortfarande är hyresrätter (dold framtida intäkt). Stammarna har renoverats 1972 och 2011. 1996/97 inredning av vind samt installation av hiss. 2008 installation av fjärrvärme. 2009 nytt hissmaskineri. Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande är ok. Föreningen har nyligen sålt två hyresrätter och planen är att amortera på lånen. Föreningen kommer troligtvis höja avgiften med ca 100-150 kr/mån from 1/1-2014 pga fördyrade kostnader (info från ordförande 20131007). Energiprestanda 93 kWh/m² och år. Mer information finns finns i årsredovisning 2012.

Förening: Brf Kopparns Vänner

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband.

Här på Erstagatan 30 bor man med ett förstklassigt läge på Södermalm. Här har ni direkt närhet till all nödvändig service man kan önska sig. Förutom alla charmiga småbutiker finns även en mängd mysiga caféer, trevliga restauranger, mataffärer, apotek, saluhallen på Medborgarplatsen, gallerian i Skrapan och Ringen, flera gym och simhallar. Flera trivsamma parker såsom Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanestationen Slussen, Medborgarplatsen och Skanstull. Det finns också ett stort antal innerstadsbussar samt pendeltåg vid Södra Station.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.