Södermalm

Högalidsgatan 40 D, 2 tr

Suverän planlösning och bra skick, högt rofyllt gårdsläge och solig balkong i sydväst med utsikt. Drömläge invid Högalidskyrkan och Hornstull.

Adress

Högalidsgatan 40 D, 2 tr

Rum

1

Slutpris

3 250 000 kr

Avgift

1 579 kr/mån

Boyta

34 kvmOm bostaden

Välkommen till en strålande ljus och mycket fin lägenhet om 34 ytterst väldisponerade kvm. Lägenheten är högt, lugnt och rofyllt belägen i gårdshus och vetter mot föreningens lummiga och trädgårdslika innergård. Den har en stor solig balkong i sydväst med utsikt mot takåsar och plats för bord och stolar. Genomgående bra skick och bevarade tidsenliga detaljer från byggåret såsom trägolv, hög till tak och stora fönsterpartier.

Planlösningen är ytterst effektiv, tillgänglig och väldisponerad. Här finns ett vardagsrum med utgång till balkongen och plats för soffa, TV, säng samt förvaring i garderobsvägg och i inredd klädkammare. Välutrustat kök i vitt med matplats och komplett maskinell utrustning. Hall med plats för ytterkläder och skor. Kaklat badrum med dusch och WC.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och vacker innergård.

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen ansluter till vardagsrummet, köket samt badrummet. Trägolv och vitmålade väggar.

– Badrum med kaklade väggar, dusch, WC, handfat och badrumsskåp.

– Rejält kök med skåp och draglådor i stilrent vitt samt bänkskiva i svart. Gott om förvaring och väl tilltagna arbetsytor. Plats för matbord finns. Stort skafferi och städskåp. Köket är utrustat med komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis, ugn, fläkt, microvågsugn och diskmaskin. Rummet har trägolv och vitmålade väggar samt detaljer i rostfritt.

– Vardagsrum med plats för soffa, TV och säng. God förvaring i inredd klädkammare. Trägolv och vitmålade väggar. Utgång via dubbeldörrar till balkong i sydväst med vy över vacker innergård.

– Den väl tilltagna balkongen ligger mot en fin och tyst innergård. Stora dörrar och funktion av ett extra rum på sommaren. Sydvästligt läge och sol sommartid från ca. 12-19.

Pris: 2 850 000 kr

Månadsavgift: 1 579 kr

Andel i föreningen: 1,23314 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Till medlemmarnas förfogande finns en fräsch tvättstuga, cykel-/barnvagnsrum samt en nyrenoverad, trädgårdslik innergård med gräsmatta, planteringar, bord, stolar och grill.

Lägenhetsnummer: 54 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 171 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Muttern 16 upa registrerades 1915 och ombildades till Bostadsrättsföreningen Muttern 16 år 1992. Föreningen består av 56 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. För mer information, se http://muttern16.bostadsratterna.se/

Genomförda renoveringar:
2013: Utbyte av det allmänna låssystemet. Injustering av värmesystemet. Högtrycksspolning av badrumsstammar.
2012: Ommålning av fönster som vetter mot lilla gården. Ytmätning av samtliga lägenheter (förutom de nya vindslägenheterna) och lokaler enligt modern mätstandard.
2011: Färdigställande av fyra vindslägenheter om totalt 405 kvm bostadsyta. Byte av samtliga yttertak till dubbelfalsad plåt. Byte till nya hissar av hydraul- typ i uppgång A och B. Installation av hiss i uppgång D. Ombyggnation av elcentralen. Installation av tryckstegringspump för tappvattnet. Anläggning av nytt system värmekablar mot isbildning på tak och i rännor/altaner. Ett antal reparationer av skorstenar och fasadytor i samband med vindsbyggnationen.
2010: Byte av resterande 8 köksstammar, ommålning av fönster mot stora gården, ommålning av golv och väggar i källaren, montering av nya källarförråd i stål.
2009: Byte en köksstam i D-porten: lgh 48, 52, 55-56, 60. Ommålning av fönster mot gatan, ombyggnad av balkonger mot gatan.
2008: Ny undercentral för fjärrvärmen, nya termostater på samtliga radiatorer.
2007: Renovering av trapphusen i A, B, C och D.
2006: Byggnation av balkonger mot de båda gårdarna.
2004: Stamrensning köksstammar, nya trädgårdsmöbler, grovdammsugare och kompostkvarn för trädgården köps in.
2002: Stambyte avslutas. Ommålning portar och butiker (dörrar o fönster). Polish samtliga allmänna golv.
2001: Bredband installeras (eget nät och kablage). Stambyte badrumsstammar påbörjas (några kök stambyts också) .

Förening: Brf Muttern 16

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Sammanställning: Den väl tilltagna balkongen ligger mot en fin och tyst innergård. Stora dörrar och funktion av ett extra rum på sommaren. Sydvästligt läge och sol sommartid från ca. 12-19. Balkongavgift på 44:- tillkommer månadsavgiften till föreningen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.