Södermalm

Folkungagatan 76, 3 tr. Gårdshuset

Pärla med balkong högst upp i gårdshuset. Härligt skick, ljus och charm. El ingår. Drömboende!

Adress

Folkungagatan 76, 3 tr. Gårdshuset

Rum

1

Slutpris

2 740 000 kr

Avgift

1 970 kr/mån

Boyta

33 kvmOm bostaden

Välkomna till Södermalms kanske finaste etta! Belägen på högsta ordinarie våningsplan i gårdshuset med en underbar balkong med himlen som närmsta granne. Lägenheten är i fint skick med den äldre charmen bevarad.

Sällskapsvänligt vardagsrum med praktisk avskild sovdel/alkov. Två vackra fönster med speglar, trägolv, stuckatur, takrosett samt drygt tre meter i takhöjd ger ljus, rymd och underbar charm. Stilfullt kök med påkostade materialval och vitvaror med bl.a.diskmaskin och golvvärme samt helkaklat badrum med golvvärme. Lägenheten har flera smarta förvaringslösningar. OBS att det förutom värme och vatten även ingår hushållsel i avgiften. Lägenheten passar såväl singeln som paret. Detta är ett tyst och lugnt boende med suverän planlösning och direkt närhet till allt det underbara Södermalm har att erbjuda alldeles runt husknuten. Hiss finns ej. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Entré med klinkergolv med golvvärme. Bra avhängningsmöjligheter samt smart skåpförvaring. Spotlightbelysning.

– Enastående vardagsrum med cirka 3.05 meter i takhöjd, stuckatur, takrosett och trägolv. Två vackra fönster med speglar. Gott om plats för önskad möblering. Avskild sovdel med rofylld stjärnhimmelbelysning. Sängdelen och madrassen (1.20 meter bred) lämnas kvar av säljaren. Bra förvaringsutrymme med rymliga överskåp samt garderob.

– Påkostat och väldisponerat kök med utgång till balkongen. Köksbord med bänkskiva i valnöt. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, kolfilterfläkt, lådkyl samt frys. Bra arbetsytor och generöst med förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Klinkergolv med golvvärme och spotlightbelysning.

– Helkaklat och stilfullt badrum med golvvärme, dusch, handdukstork, handfat och wc. Spotlightbelysning.

– Underbar balkong på högsta ordinarie våningsplan i gårdshuset. Balkongen vetter mot den lugna och tysta innergården. Gott om plats för bord stolar och blomster. Här trivs man!

Pris: 2 450 000 kr

Månadsavgift: 1 970 kr

Andel i föreningen: 2,15300 %

Byggår: 1906-10

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Det finns gemensam tvättstuga i huset på innergården med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare, cykelparkering samt en gemensam innergård.

Renoveringar: 2007 Bygge av balkonger. Stambyte. 2008 Energideklaration. 2011 Omvandling av vind till bostäder i gathus. Byte av vattenpump. 2010-12 Upprustning och byte av maskiner i tvättstuga. 2012 Byte av fläkt hos Amida Kolgrill.

Lägenhetsnummer: 231

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 188 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Båtsmannen Större 23 förvärvade fastigheten 2005 och består av 24 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok (inom en familj) minsta andel är 10%. Stammarna i kök och badrum byttes 2007. Föreningen planerar att renovera innergården under 2014 samt ny sophantering inom de närmsta åren. Dessutom planerar man att sälja vinden i gårdshuset inom de närmsta åren, antingen till de boende på översta plan eller om möjligt till utomstående. Skulle framtida köpare av bostadsrätten vara intresserad av att förvärva del av vinden ovan ska föreningen kontaktas för vidare diskussion framöver. Energiprestanda: 188 kWh/m² och år. Mer info finns i årsredovisning 2012.

Förening: Brf Båtsmannen Större 23

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband.

Här på Folkungagatan 76, på högsta ordinarie våningsplan i gårdshuset, bor man tyst och lugnt i hjärtat av Södermalm. Här har ni direkt närhet till all nödvändig service man kan önska sig. Förutom alla charmiga småbutiker finns även en mängd mysiga caféer, trevliga restauranger, mataffärer, apotek, saluhallen på Medborgarplatsen, gallerian i Skrapan och Ringen, flera gym och simhallar. Flera trivsamma parker såsom Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanestationen Slussen, Medborgarplatsen och Skanstull. Det finns också ett stort antal innerstadsbussar samt pendeltåg vid Södra Station.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.