Södermalm

Ringvägen 131 B, 1 tr

Drömetta med suveränt läge på Södermalm! Toppskick i snövit design och möjlig balkong!

Adress

Ringvägen 131 B, 1 tr

Rum

1

Slutpris

2 220 000 kr

Avgift

1 491 kr/mån

Boyta

33 kvmOm bostaden

Välkommen till en 20-tals pärla belägen i tyst gårdshus. Lägenheten är väldisponerad med ett allrum med naturlig plats för säng och soffa. Här finns möjlighet att bygga balkong, se bifogad pdf. Nyrenoverat kök med plats för mindre matbord och ett fräscht badrum. Goda förvaringsmöjligheter i en stor klädkammare. Välskött bostadsrättsförening med de stora renoveringarna gjorda. I avgiften ingår värme, vatten och bredband 100 mbit/s. Här bor ni på en attraktiv adress mitt i SoFo med närhet till både Vitabergsparken, Sofia Kyrka och inte minst Nytorget. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana och bussar. Här finns också Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Hela lägenheten har genomgående vitlaserade furugolv och väggar i ljus ton.

– Ljust och trivsamt allrum med naturlig plats för såväl soffa som säng. Goda förvaringsmöjligheter i en anslutande klädkammare. Möjlighet att bygga balkong, se bifogad pdf för bilder.

– Stilrent och fullutrustat kök med vita köksluckor och ljust kakel ovan arbetsytor i kombination med bevarad 20-tals charm. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll samt ovansittande spisfläkt. Goda förvaringsmöjligheter samt gott om avställningsytor. Bardisk/matbord med plats för att ställa stolar under

– Fräscht helkaklat badrum med mörkt klinker med golvvärme och vitt kakel på väggar.

Pris: 1 995 000 kr

Månadsavgift: 1 491 kr

Andel i föreningen: 1,09420 %

Byggår: 1927

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Fräsch tvättstuga finns i samma fastighet. Stor och trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Renoveringar: Stammar: Bytta 2002 Elinstallation: Bytt 2002 (nya matarkablar till varje lägenhet så att det nu finns 3 fas) Gårdsbjälklag: Bytt 2005 Vindsetablering: Gjord 2006 Yttertak: Bytt 2006 Bredbandsnät: Installerat 2006 (eget LAN i fastigheten samt WAN via Stokab:s fiberkabel) Säkerhetsdörrar: Installerat 2006 Buller- och energiglas: Insatt 2008 (bullerglas bara i fönster mot gatan, energiglas i alla fönster) Nytt styrsystem för värmen: 2008 (inkl utbyte av samtliga styrventiler i fastigheten) Elservis: Bytt 2010 (ingående el kapacitet höjd från 100 A till 250 A) Stamspolning: Gjord 2011 (bör göras minst vart 6:e år) Ventilation: Ombyggd 2011 ("uppgraderad" från självdrag, sk stockholmsventilation, till mekanisk frånluft = satt fläktar på alla 18 skorstenar) Värmeslinga: Installerat 2011 (på taket för att förhindra isbildning i häng- och stuprännor) Snörasskydd: Installerat 2011

Lägenhetsnummer: 1101 (839)

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: För folkbokförda i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar f.n. 700 kr. Alternativt kan biljett lösas för f.n. 50 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kolonnen 2 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 51 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 hyresrätt. Därutöver hyr föreningen ut 6 kommersiella lokaler. Föreningen är äkta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2012. För mer info, se http://www.kolonnen2.com/

Förening: Brf Kolonnen 2

Sammanställning: Möjlig balkong med utgång från allrummet. Se bifogad pdf för fasadbilder och mått.

Mycket eftersökt och populärt läge på Södermalm. Här erbjuds rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med kort promenad till Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Blecktornsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacken torg med Mosebackes uteservering.

Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar. Här finns också Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m. Vid Skanstull ligger Eriksdalsbadet med gym och en av Sveriges största simhallar med äventyrsbad och utomhusanläggning.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris”.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.