Södermalm

Ringvägen 162, 3 tr

Drömetta med utsikt över Vitabergsparken. Nyrenoverade ytskikt och optimal planlösning!

Adress

Ringvägen 162, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 010 000 kr

Avgift

1 565 kr/mån

Boyta

30 kvmOm bostaden

Välkommen till en 30-talspärla belägen på 3 trappor i välskött fastighet. Lägenheten är väldisponerad med ett allrum med naturlig plats för säng, soffa och matplats. Underbar utsikt mot Vitabergsparken och Sofia kyrka. Nyrenoverat arbetskök, fräscht badrum och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Här bor du med drömläge på Södermalm med direkt närhet till allt den underbara stadsdelen har att erbjuda. Kommunikationerna är mycket bra med T-bana och bussar. Inom 5 min nås Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Hela lägenheten har genomgående nyslippad fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

– Ljust och trivsamt allrum med naturlig plats för såväl soffa, matplats som säng. Det höga läget i huset i kombination med det stora fönsterpartiet ger hela bostaden ett rikligt ljusinsläpp. Goda förvaringsmöjligheter i en anslutande klädkammare.

– Nyrenoverat och stilrent arbetskök med vita köksluckor och snygg mosaik ovan arbetsytor. Utrustat med kyl/frys från SMEG, inbyggnadsugn, spishäll samt ovansittande spisfläkt.

– Fräscht badrum med ljust klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med badkar.

Pris: 1 795 000 kr

Månadsavgift: 1 565 kr

Andel i föreningen: 1,87000 %

Byggår: 1931

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Gemensam tvättstuga. Cykelförråd finns på innergården. Mysig innergård med utemöbler sommartid.

Renoveringar: Badrumsstammar byttes 1988 Köksstammar och elstigar byttes 2003

Lägenhetsnummer: 23 (1304)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Parkering/Bilplats: För folkbokförda i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar f.n. 700 kr. Alternativt kan biljett lösas för f.n. 50 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Brf Vitbetan 27 förvärvade fastigheten 16 december 1998 och består av 40 bostadsrätter och en hyresrättslokal.

Genomförda renoveringar:
1987-89: Byte av V/A-stammar i badrum.
1990: Fasadrenovering.
1991: Renovering av tvättstugan.
1999: Nya maskiner i tvättstugan.
2001: Renovering av fönster och ommålning i trapphus.
2002/03: Byte av el-stigare.
2003/04: Byte av V/A-stammar i kök.
2005: Relining av V/A-stammar i källaren. Ny belysning i porten.
2007: Ommålning av fönster mot gård, ny entréport i ek.
2009/10: Installation av säkerhetsdörrar och postboxar i entrén, nya balkongräcken mot gatan, samtliga V/A stammar har spolats och taket målades om.
2012: Installation och kollektiv anslutning till Telia fibernät, nytt låssystem för porten och allmänna utrymmen
2013: Ommålning av fönster och fönsterdörrar mot gatan, ny torktumlare, ny undercentral för fjärrvärmen.
2014: Radonkontroll, byte av hissens maskineri och styrsystem.
2015: Spolning av V/A-stammar i kök och badrum, entréporten lackades om via Alviks Måleri, uppgradering av bredbandet i fastigheten till 1000/100 Mbit/s och renovering av fasad mot gården.

För tillfället är det inga större renoveringsarbeten planerade utan endast löpande underhåll.

Föreningens ekonomi är god. Under 2015 såldes föreningens sista hyresrätt för 3.165.000:- och en amortering på föreningens lån gjordes med 3.600.000:- 2015 och ytterligare 450.000:- under 2016 så den långfristiga skulden är fn ca 6.200.000:-. Inga förändringar av avgifterna är beslutade eller planerade.

Driftskostnder:
Hushållsel ca 200-250:-/månad och hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Förening: Brf Vitbetan 27

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Telia.

Här på Ringvägen 162 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm. Tyst, lugnt och fridfullt med direkt närhet till allt det stan har att erbjuda. Här finns ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacken torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!
Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar. Här finns också Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.