Södermalm

Hornsgatan 180, 3 tr

Pärla om 26 kvm belägen vid Hornstulls Strand och gallerian. Högt i tak, trägolv och gemensam takterrass. Fastighet från 1883!

Adress

Hornsgatan 180, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 700 000 kr

Avgift

1 950 kr/mån

Boyta

26 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva denna underbara 1:a om 26 kvm i fastighet från 1883. Här bor du på den lugna delen av Hornsgatan endast en kort promenad från Hornstulls galleria och till underbara promenad- och joggingstråk vid vattnet. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bäst sätt. Sällskapsvänligt vardagsrum med praktiskt sovloft, kök med bra förvaringsutrymmen samt rymligt badrum. Vackra trägolv, generös takhöjd samt två fönster med djupa nischer. Föreningen har bland annat en härlig takterrass för medlemmarna att njuta av!

Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet. Här bor du tyst och lugnt med all nödvändig service alldeles runt husknuten. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns en garderob samt plats för extra byrå om så önskas. Trägolv.

– Underbart vardagsrum med plats för soffa, soffbord och matbord. Här finns även en inbyggd garderob samt två överskåp. Praktiskt sovloft med plats för cirka 1,20 meter bred madrass. Stort fönster med djupa nischer och vacker fiskbensparkett.

– Väldisponerat arbetskök utrustat med gasspis, fläkt samt kyl/frys. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Stort fönster med djupa nischer och golvvärme.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, infällbara duschväggar, handdukstork, handfat, skåp och wc.

Pris: 2 395 000 kr

Månadsavgift: 1 950 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 73 kr/mån för kabel-tv. Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca. 211 kr/mån, gas ca. 218 kr /mån och hemförsäkringen ca. 172 kr /mån.

Andel i föreningen: 2,79730 %

Byggår: 1883

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 34140402 (1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3.

Energiförbrukning: 216 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, soprum, innergård med cykelställ. Dessutom har föreningen en gemensam takterrass med sommarmöblering och vacker utsikt för medlemmarna att njuta av!

Bostadsrättsföreingen Sågen 7 förvärvade fastigheten 2004. Föreningen består av 27 bostadsrättslägenheter, 2 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång) samt 2 hyreslokaler. Föreningen äger marken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Delat ägande är ok om den boende äger minst 50% av lägenheten. Föreningen vill att en framtida köpare avser bosätta sig permanent i lägenheten. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen planerar att fräscha upp entrén. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Genomförda åtgärder:
2017 – OVK samt renovering av delar av fasad mot gård.
2016 – Stamspolning.
2013 – Takreparation.
2011/2012 – Nya balkonger.
2009 – Takreparation.
2008/2009 – Nyinstallation hiss.
2006 – Byte och renovering av fönster.
2006/2007 – Nya balkonger. Omputsning av fasad. Renovering av kungsbalkonger.
2004 – Rörstambyte. Elstambyte. Tvättstuga.
2008 – Installation radiatorventiler. Energideklaration.

Förening: Brf Sågen 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 73 kronor/månad tillkommer.

Internet: Bredband. Leverantör: Telia och Com Hem.

Sammanställning: Föreningen har en gemensam takterrass med sommarmöblering för medlemmarna att njuta av. Dessutom finns en gemensam innergård!

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.