Södermalm

Bergsundsgatan 13, 2 tr

Pärla på Södermalm med perfekt planlösning och underbar balkong. Attraktivt läge och lågt belånad förening!

Adress

Bergsundsgatan 13, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 745 000 kr

Avgift

1 464 kr/mån

Boyta

23 kvmOm bostaden

Välkomna till denna ljusa och charmiga lägenhet om 23 kvm med fantastiskt läge på trevliga Bergsundsgatan. Här bor du tyst och lugnt med närhet till allt det underbara stadsdelen har att erbjuda. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Trivsamt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen som vetter mot innergården i öster. Funktionell kokvrå med goda förvaringsutrymmen samt stilfullt och rymligt badrum. Lägenheten har trägolv, spegeldörrar samt ljusa väggar och tak. Hiss finns. Populär och välskött förening. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Trägolv och vita väggar.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen. Här finns plats för önskad möblering samt matbord. En inbyggd garderob och trägolv. Härlig balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot innergården i Öster. Här trivs man!

– Väldisponerad kokvrå med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med kyl, mindre frys, spishäll, ugn och fläkt. Fönster ger trevligt ljusinsläpp.

– Rymligt badrum utrustat med ducsh, handfat, handdukstork och wc.

Pris: 1 995 000 kr

Månadsavgift: 1 464 kr

Andel i föreningen: 2,16300 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 15

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 192 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två nya tvättmaskiner, ny torktumlare, mangel och torkrum, cykelrum, soprum samt trevlig innergård med sommarmöblering.

Brf Ångpannan 13 förvärvade fastigheten 1995 och består av 36 bostadsrättslägenheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 20%. Föreningen vill att medlemmarna bor permanent i sin bostad. Stammarna byttes 1995. Föreningen planerar att måla trapphuset. Välskött förening med god ekonomi och låg skuldsättning. Mer information finns i bifigad årsredovisning samt på föreningens hemsida:
http://www.angpannan13.brfnet.org/

Utförda renoveringar:
2015 Målning/uppfräschning tvättstuga och torkrum.
2014 Fönsterrenovering inkl montering av energiglas. Yttertaksmålning. Rensades stammar och stickledningar kök/badrum.
2011 Installerades ny värmecentral från Fortum.
2007 Gjordes hissrenovering inkl. byte av hissmotor och ventilationen renoverades. Rensades stammar och stickledningar kök/badrum.
1995 Byttes köks- och badrumsstammar. Byttes elstigar. Putsades fasaden.

Förening: Brf Ångpannan 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband, leverantör AllTele AB. Hastighet upp till 100 Mbit/s Up+down. Denna uppkoppling kostar i dagsläget 175 kr/mån och är frivillig. Föreningen ser gärna att alla medlemmar abonnerar på detta då möjlighet att förhandla ner kostnaden blir gynnsammare.

Sammanställning: Balkong, läge öster. Balkongen vetter mot innergården. Gott om plats för bord, stolar och blomster!

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 100:-/mån är ca 125:-/mån.

Här på Bergsundsgatan 13 bor du tyst, lugnt och fridfullt med närhet till det mesta stan har att erbjuda. I området finns mysiga cafeér, restauranger, mataffärer, bageri, sköna barer, Bio Rio, gym, apotek och härliga Lasse i parken med anor från 1700-talet. Runt husknuten finns flera underbara promenad och joggingstråk samt badbryggor/strand vid Långholmen och Reimersholme. Dessutom har Hornstull genomått en omfattande renovering som gjort området än mer populärt. Utmärkta kommunikationer med t-bana Hornstull samt flertalet busslinjer.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.