Södermalm

Tjärhovsgatan 22, 2 tr

Perfekt planerad lägenhet och attraktivt läge ett stenkast från Medborgarplatsen

Adress

Tjärhovsgatan 22, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 230 000 kr

Avgift

2 183 kr/mån

Boyta

19 kvmOm bostaden

Suveränt planerad och trevlig etta med ett av Södermalms mest populära lägen. Här bor du tyst och lugnt med allt det underbara Söder har att erbjuda precis runt knuten.

Välkommen till denna optimala och fantastiska etta med generösa ljusinsläpp och fönster in mot föreningens innergård. Lägenheten är funktionell och med kokvrå. Fräscht helkaklat badrum. Lägenheten har fönster belägna mot innergården. Det fina läget i huset gör att lägenheten känns mycket ljus.
OBS! Hushållsel ingår i månadsavgiften.

Detta är ett drömläge på Södermalm vid Katarina kyrkan och Medborgarplatsen precis runt hörnet. Några kvarter söderut finner ni Nytorget och Vitabergsparken vilket gör att läget på Tjärhovsgatan är fullständigt ypperligt!

Här kommer ni att trivas, varva lugn med stadsdelens puls!

– Trevlig entré med klädhängare och 2 rymliga garderober med överskåp.

– Väldisponerat allrum och kokvrå. Stort härligt fönster mot innergården för maximalt ljusinsläpp. Kokvrån är utrustad med kyl med frysfack, 2 spisplattor samt fläkt. Gott om plats för matlagning samt bra med förvaringsskåp. Med en smart planlösning får man plats för matbord 2- 4 personer och säng/bäddsoffa. Genomgående parkettgolv.

– Fräscht, helkaklat och rymligt badrum med dusch, infällbar duschvägg, handfat, handdukstork, badrumsskåp samt WC.

Pris: 2 300 000 kr

Månadsavgift: 2 183 kr
I avgiften ingår vatten, värme och hushållsel.

Andel i föreningen: 0,92660 %

Byggår: 1940

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns en gemesam tvättstuga i källaren samt tvättmasin och torktumlare på vartannat våningsplan! Dessutom finns ett cykelförråd och ett grovsoprum.

Renoveringar: 2013 Målning av fönster 2012 Renoveringa av entré 2011 Nytt värmesystem 2007 Renovering av tvättstugor 2005 Omläggning av tak 2004 Nyinstallation av hiss 2001 Stambyte 2001 Elstambyte

Lägenhetsnummer: 213

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 169 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Droskhästen 17 består av 103 lägenheter samt 1 lokal. Bostadsrättsföreningen upplåter 99 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Huset byggdes 1940 och är funkisinspirerat med en glasad hiss med härlig utsikt över Katatina Kyrka. Bostadsrättsföreningen blidades och fastigheten förvärvades 2002. El och rörstammar byttes 2001. Inga större planerade arbeten finns enligt föreningen.

Föreningen genomförde en säkning av årsavgiften med 2,5%, 2013-04-01. Delat ägande med en minsta andel om 10% är OK.
Hushållsel ingår i månadsavgiften.

Mer information finns på föreningens hemsida www.sbc.se/droskhasten17

Förening: Brf Droskhästen 17

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Mycket eftertraktat och populärt läge på Södermalm med promenadavstånd till allt man kan önska sig!

Ett stenkast från Medborgarplatsen där det erbjuds rikt utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer och ett blomstrande kulturliv. Promenadavstånd till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, underbara Vita Bergen, Mosebacke torg och den idylliska Fjällgatan med Stockholms mest hänförande utsikt. Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata med enormt utbud av mode, resaturanger, krogar och caféer.

Goda kommunikationerna är utmärkta både med tunnelbana, pendeltåg och ett flertal innerstadsbussar. Det tar tio minuter att promenera till gamla stan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.