Röda Bergen

Rödabergsgatan 2, 1tr

Toppskick och bevarad 1920-talscharm i väldisponerad 1:a i mysiga Röda Bergen!

Adress

Rödabergsgatan 2, 1tr

Rum

1

Slutpris

2 590 000 kr

Avgift

1 691 kr/mån

Boyta

38 kvm



Om bostaden

Välkommen till en suverän 1:a belägen i ett av Stockholms mysigaste område Röda Bergen. Här lever du fridfullt, idylliskt och lugnt i klassiska och grönskande 1920-talskvarter med genuin småstadskänlsa. Lägenheten är väldisponerad, lättmöblerad och smakfullt nyrenoverad i stilsäkert utförande. Samtidigt bevaras den ursprungliga charmen med trägolv, högt till tak, spegeldörrar och ett stort spröjsat fönster mot innergården.

Hall med plats för ytterkläder och skor. Toppfräscht duschrum med handfat och WC. god förvaring i klädkammare.

Populär och mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låga avgifter och välrenoverade, fina fastigheter.

– Hall med gott om plats för ytterkläder och skor samt förvaring i garderob. Trägolv och väggar i ljus kulör.

– Stilrent renoverat badrum helkaklade väggar i vitt samt klinkergolv i svart med golvvärme. Vägghängd WC, handfat och ett spegelskåp. Dusch, s k ”Stockholmsdusch” i anslutning till handfatet.

– Nytt och snyggt kök i stilrent vit design med god förvaring och komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, gashäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Bra arbetsytor och öppen barbänk mot vardagsrummet med sittplats för flera. Trägolv och väggar i sober kulör.

– Rejält och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och säng. Trägolv, väggar i sober kulör samt ett stort spröjsat fönsterparti med grönskande innergård.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 1 691 kr

Andel i föreningen: 0,52455 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga, två st cykelrum, en föreningslokal och bastu med plats för 10 personer som bokas av medlemmarna. Hushållssoprum samt grovsoprum. För de boende finns även två vackra trädgårdar med syrener, rosor och magnolia, flera sittgrupper och grillmöjligheter.

Renoveringar: 1983-1985: Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök bytta. 2000: Del av fasader renoverades. 2007: Elstgare byttes och samtliga lägenheter fick 3-fas. 2012-2013: Takrenovering. 2014: Fönster- och fasadrenovering (pågår).

Lägenhetsnummer: 51 (1103)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garageplatser i området. www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Brf Humleboet 17 bildades 1925 och består av 136 lägenheter varav några är sammanslagna vilket innebär att antalet hushåll är 118 samt 11 hyreslokaler på adresserna Falugatan 16 och 18, Hedemoratäppan 1 och 2, Rödabergsgatan 2 och 4 samt Rödabergsbrinken 10, 12, 14 och 16. Föreningen har ett fördelaktigt kollektivt elavtal med individuell mätning för varje lägenhet som debiteras kvartalsvis tillsammans med avgiften. Föreningen har planer på att sälja ut vissa av lokalerna samt vindarna. Juridisk person godkänns ej som medlem. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.humleboet.com

Förening: Brf Humleboet 17

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Bredband via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via ComHem eller Ownit (100/100 Mbit/s).

Fantastiskt läge i idylliska Röda Bergen i Vasastans kanske vackraste kvarter! Lugnt, tyst och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan samt Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Boendeparkering för bil finns på gatan samt på alla närliggande gator. Närhet även till Handelshögskolan och KTH. Det är även kort avstånd till naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.