Östermalm - vid Östermalmstorg

Sibyllegatan 31, 5 tr

Öppen, ljus & optimerad 1:a, stilsäkert nyrenoverad 2021 till toppskick. Högst upp i huset med drömläge vid Östermalmstorg. Endast 881:-/månad.

Adress

Sibyllegatan 31, 5 tr

Rum

1

Slutpris

3 700 000 kr

Avgift

881 kr/mån

Boyta

28 kvmOm bostaden

Med ett ogenerat, fritt och ypperligt läge, på det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i välvårdad fastighet från 1927 och på en av Östermalms toppadresser vid Östermalmstorg och Hedvig Eleonora kyrka, mellan Humlegården, Stureplan och Strandvägen, saluförs på uppdrag av Brf Krejaren 18 denna öppna, ljusa och kvadrateffektiva studioetta om 28 kvm.

Lägenheten är smakfullt och stilsäkert nyrenoverad 2021 och ger ett modernt och lugnt boende med alla bekvämligheter. Samtidigt är charmen och de tidsenliga originaldetaljerna från byggåret väl bevarade såsom oljad fiskbensparkett i ek, generös takhöjd, vita snickerier och spegelmönstrade dörrar samt ett stort spröjsat fönsterparti med djup nisch och fri utsikt mot himmel, takåsar och Hedvig Eleonoras vackra kyrktorn.

Planlösningen är optimalt disponerad, maximalt yteffektiv och öppen vilket gör den utmärkt som ett förstaboende eller en lyxig ”övernattare” i hjärtat av Östermalm med gångavstånd till allt.

Här finns en hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett nyrenoverat, stilrent och fräscht badrum med dusch och vikbara glasdörrar och ett separat WC med toalett, badrumsskåp, handfat på kommod samt handdukstork. Både badrum och WC har golvvärme.

Ljust och trivsamt sällskapsrum som rymmer både matplats, soffmöblering och kök i en öppen och tillgänglig planlösning. Köket är nyrenoverat i ett stilsäkert och modernt utförande från danska Kvik med god förvaring och maskinell utrustning såsom kyl och frys, spishäll, ugn och fläkt. God plats för klädförvaring i en originalgarderob intill.

Renoverad och stambytt fastighet uppförd 1927 och en välskött förening med god ekonomi och låga avgifter för medlemmarna. Tack vare försäljningen/upplåtelsen av denna lägenhet så kommer föreningens ekonomi att rejält stärkas ytterligare.

Välkommen till ett boende för dig som vill bo på en representativ adress mitt i Stockholm, vid Östermalmstorg och Stureplan med dess restauranger och nattliv, Humlegården, Dramaten och Skärgårdsbåtarna vid Nybrokajen m.m.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 881 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 1,72900 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster med energiglas

Lägenhetsnummer: 20 (1502)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 6

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Krejaren 18 förvärvade fastigheten på Sibyllegatan 31 i Stockholm år 2010. Fastigheten uppfördes 1927 och byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.544 kvm, varav 1.828 kvm utgör lägenhetsyta och 716 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt (varav denna lägenhet som säljs är en av dem) och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med tomträtt. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Juridisk person accepteras inte som förvärvare.

Föreningens ekonomi är god med bra kassaflöde och stora intäkter från sina lokalhyresgäster. Per 2020-12-31 uppgick lokalhyresintäkterna till ca 1.660.000:- och årets nettoresultat till + ca 325.000:- efter bl a avskrivningarna. Skuldsättningen uppgick till 16 mkr och omsättningstillgångarna till ca 1.500.000:-. Föreningens tomträttsavgäld uppgår till 431.100:-/år (nuvarande avgäld gäller fram till och med 2026). I och med försäljningen och upplåtelsen av denna lägenhet så stärker föreningen sin ekonomi ytterligare. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utförda renoveringar och investeringar:
2018-2019: Utvidgning av 3 balkonger.
2018: Ny balkong och renovering av gamla balkonger samt vädringsbalkonger.
2017: Byte av ljusslingor i trapphuset och renovering av nedre del av gatufasad.
2016: Ny balkong.
2015: Renovering ljusgård.
2013-2014: Renovering av entré och trapphus.
2013: Byggnation av vindslägenhet, byte till säkerhetsdörrar, utbyte av plåttak, renovering samt höjning och sänkning av hissen och indragning av fiber.
2012-2013: Nya balkonger.
2012: Renovering av rökkanaler och öppna spisar, översyn av rök- och brandsystem och nya stigare (i samband med vindsombyggnationen).
2011-2012: Byte av V/A-stammar och elstigaren, ventilationsarbete, ny tvättstuga, installation av sopsug och nya källarförråd inklusive nya cykelrum i källaren och på gatuplanet.
2010-2011: Fönsterrenovering.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2024.
2024: Planerad gårdsrenovering.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en fin och nybyggd tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Separat cykelförråd. Fin innergård med utemöbler och planteringar.

Förening: Brf Krejaren 18

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 21

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via ComHem. Tecknas separat av varje medlem.

Internet: Bredband via Stockholms Stadsnät. Ingår i månadsavgiften.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg och Hedvig Eleonora kyrka. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.