Östermalm - Nedre Gärdet

Värtavägen 13, 3 tr.

Pärla med drömläge invid Karlaplan och Tessinparken. Fiskbensparkett, spegeldörrar & stort härligt fönsterparti. Perfekt planlösning med smart alkov.

Adress

Värtavägen 13, 3 tr.

Rum

1,5

Slutpris

3 550 000 kr

Avgift

1 840 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

Välkommen till detta suveräna Östermalmsläge, alldeles intill Karlaplan och Tessinparken med bekvämt promenadavstånd till Stureplan och Östermalmstorg. Lägenheten som vetter mot innergården är ytterst väldisponerad med stort och trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här finns även en praktisk sovalkov med plats för en rejäl säng. Lägenheten är i bra skick med funkischarmen bevarad. Nyslipad fiskbensparkett, spegeldörrar, stort fönsterparti och generös takhöjd.

Det har tidigare funnits bygglov för att bygga balkong (se planritning) och det är troligtvis inte vara några problem att förnya bygglovet.

Goda kommunikationer med T-bana och bussar i direkt närhet till lägenheten. Välkomna på visning!

– Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Hallen är tapetserad med tapeten ”Paradiset” från Svenskt Tenn. Nyslipad fiskbensparkett.

– Härligt, lättmöblerat vardagsrum med stort fönsterparti och generös takhöjd. Ingång till klädkammare. Nyslipad fiskbensparkett och vitmålade väggar. Det har tidigare funnits bygglov för balkong med utgång från vardagsrummet. Bygglovet har gått ut men det ska troligtvis inte vara några problem att förnya bygglovat.

– Praktisk sovalkov med skjutdörrar. Plats för en bredare säng och nattduksbord. Nyslipad fiskbensparkett och vitmålade väggar.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Fönster med utsikt mot grönskande innergårdar och Tessinparken. Spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. Praktiskt barbord. Vitmålade väggar.

– Kaklat badrum med dusch, handdukstork, handfat och WC. Plats för tvättmaskin.

– Den nuvarande ägaren disponerar ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Pris: 2 690 000 kr

Månadsavgift: 1 840 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 175 kronor/månad och hemförsäkring är cirka 125 kronor/månad.

Andel i föreningen: 2,10268 %

Byggår: 1932

Lägenhetsnummer: 24 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3.

Energiförbrukning: 170 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd som tillhör lägenheten. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelförråd, soprum samt innergård. Innergården är föreningens gemensamma.

Bostadsrättsföreningen Stockholm Norra Djurgården 1:1 äger fastigheten Demonstrationen 2. På fastigheten finns ett flerbostadshus som byggdes 1932 och totalrenoverades 1996 (även stambyte). Föreningen består av 35 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Delat ägande är ok. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare.

Renoveringar

1996 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1996 byttes el-stigare.
1996 renoverades fasaden.
2003 installerades fjärrvärme.
2005 målades taket.
2005 målades fönster.
2007 monterades bullerglas.
2013 gjordes brandinspektion och brandskyddet förstärktes.
2013 polerades stengolven i trapphusen.
2013 renoverades hissen.
2014 byttes en tvättmaskin och en torktumlare.
2014 renoverades fönsterbågarna mot Värtavägen.
2015 fasaden putsades om på de ställen det behövdes. Därefter har det monterats taksäkerhet på taket samt övrigt kontinuerligt underhåll på fastigheten.
2018 Specialbehandling/putsning av alla marmorytor i trapphuset.
2018 OVK. Målning av fönster.
2019 Stamspolning.

Förening: Brf Stockholm Norra Djurgården 1:1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem och Ownit.

Eftersökt och attraktivt läge på Östermalm/Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Barnvänligt läge nära bra skolor och förskolor. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer, caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.