Östermalm - Nedre Gärdet

Erik Dahlbergsgatan 35, 5 tr

Suverän och maximalt yteffektiv 1:a, högst upp i huset med strålande ljusinsläpp och härlig fri utsikt. Toppläge nära Tessinparken och Karlaplan.

Adress

Erik Dahlbergsgatan 35, 5 tr

Rum

1

Slutpris

2 445 000 kr

Avgift

1 426 kr/mån

Boyta

25 kvmOm bostaden

Välkommen till denna fina och maximalt yteffektiva funkisetta om 25 suveräna kvm. Lägenheten är belägen högst upp i huset med ett strålande ljust och skyddat läge, fri vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar samt Erik Dahlbergsgatans lummiga allégata nedanför. Lägenheten är i ett gott skick och bevarar alla de tidstypiska funkisdetaljerna från byggåret. Planlösningen är utmärkt disponerad med hall som ger plats för ytterkläder, skor och god förvaring i dubbla garderober. Fullt utrustat arbetskök i stilrent vitt med god förvaring i skåp, kyl med frysfack, tvålågig gashäll (tack vare uppdatering till 3-fas i huset så kan man sätta in en elspis om så önskas), elugn samt fläkt. Kaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Rum med stort fönsterparti som ger rikligt med ljus och fri utsikt över himmel och takåsar. Rummet ger plats för soffa, säng och matbord.

Eftersökt boende i populära och välskötta Brf Mässen, varmt välkommen på visning!

– Hall med plats för ytterkläder och skor. I hallen finns två rejäla garderober i original med full takhöjd. Vita väggar och parkettgolv. Säkerhetsdörr.

– Välutrustat arbetskök med luckor och skåp i vitt, arbetsbänk med glasmosaik på väggen ovan samt köksutrustning bestående av kyl med frysfack, gashäll (tack vare uppdatering till 3-fas i huset så kan man sätta in en elspis om så önskas), elugn samt fläkt.

– Kaklat badrum i vitt med svart klinker på golv. Badrummet har duschplats, handfat, toalett och tvättmaskin.

– Rum med stort fönsterparti som ger rikligt med ljus och fri utsikt över himmel och takåsar. Rummet ger plats för soffa, säng och matbord. Vita väggar och parkettgolv.

Pris: 2 395 000 kr

Månadsavgift: 1 426 kr
En obligatorisk avgift för TV och bredband på 100 kr debiteras på månadsavgiften.

Andel i föreningen: 0,10600 %

Byggår: 1937

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett förråd på vinden om ca 3-4 kvm. Flera fräscha och moderna tvättstugor, varav en obokningsbar för drop in. I övrigt finns cykelrum i källaren, grovsoprum, bastu (Skeppargatan 79), pingisrum och samlingslokal (Skeppargatan 75). Det finns även en boulebana bakom Erik Dahlbergsgatan 35

Lägenhetsnummer: 634 (1509)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 149 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mässen bildades 1931 och ligger på Nedre Gärdet och är en av de största föreningarna i Stockholm. Föreningen äger marken och förvaltar fastigheterna Mässen 7-13, som byggdes under åren 1930-1938. Fastigheterna omfattar adresserna Skeppargatan 96-102, 75-83, Strindbergsgatan 37 och Erik Dahlbergsgatan 27-35.

Föreningen har 642 bostadsrättslägenheter och 30 hyreslokaler. Mässen består av många små lägenheter – endast ett fåtal är större än 60 kvm. För mer information, se föreningens hemsida www.massen.se.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Inga avgiftsförändringar aviserade.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

1991-1993 V/A-stammar och elstigar byttes.
1988-1989 Hissarna renoverades.
1988-1990 Fasaderna putsades om.
1987-1989 Balkonger renoverades.
2007 Installerades ny sopsugsanläggning.
2007 Markupprustning.
2008 Renoverat gårdar med kullersten och nya lås i alla entrédörrar 2009.
2013-2016 Fönsterrenovering med byte till energiglas och OVK-kontroll.
2013 Renovering av tvättstugorna.
2014 Byte av elstigare och uppgradering av fastigheternas el till trefas.
2016 Renovering av värmecentral.
2016 Fönsterrenovering på Skeppargatan 77-79.
2017 Renovering av trapphuset Erik Dahlbergsgatan 29 (Mässen 12).
2017 Spolning köksstammar från plan 3 och nedåt.
2019 Stamrenovering avlopp Erik Dahlbergsgatan 29
2019 Trapphusrenovering Erik Dahlbergsgatan 35
2019 Belysning vindar Erik Dahlbergsgatan 29 & 35
2019 Asbetssanering av grovsoprum
2019 OVK anmärkningar färdigställs
2020 (Vinter) Stamrenovering avlopp Erik Dahlbergsgatan 27/ Strindbergsgatan 37 (Tvärgående i grunden)
2020 (Höst) Stamrenovering avlopp Skeppargatan 96-102 (Tvärgående i grunden)
2020 Trapphusrenovering Erik Dahlbergsgatan 27/ Strindbergsgatan 37

Föreningen har en underhållsplan upprättad för åren 2013-2030. För dessa löpande renoveringar görs avsättningar till reparationsfond via befintlig månadsavgift.

Ägande i föreningen: Föreningen godkänner inte juridiska personer i dagsläget. Delat ägande godkänns t ex mellan föräldrar och barn med krav på minsta ägarandel om 10%.

Bostadens indirekta nettoskuldsättning (2021-12-31): 178 863 kr.

Förening: Brf Mässen.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 642

Antal lokaler: 30

TV: Kabel-TV via ComHem. Obligatorisk avgift om 100:-/månad tillkommer på månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Områdets bebyggelse anses, av bl a Riksantikvarieämbetet och Stadsmuseum, vara av riksintresse och ha ett kulturhistoriskt värde, vars helhetsmiljö och t o m detaljer på byggnaden skall bevaras. Förändringar av Mässens exteriör skall sålunda undvikas i det längsta.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.