Östermalm - Lärkstan

Östermalmsgatan 30, 4 tr.

Förtrollande vacker 20-talspärla med drömläge i attraktiva Lärkstan. Perfekt ljus planlösning högt upp i huset med fantastisk vy över Danderydsgatan.

Adress

Östermalmsgatan 30, 4 tr.

Rum

1

Slutpris

3 400 000 kr

Avgift

2 145 kr/mån

Boyta

31 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Östermalmsgatan 30 och detta trivsamma hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som slår det mesta. Med attraktivt läge i Lärkstaden med utsikt över idylliska Danderydsgatan och på mycket eftertraktad adress strax ovanför Karlavägen bor du i lugna kvarter med närhet till allt staden har att erbjuda.

Planlösningen är maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder samt god förvaring i klädkammare. Generöst luftigt rum med plats för både soffgrupp, matbord och sovrumsdel. Trivsamt litet kök med fönster. Genomgående fina golv, högt till tak och vackra spröjsade fönster med djupa nischer ger fint ljusinsläpp och fantastisk utsikt över den finaste delen av Danderydsgatan. Stilrent helkaklat badrum.

Välskött förening med god ekonomi i representativ fastighet från 1924 med vacker entré och trapphus.

Välkommen att längta hem!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande generös hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i klädkammare. Klinkergolv.

– Kök med stort fönster och bra förvaring i flertalet skåp samt spis, ugn, fläkt, kyl med frysfack och micro. Klinkergolv.

– Rummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stort vackert spröjsat fönster med djupa nischer ger fint ljusinsläpp, generös takhöjd och vacker parkett. Bra yta med plats för säng, soffa, matbord och övrig önskad möblering.

– Stilrent helkaklat badrum med klinkergolv, handdukstork, dusch, WC och handfat med spegelskåp ovan.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 2 145 kr
I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-TV. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 200 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 1,94817 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: .

Lägenhetsnummer: 757 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Energiförbrukning: 141 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Näktergalen 23 förvärvade fastigheten 2000. Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt. Inga avgiftsförändringar planeras i dagsläget. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller tom 2025-06-30. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomistöd AB och den tekniska förvaltningen av AB Energibevakning. Den tidigare hyresrätten såldes 2018 och har gett föreningens kassa ett bra tillskott. Välskött förening med ca 3 187 kr/kvm enligt år-18.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd. Tvättstugan ligger i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp. Lummig innergård med grillplats, trädgårdsmöbler och cykelställ. Cykel och barnvagnsförråd

Genomförda renoveringar:
2018 Fasad entrésida färgas om
2016 Installation av fiber
2015 Stamspolning
2015 Vinds och takrenovering
2014 OVK besiktning
2008 Installerades en ny hiss i samband med att vinden exploaterades
2004 Fasad
1993 Utfördes stambyte, nya elstigar och ny elcentral

Planerade renoveringar:
2019 Fönstermålning och nya dörrar till samtliga lägenheter.

Förening: Brf Näktergalen 23.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 31

TV: Kabel-tv basutbud via ComHem ingår.

Internet: Bredband fiber via IP-Only. Varje lägenhet tecknar separata abonnemang.

Sammanställning: Lummig innergård med grillplats och trädgårdsmöbler.

Lärkstaden är ett område på Östermalm, unikt för sin byggnadsarkitektur i engelsk stil, som huvudsakligen uppfördes mellan åren 1907-1917. Det finns många teorier om hur namnet Lärkstaden har kommit till. En vanlig förklaring är att det var här stadens glädjeflickor ”lärkor” höll till förr i tiden. En mer korrekt förklaring är att kvarteren namngavs efter fågelarter. Här hittar man bl.a. kvarteren Tofslärkan, Piplärkan, Skatan m.fl. Den norra delen av Lärkstan har karaktär av villastad där idag flera ambassader huserar. Den södra delen består av flerfamiljhus, med för kvarteren karaktäristiska tegelfasader, och domineras av pampiga Engelbrektskyrkan.

Här bor du med ett centralt innerstadsläge nära det mesta du kan önska av service såsom kommunikationer (T-bana Tekniska Högskolan, Roslagsbanan och flertalet innerstadsbussar), mataffärer, restauranger m.m. Med kort promenad når du bl a Humlegården och Stureplan samt rekreationsområdena kring Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.