Östermalm

Nybrogatan 75 B, 3 tr

Livsstilsboende i drömskick! Högt läge, stilren design, burspråk och bästa Östermalmsläge.

Adress

Nybrogatan 75 B, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 800 000 kr

Avgift

1 650 kr/mån

Boyta

38,5 kvmOm bostaden

Välkommen till detta förstklassiga och ostörda Östermalmsläge, mellan Östermalmstorg och Karlaplan! Med högt läge på 3:e våningen i fastighet anno 1914, vid lugn och enkelriktad gata, finner du ett drömboende i absolut toppskick. Lägenheten flödar av ljus från burspråk och stora fönsterpartier. Här ges utsikt mot vacker fastighet från 1880-talet och en glimt av himmel och takåsar. Lägenheten har med stilsäker hand renoverats i minimalistisk och stram design med tidlös interiör och sober färgsättning. Bra planlösning med härligt vardagsrum. Snyggt och välutrustat kök med rostfria maskiner från Siemens. Stort kaklat badrum. Välskött förening med god ekonomi och låga avgifter.

Här kommer du att trivas!

– Välkomnande hall med vita väggar och tak. Italienskt stengolv. Plats för klädhängare och förvaring i klädkammare.

– Fräscht helkaklat badrum med duschplats (möjligt att sätta in badkar). Klinkergolv, toalett, handfat, handdukstork och infällda spotlights i taket.

– Kök i stram minimalistisk design med komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande från Siemens. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, varmluftsugn och microvågsugn. Kyl och frys från Electrolux. Arbetsbänk med infälld disko och frostat glass med inbyggd belysning. Italienskt stengolv. Matplats för 2-4 personer.

– Vardagsrum med vackert burspråk och spröjsat fönsterparti med utsikt mot vacker 1880-talsfastighet samt glimt av himmel och takåsar. Rummet är mycket ljust och lättmöblerat för soffa, säng och TV. Väggar i sober kulör, tak i vitt med lamprosett och slipat, obehandlat trägolv som ger möjlighet att efter eget tycke och smak olja, lasera, betsa eller såpa.

Pris: 1 990 000 kr

Månadsavgift: 1 650 kr

Andel i föreningen: 1,33450 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, cykelförråd/barnvagnsrum och tvättstuga.Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och källsortering.

Renoveringar: Fastigheten genomgick en totalrenovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan har taken renoverats och trapphusen målats 2006 samt balkonger byggts 2007. Nyligen genomfördes en översyn av ventilation och värme.

Lägenhetsnummer: 616

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 3 lokaler (211 kvm) samt ett förråd som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2020-12-31 uppgick kassan till ca 2,65 mkr. Yttre fond uppgår till ca 2 mkr.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade under 2021.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor, OVK, inköp av nytt orangeri på D/E gården samt möbler till orangeriet, underhållit rabatter, träd och gräsmattor på innergårdarna 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Planerat underhåll:
2021: Byte av tre entrédörrar samt översyn av övriga. Undersöka möjligheten för trapphusrenovering där behov föreligger. Fasadrenovering på D/E-huset.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit 100 Mbit/s för 159:-/månad.

Sammanställning: I trapphuset finns gemensam vädringsbalkong som fritt disponeras av de boende.

Nära till bra kommunikationer (strax intill T-bana Stadion och bussar), träning (S.a.t.s Stadion) och välsorterad livsmedelsaffär (Ica Esplanad). Detta gör vardagen enklare och tid över till annat.

Börja helgen med en brunsch på Mocco eller Foam, besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Cuckoo.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.