Östermalm

Brahegatan 37, 1 ½ tr

Stilren design och toppskick, härlig öppen planlösning och stora fönsterpartier ger magiskt ljusinsläpp. Bästa adress nära Stureplan och Humlegården.

Adress

Brahegatan 37, 1 ½ tr

Rum

1

Slutpris

3 500 000 kr

Avgift

2 138 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

På bästa Östermalmsadress nära Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg, finns denna fina och öppna lägenhet om 37 kvm i toppskick. Lägenheten har på senare tid stilsäkert renoverats, designats och smakfullt inretts med fulländade funktions- och förvaringslösningar. Den har en suverän och sällskapsvänlig planlösning som är öppen mellan kök och vardagsrum. Tre höga fönsterpartier i fil ger rejält med ljus och en härlig känsla av rymd. Nymålade väggar och tak i vitt, fin stavparkett, generös takhöjd om ca 3 meter, bra och dold förvaring i platsbyggd garderob samt i två mindre klädkammare i original.

Lägenheten kan även byggas om till en 2:a, se bifogad alternativ planlösning.

Välskött förening med god ekonomi och fin, grönskande innergård med grillplats och en springbrunn.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och bra förvaring i platsbyggd garderob samt i två inbyggda garderober i original. Matta, mörkbetsade parkettgolv och vitmålade väggar.

– Fräscht och helkaklat badrum med duschhörna och vikdörrar i glas, WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork och toppmatad tvättmaskin/torktumlare.

– Öppen, ljus planlösning mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet har tre stora fönster som ger rikligt med ljus och utsikt mot enkelriktad gata och vackra kringliggande fastigheter. Köket har väggskåp i dubbla rader och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, gasspis, fläkt och diskmaskin. Matta, mörkbetsade parkettgolv och vitmålade väggar. Högt till tak om ca 3 meter.

Pris: 3 475 000 kr

Månadsavgift: 2 138 kr

Andel i föreningen: 3,43400 %

Byggår: 1880/1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd på gården, källarförråd och tvättstuga. Föreningen har en fin och grönskande innergård med en springbrunn och plats för trädgårdsmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 6 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Hjorten 13 förvärvade fastigheten 1999. Fastigheten bebyggdes 1880 (ombyggnadsår 1934) och består av ett flerbostadshus. Föreningen beskattas såsom äkta, man äger marken och upplåter 23 lägenheter (1.140 kvm), varav 22 med bostadsrätt och 1 med hyresrätt (2:a på 58 kvm).

Föreningens ekonomi är mycket god och den är i princip skuldfri med endast 750.000:- i långfristig skuld (= skuldsättningsgrad på ca 691:-/kvm). Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Lägenheten disponerar ett källarförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren samt en trevlig innergård med gräsmatta, uteplats med grill och utemöbler, cykelställ och planteringar.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
Under åren 2000-2001 utfördes en totalrenovering av fastigheten. Renoveringen omfattade byte av fastighetens samtliga V/A-stammar och elstigare, målningsarbete i trapphus och hiss, nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter samt nya källarförråd. Utvändigt renoverades samtliga fasader, fönster samt plåtinklädning. Gården upprustades och förbättrades med cykelställ och uteplats samt att den befintliga springbrunnen renoveradedes. Vissa av lägenheterna försågs med balkong alternativt terrass på respektive bostadsrättsinnehavares bekostnad. Under 2003-2004 byggdes vinden om till ytterligare en bostadsrätt. Under 2004-2005 renoverades hissen. Under 2008 målades tvättstugan om en OVK-besiktning gjordes.
2015 gjordes spolning av V/A-stammarna, byte av tak, målning av boden på gården och lagning av gårdsmur. 2019 renoverades fönstren.

Planerat underhåll:
2020 reparation av en mindre fasadskada.

Förening: Brf Hjorten 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 23

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge mitt i city. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer, restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion) och Roslagsbanan (Östra Station).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.