Östermalm

Värtavägen 13, 1 tr

Funkispärla vid Karlaplan med suverän planlösning, flödande ljusinsläpp och fri utsikt!

Adress

Värtavägen 13, 1 tr

Rum

1,5

Slutpris

2 200 000 kr

Avgift

2 029 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Välkommen till detta suveräna Östermalmsläge, alldeles intill Karlaplan och Tessinparken. Samtidigt med bekvämt promenadavstånd till Stureplan och Östermalmstorg. I välvårdad och för området klassisk funkisfastighet anno 1932, finns denna fina lägenhet i mycket gott skick med ogenerat fritt läge, härlig utsikt samt bevarad ursprunglig charm och känsla. Här bevaras originaldetaljer såsom genomgående fiskbensparkett, högt i tak med slätstuckatur, snövita och spegelmönstrade snickerier m.m. Lägenhetens planlösning är öppen och luftig men ändå maximalt funktionell och fungerar som en liten 2:a.

Vardagsrum med plats för soffa och matbord, ett stort fönsterparti med fri utsikt och två alkover. Den ena alkoven är 1,50 x 2 meter och fungerar som en smart sovrumsdel, vilket gör att man på ett utmärkt sätt får undan sängen. Välutrustat arbetskök i öppen planlösning med vardagsrummet. Fräscht kaklat badrum med läckert massagebadkar och värmeslingor i golvet.

– Hall med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. Fiskbensparkett.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Massagebadkar, WC, handdukstork, handfat och badrumsskåp.

– Vardagsrum med två alkover, varav en alkov är 1,5 x 2 meter och fungerar som en smart sovrumsdel. Stort fönsterparti i ogenerat läge och med fri utsikt. Fiskbensparkett, väggar i sober kulör, tak med slätstuckatur och en klädkammare. Vardagsrummet öppnar mot arbetsköket.

– Välrustat och fint kök med god förvaring i skåp, draglådor och öppna hyllplan. Kyl och frys, spis med ugn, fläkt och plats att ställa microvågsugn.

Pris: 2 100 000 kr

Månadsavgift: 2 029 kr

Andel i föreningen: 2,40314 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Renoveringar: 1996 totalrenoverades fastigheten, bl a gjordes byten av V/A-stammar, elstigar, taket, fönster, fasaden, trapphuset, tvättstugan och balkongerna. 2003 installerades fjärrvärme. 2002 installerades nya maskiner i tvättstugan. 2005 målades tak samt fönster och bredband från Ownit installerades. 2007 ingicks avtal med ComHem och nytt torkskåp köptes in till tvättstugan. Just nu pågår renovering av lokal.

Lägenhetsnummer: 8 (1105)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stockholm Norra Djurgården 1:1bildades 2001 och består av 35 lägenheter med bostadsrätt, 1 med hyresrätt och 1 lokal med hyresrätt. Månadsavgiften sänktes 2010-01-01 med 5%. Föreningen amorterade 500.000:- på sina långfristiga skulder per 2013-02-01. Ingen avgiftsförändring eller större renovering i fastigheten är i dagsläget beslutad/planerad.

Renoveringar

1996 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1996 byttes el-stigare.
1996 renoverades fasaden.
2003 installerades fjärrvärme.
2005 målades taket.
2005 målades fönster.
2007 monterades bullerglas.
2013 gjordes brandinspektion och brandskyddet förstärktes.
2013 polerades stengolven i trapphusen.
2013 renoverades hissen.
2014 byttes en tvättmaskin och en torktumlare.
2014 renoverades fönsterbågarna mot Värtavägen.
2015 fasaden putsades om på de ställen det behövdes. Därefter har det monterats taksäkerhet på taket samt övrigt kontinuerligt underhåll på fastigheten.

Föreningen har planer på att utföra en OVK-besiktning under året och planerar även att byta fönster på källarlokalen. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

Förening: Brf Stockholm Norra Djurgården 1:1

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s via Ownit med möjlighet att även koppla in TV och IP-telefoni.

Eftersökt och attraktivt läge på Östermalm/Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Barnvänligt läge nära bra skolor och förskolor. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (främst en Konsumbutik på Erik Dahlbergsgatan och Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.