Östermalm

Karlavägen 46 B, 2 tr ö.g.

Fin sekelskiftes 1:a på bästa adress med bra planlösning och stor balkong i väster.

Adress

Karlavägen 46 B, 2 tr ö.g.

Rum

1

Slutpris

2 300 000 kr

Avgift

1 381 kr/mån

Boyta

29 kvmOm bostaden

Välkommen till Karlavägen och detta fantastiska Östermalmsläge, ett stenkast från Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg! På andra våningen i tyst och rofyllt gårdshus, finns denna underbara hörnlägenhet med stor balkong i väster och vy över mysiga innergårdar. Den genomgående planlösningen, helt utan insyn, är ljus och mycket yteffektiv. Man känner verkligen hur lugnt och rofyllt den är belägen här inne på gården. Bevarade ursprungsdetaljer såsom högt till tak, spegelmönstrade snickerier, väggpaneler och furutiljor. Fönster i söder och väster. Stort sällskapskök med gott om skåp i stilrent högblankt vitt och matplats för många middagsgäster. Vardagsrum med utgång till balkongen som ger härlig förlängning av rummet och förenar ute med inne.

Äldre välskött och nästintill skuldfri förening med god ekonomi och fastighet i genomgående mycket gott skick.

– Hall med furugolv. Vitmålade väggar och tak.

– Fräscht kaklat badrum från 2005 med klinkergolv, dusch, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Stort sällskapskök i stilren design med matplats för många middagsgäster. Gott om förvaring och skåp i högblankt vitt, generösa arbetsytor med kaklad vägg ovan, kyl, frys, spis och fläkt. Det finns plats/möjlighet att sätta in en diskmaskin. Furugolv. Vitmålade väggar och tak. Stort fönster i söder.

– Vardagsrum med plats för soffa, säng och garderob. Via glasade dubbeldörrar nås härlig balkong i väster med vy över mysiga innergårdar.

OBS! Två förråd tillhör lägenheten, ett mindre i källaren och ett stort på vinden.

Pris: 1 750 000 kr

Månadsavgift: 1 381 kr

Andel i föreningen: 1,78000 %

Byggår: 1882

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett mindre källarförråd och ett stort vindsförråd, fräsch tvättstuga i gathuset och cykelställ på gården. I källaren finns ett gemensamt källarvalv där cyklar kan ställas vintertid.

Renoveringar: V/A-stammar byttes i gårdshuset 2005. Tvättstugan renoverades med installation av nya maskiner 2008. Balkonger byggdes 2008. Trapphus och entréer renoverades 2001 och 2010. Elstigar 1972. Tak 1986. Föreningen planerar att renovera innergården. En arbetsgrupp har tillsatts för detta.

Lägenhetsnummer: B1202

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Föreningen har gamla anor. Redan 1877 bildades ”Bostadsbolaget Vega N:o 3 utan personlig ansvarighet” vilken 1923 ombildades till Bostadsföreningen Vega Nr 3 u.p.a. Idag är det 20 medlemmar i föreningen. Flundran 4 byggdes 1882 och består av ett flerbostadshus och upplåter 18 lägenheter samt 2 st lokaler. Total bostadsyta är 1213 m² och total lokalyta är 178 m².

2005 Byte av värmecentral
2006 Rörstambyte, gårdshus
2007 Renovering tvättstuga
2010 Renovering trapphus
2011 Omläggning innergård
2012 Spolning av stammar
2014 Ommålning yttertak
2015 Gjutning av betonggolv, gårdshuset
2016 Renovering av fasader mot innergård
2016 Renovering av samtliga fönster
2017 OVK
2017 Installation av fiber
2018 Tvättstuga
2018 Energideklaration
2019 Entré
2020 Elen renoveras

Tvättstuga finns i källaren. Cykelförråd i källaren samt att utrymme finns på innergården. Två förråd tillhör lägenheten, ett på vinden och ett i källaren.

Överlåtelseavgift får uppgå till högst 1 140 kr (2.5% av gällande prisbasbelopp), förvärvaren svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift om högst 455 kr (1% av gällande prisbasbelopp) betalas av pantsättaren. Avgiften för andrahandsupplåtelse får uppgå till högst 10 % årligen av gällande prisbasbelopp.

Förening: Bf Vega nr 3 u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i väster med rofyllt läge mot innergården.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Karlavägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.