Östermalm, 1 rum, 28 kvm

Grevgatan 49, 2,5 tr

Om bostaden

Med attraktivt läge invid Karlaplan ligger denna ljusa etta om 28 m² . En fulländad lägenhet med optimal planlösning, sovalkov & stort burspråksparti.

I högt, rofyllt och ljust läge i fastighet från 1947, belägen på toppadress i hjärtat av Östermalm mellan Karlaplan och Östermalmstorg, ligger denna väldisponerade och stilrena lägenhet om 28 maximalt yteffektiva och väldisponerade kvadratmeter i nyrenoverat skick. Lägenheten, en kvadratsmart etta, men onekligen med funktion av en minitvåa.

Lägenheten har renoverats smakfullt, genomgående sober färgsättning, stilsäkra materialval och bra funktionslösningar. Samtidigt bevaras den genuina känslan med fina originaldetaljer från byggåret.

Öppen och ljus planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är välutrustat och i ett stilrent utförande med god förvaring samt bra arbetsytor. Vardagsrummet med plats för soffa, TV och matbord samt ett trevligt burspråk med stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp och fri utsikt över innergårdar. I anslutning till vardagsrummet finns en rymlig sovalkov med plats för 160 cm säng. Nyrenoverat helkaklat och stambytt badrum med badkar alternativt plats för dusch. Hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderober.

Välskött förening i klassisk funkisfastighet med mycket god ekonomi. Ekonomin stärks nu ytterligare genom att föreningen i egen regi omvandlar kontorslokaler till fem bostadsrättslägenheter som ska säljas på den öppna marknaden under 2019. Beroende på utfallet av dessa försäljningar så har föreningen goda möjligheter att i det närmaste bli skuldfri. Dessutom har föreningen nyligen sålt en f d hyresrätt (dolda tillgångar i 3 kvarvarande hyresrätter).

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 1 630 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 150-200:-. Hemförsäkring ca 100:-.

Andel i föreningen: 2,69500 %

Byggår: 1947

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 7 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 165 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kumlet 20 förvärvade fastigheten 2008 och består av 32 lägenheter, varav 3 st är återstående hyresrätter (en såld under 2018) och 6 st lokaler, varav 4 st är under ombyggnad till bostadsrätter*. Det finns även ett uthyrt garage med årlig intäkt på ca 500 tkr. Den totala fastighetsytan uppgår till 2.347 kvm, varav 1.492 kvm utgör lägenhetsyta och 864 kvm lokalyta. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt. Den totala markarealen uppgår till 675 kvm. Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person.

*Föreningen har en mycket god ekonomi. Ekonomin stärks nu ytterligare genom att föreningen i egen regi omvandlar kontorslokaler till 5 st bostadsrättslägenheter som ska säljas på den öppna marknaden under 2019. Beroende på utfallet av dessa försäljningar så har föreningen möjlighet att i det närmaste bli skuldfri. Dessutom har föreningen nyligen sålt en f d hyresrätt (3 kvarvarande hyresrätter utgör en dold tillgång). Per 2017-12-31 uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 2,7 mkr och årets nettoresultat till ca + 390 tkr. Inga avgiftsförändringar planeras i dagsläget, men en tydlig målsättning är att sänka avgifterna framöver.

Genomförda renoveringar:
2000: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2000: Fasadrenovering.
2000: Takrenovering.
2000: Trapphus med viss ommålning 2013.
2014: Renovering/byte av stuprör.
2015: Inredning av vind i etage.
2016: Renovering av tvättstuga inklusive byte av tvättmaskiner och torktumlare.
2018: Installation av fibernät (Ownit).
2018/2019: Ombyggnation av hyreslokaler till bostadsrättslägenheter.

Planerade renoveringar:
Fönster, balkonger och skyddsrum.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en fräsch och renoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Gemensam innergård med buskar och planteringar, grill och utemöbler under sommarhalvåret samt ett cykelställ.

Förening: Brf Kumlet 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal lokaler: 6

Antal hyresrätter: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiberbredband vid Ownit.

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.