Östermalm

Brahegatan 48, 4 tr

Utmärkt & charmig 1:a i bra skick med optimal planlösning, högt & ljust läge, rejäl takhöjd & härlig balkong med sol & utsikt mot grönska & takåsar.

Adress

Brahegatan 48, 4 tr

Rum

1

Slutpris

3 530 000 kr

Avgift

1 080 kr/mån

Boyta

27 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Brahegatan 48 och denna suveräna lägenhet i ett bra skick med högt, ljust och insynsfritt läge och en rejäl balkong med utsikt mot himmel, grönska och kringliggande takåsar samt sol från tidig morgon och fram till 13-tiden. Med ett eftertraktat läge på övre Östermalm, strax ovanför Karlavägen och Östermalmsgatan, bor ni på lugn återvändsgata i trivsamma kvarter nära Östermalmstorg, Stureplan och Humlegården.

Lägenhetens 27 utmärkta kvm är ytterst välplanerade och tillgängliga med maximala funktions- och förvaringslösningar. Samtidigt ges charmiga och välbevarade detaljer så som fiskbensparkettgolv, högt till tak, vita snickerier och fönster med spanjoletthandtag.

Här finns ett vardagsrum med en praktisk sovalkov och plats för 120 cm säng. Sovalkoven gör att man på bästa sätt får undan sin säng och därmed ges bra och lättmöblerade ytor i rummet för både soffa och matbord. Rummet har ett stort fönsterparti som ger ett härligt ljusflöde och utgång till den möblerbara och ljuvliga balkongen som ligger högt, fritt och vetter mot grönska.

Arbetskök i ett stilsäkert och klassiskt utförande med bra förvaring, arbetsyta och maskinell utrustning såsom kyl/frys, gasspis med gasugn. Hall med plats för skor och ytterkläder samt ett helkaklat badrum med badkar, handfat, badrumsskåp och WC.

Sällan har uttrycket ”välplanerad” passat bättre för att beskriva denna lägenhets utmärkta planlösning och optimala disponering. Ett perfekt förstaboende eller en ”övernattare” på bra Östermalmsadress och i en välskött förening med god ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna gjorda.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 1 080 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via Com Hem. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400 kr, gas ca 250 kr, Hemförsäkring 150-200 kr.

Andel i föreningen: 0,99100 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 406 (1404)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garage i området.

Allmänt om föreningen: Brf Renen 14, Brahegatan 48 och Östermalmsgatan 61 består av 39 lägenheter med bostadsrätt, 1 återstående hyresrätt (dold tillgång) samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2001, den beskattas som äkta och äger marken. Juridisk person godkänns inte. Delat ägande accepteras med krav på minst 10 % för den som ska bo i lägenheten. Vid andrahandsuthyrning så tar föreningen ut en avgift om 500:-/månad.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den lånen till ca 7,5 mkr vilket ger en belåningsgrad på 2.385:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 2,5 % av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift av pantsättaren på 1 %/pant.

Gjorda renoveringar:
2003: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Byte av elstigare.
2004: Översyn och renovering av hiss.
2003-2005: Renovering elstigare och tak.
2005: Renovering av trapphus och tvättstuga.
2007: Renovering av fönster mot gården.
2009/2015: Främre och bakre fasad delvis renoverade.
2011: Balkonger.
2017: Renovering av fasad och fönster mot gatan 2017.
2019: Renovering av trapphuset på Östermalmsgatan med såväl målning som belysning. Förbättrad sopsortering införd och luktproblem från avlopp löst.
2020: Renoveringar av hissen på Brahegatan.

Inga större renoveringar utöver löpande underhåll planeras.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har en lummig innergård.

Förening: Brf Renen 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. (Basutbud ingår i avgiften).

Internet: Fiber Lan 100 MB, Com Hem/Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong i högt och rofyllt läge med sol från morgonen och fram till ca 13-tiden samt med fin utsikt över grönska och kringliggande takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.