Östermalm

Styrmansgatan 24

Snyggt, rätt och stilrent i nybyggd studioetta, möjlig tvåa, på bästa Östermalmsadress invid Strandvägen. Egen utgång till innergård. 620:-/mån.

Adress

Styrmansgatan 24

Rum

1

Slutpris

3 150 000 kr

Avgift

620 kr/mån

Boyta

27 kvmOm bostaden

Välkommen till denna suveräna, smakfullt nyrenoverade och stilrent inredda studiovåning, en gång den gamla portvaktsbostaden på Styrmansgatan 24. Fastigheten anno 1898, även kallad ”Storkenhuset”, är omtalad som en av Östermalms vackraste och läget i kvarteren mellan Karlaplan, Östermalmstorg, Strandvägen och Djurgårdsbron är svårslaget.

Lägenheten om 27 kvm* är smakfullt nyrenoverad, smart ombyggd och stilrent designad till toppskick. Öppen, ljus och genomgående planlösning med egen och privat utgång till föreningens innergård.

Kök i stilsäker och snygg bistrostil med bra förvaring och arbetsyta. Designat, fristående kyl- och frysskåp från Smeg, spishäll, fläkt och inbyggd diskmaskin. Köket integreras med vardagsrum som ger plats för soffa och matbord. Fräscht, helkaklat och väl tilltaget badrum med dusch, handfat, toalett och förvaring. Separat sovrumsdel i ostört läge och med egen utgång till innergården.

OBS! Lägenheten kan enkelt göras om till en bra ”minitvåa” genom att sätta upp en avskiljande vägg mellan sov- och vardagsrumsdelen, se alternativ planlösning.

*Lägenheten är uppmätt till 27 kvm enligt Svensk Standard SS 021053. Att mätresultatet för denna lägenhet redovisas som Biarea (BIA)/Bruksarea (BRA) har endast att göra med det faktum att lägenhetens golv ligger under anslutande marknivå. I lägenhetens entré förekommer även ”ej mätvärt utrymme” p g a för låg takhöjd om ca 1 kvm (utgörande en låg garderob).

– Lägenhetsentré via det vackra trapphuset på Styrmansgatan 24. Halv trappa ned med förvaringsskåp för skor och dylikt.

– Öppen och social planlösning med kök i stilsäker och snygg bistrostil. Köket har god förvaring och utmärkt arbetsyta. Designat, fristående kyl- och frysskåp från Smeg, spishäll, fläkt och inbyggd diskmaskin. Köket integreras med vardagsrum som ger plats för soffa och matbord. Vitbetsat parkettgolv och vitmålade väggar.

– Separat sovrumsdel i ostört läge och med egen utgång till innergården. Vitbetsat parkettgolv och vitmålade väggar. OBS! Lägenheten kan enkelt göras om till en bra ”minitvåa” genom att sätta upp en avskiljande vägg mellan sov- och vardagsrumsdelen

– Fräscht, helkaklat och väl tilltaget badrum med dusch, handfat, toalett och förvaring.

Pris: 2 695 000 kr

Månadsavgift: 620 kr

Andel i föreningen: 0,92100 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga och förråd.

Lägenhetsnummer: 5 (1004)

Hiss: Ja

Antal våningar: 5

Energiförbrukning: 154 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Styrmannen 30 bildades 1986 och förvärvade fastigheten 1987. Föreningen består av 22 st lägenheter med bostadsrätt, 4 st lokaler med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Total bostadsyta är 2.390 kvm och lokalyta är 606 kvm. Inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi är mycket god med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Inga avgiftsändringar finns heller planerade/beslutade i dagsläget.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1987: Byte av V/A-stammar och elstigare. Renovering av tak, fasad mot gården och ny hissmaskin installerad.
1993: Tvättstugan renoverades.
1999: Renovering av fönster mot gården.
2004: Renovering av fönster mot gatan.
2007: Spolning av V/A-stammar, målning av trapphus samt hiss.
2009: Byte av resterande elledningar. OVK och upprättande av energideklaration.
2010: Installation av ny fjärrvärmecentral.
2012: Monterades nya stamventiler och termostatventiler på samtliga radiatorer.
2015: Målning av fönster och tak.
2016: Spolning av V/A-stammar.

Föreningen planerar renovering av gårdsbjälklag 2017/2018.

Driftskostnad:
Hushållsel ca 150-200:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Förening: Brf Styrmannen 30

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Egen, privat utgång till föreningens innergård.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Styrmansgatan, alldeles invid Strandvägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.