Östermalm

Jungfrugatan 22, Gårdshuset, n.b.

Ytterst välplanerad etta i fastighet uppförd 1884. Kakelugn, balkongdörrar och generös takhöjd. Attraktivt läge på Östermalm!

Adress

Jungfrugatan 22, Gårdshuset, n.b.

Rum

1

Slutpris

2 550 000 kr

Avgift

1 949 kr/mån

Boyta

26 kvmOm bostaden

Välkommen till Jungfrugatan 22 och detta förstklassiga och mycket attraktiva Östermalmsläge, mellan Karlavägen och Östermalmstorg. Här lever du i hjärtat av stadsdelen med närhet till allt från de trendiga restaurangerna och Saluhallens delikatessdiskar till Stureplan och skärgårdsbåtarna nedanför Dramaten.

Bostaden är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Sällskapsvänligt vardagsrum med stort fönster och dubbla balkongdörrar mot innergården, trevligt och väldisponerat kök samt badrum. Det finns en kakelugn (ej aktiv), trägolv, spegeldörrar samt fönster med speglar och djupa nischer. Lägenheten är belägen i gårdshuset på entréplan. Via dubbla balkongdörrar i söderläge har du utgång till innergården och den trivsamma uteplatsen (se info om uteplatsen under rubriken Övrigt), en lugn oas mitt i Stockholms innerstad. Välkommen på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Trägolv.

– Stort och trivsamt vardagsrum med dubbla balkongdörrar i söderläge som vetter mot föreningens innergård. Här finns även ett fönster med speglar och djupa nischer samt en kakelugn (kakelugnen är ej fungerande). Plats för önskad möblering samt matbord. Trägolv.

– Rymligt kök med fönster med djupa nischer. Köket är utrustat med spis (tre plattor), ugn, fläkt, kyl och frys. Dörr mot vardagsrummet.

– Badrum utrustat med dusch, handdukstork, handfat och wc.

Pris: 2 500 000 kr

Månadsavgift: 1 949 kr

Andel i föreningen: 3,18000 %

Byggår: 1884-85

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd i gårdshuset. Det finns en gemensam tvättstuga belägen i gathuset entréplan utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, cykelställ, soprum samt innergård.

Lägenhetsnummer: 3 (A 1001)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Brandmästaren 20 förvärvade fastigheten 1988 och består av 14 lägenheter (980 kvm) med bostadsrätt samt 1 lokal (28 kvm) med hyresrätt. Byggnaden uppfördes 1884 efter ritningar av arkitekt C. Widell och byggmästare var A.F. Blomgren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen har som krav att samtliga ägare av bostadsrätten ska bosätta sig i lägenheten. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen höjde avgifterna vid två tillfällen under 2014 med 5% vid varje tillfälle. Föreningen har planer på att inom kort renovera taket, nedre delen av fasad mot gatan, samt fönster mot gatan. Hur detta ska finansieras är inte beslutat – kontakta föreningens styrelse för mer information om framtida renoveringar och föreningens ekonomi. Föreningens Ordförande heter Camilla Ral Ingvarson. I samband med renoveringen kommer även styrelsen att se över alternativ för den långsiktiga finansieringen av föreningen som kan inbegripa såväl kapitaltillskott som eventuell försäljning av lokal. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.brandmastaren20.bostadsratterna.se

UTFÖRT UNDERHÅLL
2013 Nytt portlåssystem (hela huset)
2012 Byte låskolvar gemensamma passager.
2011 Värmekablage i rännor, snöras skydd.
2010-2011 Renovering gårdsdörrar.
2009-2010 Renovering trapphus, por.t
2008 Värmesystem, förbättring ventilation, brandvarnare.
2006 Uppgradering kabel-tv.
2002 Omputsning av fasad.
1999-2004 Takrenovering.
1999 Nya balkonger.
1984 Rörstambyte, elstambyte, nyinstallation hiss.

Internetleverantör: Valfri alt. Com Hem.
Internet uppkopplingstyp: ADSL alt. kabeltvuttag.

Förening: Brf Brandmästaren 20

TV: .

Internet: Internetleverantör: Valfri alt. Com Hem. Internet uppkopplingstyp: ADSL alt. kabeltvuttag.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 120 kr/mån och hemförsäkringen är ca 120 kr/mån.

INFORMATION OM UTEPLATSEN
Säljaren har i dagsläget ett ”Nyttjanderättsavtal om upplåtelse av mark för uteplats” med bostadsrättsföreningen (yta:4.2 *1.86 meter). Detta avtal överförs inte till framtida köpare utan framtida köpare får kontakta bostadsrättsföreningens styrelse för tecknande av nytt nyttjanderättsavtal. Föreningen äger marken.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.