Östermalm

Grevgatan 19, 2 tr

Fin och maximalt yteffektiv 1:a med högt och rofyllt läge, balkong i sydväst och drömläge invid Strandvägen. Skuldfri förening!

Adress

Grevgatan 19, 2 tr

Rum

1

Slutpris

3 100 000 kr

Avgift

1 047 kr/mån

Boyta

24 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet i bra skick med högt och rofyllt läge på andra våningen i gatuhuset på Grevgatan 19. Lägenheten är ytterst välplanerad, praktisk och maximalt yteffektiv, den har en rejäl balkong i sydväst med dag- och eftermiddagssol samt de eleganta kvarteren mellan Östermalmstorg och Strandvägen direkt utanför porten.

Tidstypiska detaljer såsom vacker fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar, högt till tak om ca 2,90 meter och ljus färgsättning sätter prägel på den perfekta och trivsamma planlösningen. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och övrig förvaring i två originalgarderober. Fräscht kaklat och stambytt badrum med badkar, WC och handfat. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel, matbord och säng/sovloft eller dylikt. Från vardagsrummet finns utgången till balkongen som ger ett härligt, möblerbart ”uterum” med plats för bord och stolar. Välutrustat arbetskök i vitt med pentry bestående av bl a kyl med frysfack och spis.

Detta är ett perfekt förstaboende, en övernattningsbostad eller dylikt på toppadress i kvarteren ovanför Strandvägen. Välskött fastighet från 1931 och skuldfri bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Fr o m 1 januari 2016 sänks månadsavgifterna med 20 %. Detta ger en mycket låg avgift för denna bostad om endast 1.047:-/månad inkl kabel-TV och bredband.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och övrig förvaring i två garderober i original. Parkettgolv.

– Fräscht kaklat och stambytt badrum med badkar, WC, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel, matbord och säng/sovloft eller dylikt. Fiskbensparkett och väggar i ljus kulör. Utgång till balkong i väster med dag- och eftermiddagssol. Balkongen ger ett härligt, möblerbart ”uterum” med plats för bord och stolar.

– Välutrustat arbetskök i vitt med pentry bestående av bl a kyl med frysfack och spis.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 1 047 kr

Andel i föreningen: 2,05500 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns tvättstuga och på gården finns källsortering. Föreningens innergård är nyrenoverad och mysig med trädgårdsmöbler, grill m.m.

Lägenhetsnummer: 1024 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Valfisken 24 bildades 1994 och består av 25 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2 lägenheter och 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Fastighetens totalyta är 1.695 kvm, varav 1.574 kvm utgör bostadsyta och 121 kvm lokalyta.

Föreningen är skuldfri och har en mycket god ekonomi.
Genomförda renoveringar:
2019 Renoveringen av fönster (inklusive energiglas).
2015: Balkongbyggnation samt takmålning.
2014: Ombyggnation av gården.
2008: Byte av värmecentral.
2004: Renovering av tak
2004: Stambyte.

Förening: Brf Valfisken 24

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 25

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband från Com Hem eller FiberLan från Telia.

Sammanställning: Balkong i sydväst med dag- och eftermiddagssol. Balkongen ger ett möblerbart "uterum" med plats för bord och stolar. Föreningen tar ut en balkongavgift på 74:-/månad.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Grevgatan, alldeles invid Strandvägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.