Östermalm

Banérgatan 31, eget gårdshus

Sagolikt boende i eget litet gårdshus anno 1896 med drömläge invid Karlaplan, Oscarskyrkan och Djurgårdsbron.

Adress

Banérgatan 31, eget gårdshus

Rum

1

Slutpris

2 360 000 kr

Avgift

680 kr/mån

Boyta

18 kvmOm bostaden

Välkommen till ett boende i en klass för sig med ett enastående läge på bästa adress invid Karlaplan, Oscarskyrkan och Djurgårdsbron. Med ljuvligt och idylliskt läge i fastighet anno 1896, på den inre av föreningens två fina gårdar, finns denna fantastiska 1:a om 18 kvm belägen i ett eget idylliskt gårdshus. Gårdshuset är väl bevarat i sitt tidsenliga utförande från byggåret och lägenheten har en egen privat ingång.

Lägenheten är mycket väldisponerad och maximalt yteffektiv med goda funktionslösningar och plats för valfri möblering i kök och allrum. Köket är stilrent inrett i vitt och är välutrustat med spis, ugn, fläkt och kyl/frys som är dolt integrerade i skåp. Köket har en praktisk barbänk med sittplats för 2-4 personer och öppnar mot allrummet som i sin tur ger plats för säng och TV. Här finns tre rejäla fönsterpartier som ger härlig karaktär och bra ljusinsläpp. Instegstambur med plats för ytterkläder, skor och dold förvaring i garderober längs med vägg. Badrum med dusch, WC och en tvättmaskin.

Mycket välskött och klok äldre förening med god ekonomi och låg skuldsättning.

– Inbjudande hall med klinker- och parkettgolv samt vitmålade väggar.

– Utmärkt kök, öppet mot vardagsrum. Gott om skåp och bra arbetsytor. Bardisken öppnar köket mot rummet och ger härliga umgängesytor samt att varje kvadratmeter nyttjas till fullo. Köksutrustning består av kyl/frys, fläkt, spis och ugn.

– Luftigt rum med 3 fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Ekparkett och vitmåladeväggar samt tak.

– Fräscht badrum med wc, dusch, handfat, tvättmaskin, skåp samt handdukstork.

Pris: 2 100 000 kr

Månadsavgift: 680 kr

Andel i föreningen: 0,78000 %

Byggår: 1896

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd. Föreningens medlemmar har tillgång till två välskötta innergårdar som kan nyttjas – en innergård och en bakgård. På innergården finns plats för cyklar och här finns också ett par sittgrupper omgivna av träd och rabatter. Här finns även soprum och sopsortering. På bakgården finns ytterligare sittplatser i en mer påkostad loungegrupp. I gatuhusets källare finns cykelrum och förråd.

Lägenhetsnummer: 24

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Banér är en äldre och mycket välskött förening. Den bildades redan 1907 och består av 27 lägenheter. Föreningens vackra fastighet från 1896 är välskött med de stora renoveringarna gjorda och ekonomin är mycket god med låg belåning om ca 4,9 mkr. Inga avgiftshöjningar är beslutade i dagsläget, men vid kommande renoveringar har höjning om 5-10 % diskuterats.

Renoveringar:
2012 Renovering av hissar.
2011 Plantering på innergårdar och installation av nya radiatorventiler.
2010 Renovering av bakre innergård.
2007 Målning av tak och fönster.
2006 Renovering av rökkanaler och installation av ny kulvert för fjärrvärme.
2005 Nya balkonger.
2003 Byte av V/A-stammar.
2002 Fjärrvärme
1987 Nyinstallation av hiss.
1965 Byte av elstigare.

Fastighetens uppvärmning är direktverkande el och bostäderna har varmvattenberedare. Alla boende ansvarar för den egna värme- och varmvattenförbrukningen.

Förening: Brf Banér

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: I anslutning till lägenheten finns gårdsyta tillhörande föreningen som innehavaren möblerat med eget trädgårdsbord, stolar etc.

Välkommen till härliga Östermalm och detta perfekta läge invid Karlaplan med närhet till så väl Strandvägen som Djurgårdsbron och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk utmed Djurgårdskanalen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Karlaplan med Fältöverstens shopping och närbutiker vid Garnisonen så når man med kort promenad Östemalmstorg med trevliga Saluhallen. Bra kommunikationer med tunnelbana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.