Nedre Gärdet - Östermalm

Erik Dahlbergsgatan 41, 4 tr

Drömboende med fransk balkong i söder. Högt läge i huset, perfekt planlösning och eftersökt adress på nedre Gärdet!

Adress

Erik Dahlbergsgatan 41, 4 tr

Rum

1

Slutpris

3 350 000 kr

Avgift

2 047 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara lägenhet perfekt belägen i vackert tegelhus från 1941. Här bor du med direkt närhet till det mesta man kan önska sig samt granne med Tessinparken och Gärdesfälten.
Lägenheten är ytterst väldisponerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Stora sällskapsvänliga ytor och mycket bra förvaringsmöjligheter med bl.a. flera rymliga garderober. Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering fiskbensparkett samt vackra franska balkondörrar som vetter mot söder. Stilfullt och arbetsvänligt kök med bl.a. diskmaskin och platsbyggt bord mellan köket och vardagsrummet. Stort härligt badrum med både tvättmaskin, torktumlare och golvvärme. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Denna lägenhet passar perfekt för såväl singeln som paret. Obs att det förutom värme och vatten även ingår bredband i avgiften. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter med både hatthylla och skolådor. Här finns även tre rymliga garderober samt plats för ytterligare garderob eller byrå om så önskas.

– Fantastiskt vardagsrum med stora franska balkongdörrar. Gott om plats för önskad möblering samt säng. Öppning mot köket med platsbyggt barbord (kan tas bort). Vacker fiskbensparkett.

– Stilfullt och väldisponerat kök med fönster mot Sandelsgatan. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. Öppning mot vardagsrummet med platsbyggt barbord. Spotlightbelysning.

– Stort och härligt badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, handdukstork, dusch, duschvägg, handfat och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 3 195 000 kr

Månadsavgift: 2 047 kr

Andel i föreningen: 0,64954 %

Byggår: 1941

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0409 (1409)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 134 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vida Gärdet förvärvade fastigheten 2006 och består av 103 bostadsrättslägenheter, 3 hyresrätter (dold framtida tillgång) samt 4 lokaler. Lägenhetsytan är 5870 kvm och lokalytan 729 kvm. Det vackra tegelhuset ligger på Erik Dahlbergsgatan 41-43. Föreningen äger marken. Brf Vida Gärdet är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen godkänner delat ägande men kräver att medlemmen för egen del ska bosätta sig permanent i lägenheten. Som ett riktvärde kräver föreningen ett ägande om minst 50% för att bli accepterad som medlem. Föreningen har 3 parkeringsplatser till vilka det är separat kö – kontakta föreningens styrelse vid intresse av köplats. Stammarna byttes 1993. Föreningen planerar att under hösten 2017 eller våren 2018 att renovera fönster från utsidan. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.brfvidagardet.se.

Utförda investeringar och underhållsarbeten:
2016 – Dränering och isolering av del av fasad längst Olaus Petrigatan
2015 – Nya maskiner i tvättstugan.
2014 – Spolning av stammar.
2013 – Uppvärmnings- och ventilationsförbättringar. Renovering av entré.
2012 – Renovering av yttre trädetaljer.
2011 – Installation bredband. Stenramp i entrén och renovering bastu.
2010 – Trädgårdsrenovering. Byggnation nya balkonger.
2006 – Trapphusrenovering vån 1-4.
1993 – Stambyte

Förening: Brf Vida Gärdet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: AllTele ingår i avgiften. Föreningen har låtit dra fram bredband till alla lägenheter. Dock har inte alla lägenheter låtit föreningen installera uttag inne i lägenheten. Det går att dra in bredband i efterhand, men det sker på egen bekostnad.

Sammanställning: Franska balkongdörrar från vardagsrummet som vetter mot söder!

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 250 kr/mån och hemförsäkring är ca 135 kr/mån.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.