Kungsholmen - Thorildsplan

Geijersvägen 10, 2 tr

Läckert bevarat 20-tal med flödande västersol och fri utsikt! Ytor i toppskick!

Adress

Geijersvägen 10, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 510 000 kr

Avgift

1 894 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Välkommen till en 20-tals pärla utöver det vanliga! Högt läge i huset, med härligt västerläge, stora fönster med rikliga ljusinsläpp och utsikt över föreningens härliga innergård. Suverän planlösning med flertalet läckra detaljer, renoverad i toppskick och bevarad tidsenlig charm. Smakfullt renoverat kök 2012 i 20-tals stil med touch av lantkök, stort och lättmöblerat allrum och fräscht kaklat badrum. Toppenläge i populära brf Kalkonen och intressanta kvarter på ”nya” Kungsholmen!

– Välkomnande hall med trägolv, högt till tak och plats för avhängning vid klädhängare. Hallen är möblerbar och har bra rumssamband.

– Fräscht delvis kaklat badrum med klinkergolv, toalett, badrumsskåp med spegel och ett handfat.

– Härligt och lättmöblerat allrum med oljat trägolv, ljusa väggar och högt till tak. God förvaring i originalgarderob. Rummet har ett spröjsat fönster i väster med underbart ljusinsläpp.

– Smakfullt renoverat kök i bevarad 20-talsstil och med touch av lantkök. Köket har gott om förvaring med originalskåp i handmålat vitt med tillhörande bevarade beslag. Här finns ett serveringsskåp och ett klassiskt kallskafferi. Arbetsytan är generös med bänkskiva i oljad ek och välvt kakel ovan och ett öppet hyllplan. Köksutrustningen är komplett bestående av kyl och frys, gasspis, fläktkåpa, varmluftsugn och diskmaskin. Köket har trägolv, rejäl matplats och ett spröjsat fönster i väster med underbart ljusinsläpp.

Pris: 2 295 000 kr

Månadsavgift: 1 894 kr

Andel i föreningen: 0,14945 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Både källar- och vindsförråd finns. Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, hobbyrum, gemensamshetslokal med festdel, bastu, gym och bubbelpool, två gästlägenheter á 300:- resp 400:-/dygn, solarium och tvättstuga med torkrum.

Renoveringar: Välskött fastighet anno 1926. Under åren 1974-1975 genomfördes byte av stammar för vatten och avlopp i kök. Under åren 1990-1993 byttes stammarna i badrummen. Elstigar byttes samtidigt. Under åren 1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor, maskiner och torktumlare är från 2004/2005. Fasaden renoverades 2005.

Lägenhetsnummer: 240 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3 (2 trappor).

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i gatan för mantalskrivna. www.stockholm.se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: www.kalkonen.se
HSB:s Brf Kalkonen vid Thorildsplan på västra Kungsholmen är en av Stockholms äldsta och största föreningar. Bostadsrättsföreningen bildades den 13 mars 1926 och består av ca 550 lägenheter samt ett 30-tal lokaler. Arkitekten hette Sven Wallander som även ritat bl a Röda Bergen, Brf Marmorn på Söder och ena Kungstornet på Kungsgatan. Föreningen är stabil med god ekonomi och renoverade fastigheter med flertalet trevliga faciliteter såsom fotolabb, gemensamhetslokal med bubbelpool, bastu, gym och festdel, gästlägenheter, hobbyrum och solarium.

Förening: HSB Brf Kalkonen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 550

Antal lokaler: 30

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget 100 Mbt. Betalas separat.

Sammanställning: Gemensamma vädringsbalkonger i trapphuset.

Här bor man i attraktivt kvarter med allt man kan önska och med ca 3 minuters promenad finner ni Thorildsplan med utmärkta kommunikationer, såsom T-bana och buss. T-bana blå linje (Stadshagen) nås på mindre än 5 minuter. Några kvarter bort finner ni Fridhemsplan med trendiga Västermalmsgallerian med mysiga restauranger, caféer och butiker. På några minuter når ni även Rålambshovsparken med härliga joggingspår längs med Norr Mälarstrand. Sommartid kan ni ta ett dopp vid Smedsuddsbadet, en riktig oas mitt i staden!

Det pågår en stor omvandling av nordvästra Kungsholmen, från Drottningholmsvägen i söder till Ulvsundasjön i norr. Det innefattar Kristinebergs slottspark i sydväst och sträcker sig en bra bit in i Stadshagen i öster. Här har det växt fram en ny spännande stadsdel Hornsbergs Strand som under sommarmånaderna är Stockholms Riviera med mycket badgäster. Galleria Lindhagen med ICA maxi, strandpark och en stadspark, nya butiker, caféeroch restauranger och nya grönområden. Bra träningsanläggningar finns tex Friskis & Svettis, SATS och Puls & träning. Lindhagensgatan har rustats upp i etapper och byggs om till en lång, grönskande esplanad med nya gång-och cykelbanor med belysning, parkeringar och busshållplatser. Gatan har utformats med två körfält i vardera riktning om ett mittparti med gräs och lindar. På bägge sidor av gatan har också lindar planterats. För mer info se: www.stockholm.se

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.