Kungsholmen - Norr Mälarstrand

Baltzar von Platens gata 5, 6 tr

Solig kungsbalkong i sydväst med hänförande utsikt mot glittrande Riddarfjärden. Högst upp & härlig känsla!

Adress

Baltzar von Platens gata 5, 6 tr

Rum

1

Slutpris

2 450 000 kr

Avgift

1 778 kr/mån

Boyta

33 kvmOm bostaden

Välkommen till Baltzar von Platens gata och detta underbara läge på Nedre Kungsholmen mellan park och vatten, alldeles invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och den glittrande Riddarfjärden. Högst upp med rofyllt läge i fastighet från 1930 ges nu tillfälle att förvärva en unik lägenhet, en pärla, med kungsbalkong om 7 meter i sydväst. Balkongen sträcker sig längs med hela lägenheten och ger ett extra ”uterum” med plats för bord, stolar och planteringar, sol från lunch till sen kväll samt storslagen utsikt över himmel, tak och den Riddarfjärden med bl a båthamn och Västerbron i blickfånget.

Lägenhetens planlösning är tilltalande och den bevarar många vackra ursprungsdetaljer från byggåret såsom fiskbensparkett, högt i tak, spegelmönstrade dörrar och snövita snickerier samt stora spröjsade fönsterpartier. Splitternytt badrum från 2010 (renoverat i samband med stambytet). Möblerbar hall med plats arbetsbord, garderober, sängskåp eller dylikt. Vardagsrum med utgång via dubbeldörrar till balkongen. Arbetskök med vita skåp, kyl, frys, spis och fläktkåpa.

Ett boende i en klass för sig för dig som söker och har väntat på något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad!

– Tambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. Ovan finns ett skåp. Tamburen leder till inre möblerbar hall med plats för sängskåp, arbetsbord, garderober eller dylikt. Linneskåp.

– Toppfräscht, stilrent och splitternytt badrum som renoverades i samband med stambytet år 2010. Kaklade väggar i vitt och klinkergolv i svart med golvvärme. Duschhörna med vikdörrar i glas, WC, handdukstork, handfat på kommod, badrumsskåp och förberett för tvättmaskin.

– Härligt och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord. Stora spröjsade fönsterpartier och utgång via glasade dubbeldörrar till kungsbalkongen som är ca 7 meter lång och sträcker sig längs med hela lägenheten. Balkongen ligger i sydväst och badar i sol från lunch till sen kväll, den har plats för bord, stolar och planteringar samt har magnifik utsikt över himmel, takåsar och den glittrande Riddarfjärden.

– Arbetskök med gott om skåp i vitt, diskbänk, kyl och frys samt gasspis. Fönster mot kungsbalkongen.

Pris: 2 100 000 kr

Månadsavgift: 1 778 kr

Andel i föreningen: 2,16300 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: I källaren finns ett cykelförråd/barnvagnsrum och en tvättstuga med två maskiner, två torkskåp, mangel och torktumlare. I entréplanet finns grovsoprum och soprum. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Renoveringar: Stammarna byttes 2010. I samband med det renoverades tvättstugan och samtliga elstigare byttes. Under 2012 planeras renovering av dörrar och fönster.

Lägenhetsnummer: 1025 (1506)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Brobyggaren 5 bildades år 2000, förvärvade fastigheten år 2009 och är en äkta förening som äger marken. Fastigheten ritades av arkitekten F Hedman uppfördes 1930-1931 och består av 34 lägenheter (totalt 1.897 kvm), varav 1 lägenhet är en återstående hyresrätt (dold tillgång). I entréplan finns även 3 lokaler (75, 157 respektive 256 kvm) som upplåts med hyresrätt, idag finns där en tandläkarpraktik, en hundpraktik samt ett gym.

Föreningens medlemmar disponerar en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp, 1 mangel, cykelparkering samt barnvagnsförråd. Mellan grannhusen finns även en vacker och grönskande gemensam gård med härlig utsikt över Mälaren.

Föreningens ekonomi är god. I dagsläget finns inga planer eller beslut på avgiftsförändringar.

Vid överlåtelse uttar föreningen en överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp (1.138 kr) av förvärvaren och vid pantsättning uttas en pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (455 kr).

Parkering/garage:
Garage finns i närliggande Brf Göken som även hyr ut till grannar i mån av plats, för mer information, besök gärna Gökens hemsida. Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Gjorda renoveringar och investeringar i fastigheten:

2010 Byte av V/A-stammmar
2010 Renovering av elstigare
2010 Renovering av undercentral
2010 Renovering av tvättstuga
2012 Renovering av fönster och balkongdörrar
2013 Byggnation av barnvagnsrum
2014 Renovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar. Installation av cykelparkering och stamspolning
2015 Renovering av horisontella vattenstammar i källarplanet
2016 Kompletterande inbrottsskydd för ytterportar
2017 Indragning och installation av fibernät

Planerade renoveringar:
Hissrenovering, inte fastställt när detta påbörjas.

Finns möjlighet till att hyra garageplats i grannfastigheten.

Förening: Brf Brobyggaren 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Ljuvlig kungsbalkong i sydväst med sol från lunch till sen kväll och fantastisk utsikt mot himmel, takåsar och den glittrande Riddarfjärden. Balkongen ger ett härligt extra uterum med plats för bord, stolar och planteringar.

Suveränt och mycket attraktivt läge vid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden i härlig rofylld boendemiljö med parker, vatten och strandpromenader. Det är även nära Pontonjärparken och Rålambshovsparken. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger. Välkommen till härliga Kungsholmen!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.