Kungsholmen - invid Norr Mälarstrand

John Ericssonsgatan 16, 5 tr

Solig kungsbalkong i väster om 7 kvm med härlig utsikt mot takåsar och glimt av Riddarfjärden. Maximal funktion och känsla!

Adress

John Ericssonsgatan 16, 5 tr

Rum

1

Slutpris

2 980 000 kr

Avgift

1 720 kr/mån

Boyta

29 kvmOm bostaden

Med högt och strålande ljust läge finns denna fantastiska funkislägenhet med unik kungsbalkong/terrass i väster. Balkongen om ca 7 kvm ger ett härligt, möblerbart uterum med sol från lunch till sen kväll och utsikt över lummiga trädtoppar, himmel, takåsar samt glimt mot Riddarfjärden.

Lägenheten är suveränt planerad och maximalt yteffektiv med ett högt, fritt läge i välskött fastighet från 1934. Den är i mycket gott skick med välbevarade ursprungsdetaljer och tidstypisk funkiskänsla. Praktisk och välkomnande hall med dold klädförvaring i rejäl klädkammare. Stambytt och fräscht helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Vardagsrum och separat sovrumsdel/alkov i öppen och strålande ljus planlösning med plats för allt du behöver såsom soffa, TV, matbord och säng. Här finns stora fönsterpartier och utgång till balkongen via vackert spröjsade dubbeldörrar i original. Via glasade skjutdörrar i typisk funkisstil nås ett välutrustat arbetskök.

Tillfälle att förvärva ett kvalitetsboende utöver det vanliga med ett av Stockholms attraktivaste lägen och adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och Kungsholmstorg.

– Praktisk och välkomnande hall med dold klädförvaring i klädkammare/garderob med skjutdörrar. Parkettgolv, väggar i ljus kulör och säkerhetsdörr.

– Stambytt och fräscht helkaklat badrum med sjöstensgolv dusch, handdukstork, WC, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Lättmöblerat vardagsrum och separat sovrumsdel/alkov i öppen och strålande ljus planlösning med plats för allt du behöver såsom soffa, TV, matbord och säng. Här finns stora fönsterpartier och utgång till balkongen via vackert spröjsade dubbeldörrar i original.

– Via glasade skjutdörrar i typisk funkisstil nås ett välutrustat och praktiskt arbetskök god förvaring i skåp och lådor. Köksutrustning bestående av kyl, frys, spis med keramikhäll samt fläkt. Arbetsbänk med sjösten på väggen ovan.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 1 720 kr

Andel i föreningen: 1,61048 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. Mycket trevlig och grönskande innergård med planteringar, trädgårdsmöbler, grill och cykelställ.

Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 2001 enligt följande: Nytt plåttak, stambyte och renovering av samtliga badrum, byte av elledningar och installation av nya elcentraler, porttelefonsystem och LAN till alla lägenheter. Renovering av fasaden, hissen med nytt maskineri, nytt pannrum och undercentral, ny tvättstuga, nya källarförråd och renovering av gården samt balkonger. 2008: Byggdes nya balkonger och undercentral byttes. 2012: Fönsterrenovering och installation av energiglas som både är bullerdämpande och energibesparande.

Lägenhetsnummer: 31 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 124 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjigheter i området.

Allmänt om föreningen: https://www.svenskbrf.se/parontradetsoperavanner

Välskött förening med mycket god ekonomi. Föreningen amorterade av 714.248 kr under förra året 2015. Föreningen består av 41 lägenheter varav en är hyresrätt vilket betingar ett stort framtida dolt kapital för föreningen. 4 uthyrda lokaler.

Det finns tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel. Cykelställ på innergård.

Utförda renoveringar:

År 2015
Samtliga fönster mot innergården har renoverats och målats.
En ny underhållsplan har utarbetats för perioden 2015-2029.
Gatufasaden har klittersanerats och målats.
Ny vattenpump i källaren har installerats.
Stamspolning har gjorts i ett flertal lägenheter. Nytt portkodslås har installerats.
Tidningstunnorna på gatan har fått nya lås.
Häggen på gården har beskurits.

År 2014
Rensning av ventilationskanaler.
Målning & renovering av fönster.
Hissen, automatisk dörrstängare, ny inredning och överlastskydd.

År 2013
Ombyggnad av vind till bostäder.
Byte av elsystem till trefas.
Byte av äldre rör och vattenledningar.
Byte av stamregleringsventiler.
Nya termostater i alla lägenheter.
Stambyte i fyra lägenheter.
Renovering av tvättstugan.
Nytt datorprogram för hissen.

2012. Sålt råvinden och lägenhet byggdes.
2010. Balkongrenoveringar.
2009. Ny fjärrvärmecentral samt OVK besiktning
1999-2000. Stambyte av flertal avlopp.
1989. Renovering av fasad och yttertak.

Förening: Brf Päronträdets Operavänner

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 41

Antal lokaler: 4

TV: Samtliga lägenheter är gruppanslutna med fiber till Bredbandsbolaget med tjänsterna bredband 100/100, TV – basutbud, samt telefoni. Dessa tjänster ingår i månadsavgiften där 120:- redovisas separat som "Internet".

Internet: Se under "TV-anslutning".

Sammanställning: Ljuvlig kungsbalkong i sydväst om ca 7 kvm med sol från lunch till sen kväll och med fantastisk utsikt över lummiga trädtoppar, himmel, takåsar och glimt mot Riddarfjärden. Balkongen ger ett härligt och insynsfritt uterum med plats för bord, stolar och planteringar. Markis finns.

Suveränt och mycket attraktivt läge vid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden i härlig rofylld boendemiljö med parker, vatten och strandpromenader. Det är nära Kungsholmstorg med trevligt utbud av butiker, caféer och restauranger samt härliga Rålambshovsparken med badplats. En kort bit bort ligger även Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd ca 200 meter till Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar (vid Rådhuset och Kungsholmstorg). Det är även bekvämt promenadavstånd på ca 10 min till T-centralen och city. Välkommen till härliga nedre Kungsholmen!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.