Kungsholmen - Fredhäll

Kronobergsgatan 16

Fin 1:a i gott skick med suverän planlösning, splitternytt badrum och bästa Kungsholmsläge!

Adress

Kronobergsgatan 16

Rum

1

Slutpris

2 200 000 kr

Avgift

1 684 kr/mån

Boyta

31 kvmOm bostaden

Med suveränt Kungsholmsläge, mellan Kronobergsparken och Kungsholms strand, finns denna utmärkta 1:a om 31 kvm med ytor i gott skick. Lägenheten är lugnt och högt belägen mot innergård och har en mycket bra planlösning. Härligt vardagsrum med fiskbensparkett och plats för soffa, säng och TV-möbel. Mysigt kök som nyrenoverats 2013 i minimalistiskt utförande med matplats och vackert bevarat serveringsskåp i original. Toppfräscht nytt badrum från 2013. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och renoverad fastighet från 1929. I fastigheten finns bastu med relaxavdelning och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och grill.

– Hall med plats att sätta klädhängare. Nymålade väggar i vitt. Fiskbensparkett. Säkerhetsdörr.

– Toppfräscht och stilrent badrum från 2013. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i grått. Designad dusch med dubbelfunktion såsom tak- respektive handdusch. Handdukstork, handfat, badrumsskåp, toalett och infällda spotlights i taket.

– Vardagsrum som är luftigt, ljust och lättmöblerat för soffa och säng. Här finns en klädkammare. Fiskbensparkett, vitmålade väggar och tak samt ett stort spröjsat fönster mot innergården.

– Kök, smakfullt nyrenoverat 2013, med gott om skåp för förvaring och ett vackert bevarat serveringsskåp i original från byggåret. Matplats vid fönster som vetter mot innergården. Kyl, frys, spis och fläkt.

Pris: 1 995 000 kr

Månadsavgift: 1 684 kr
Bredbandsavgift 165:-/månad tillkommer.

Andel i föreningen: 1,35949 %

Byggår: 1929-1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningens medlemmar har cykelparkering på gården och tvättstuga i källaren med ingång från Kronobergsgatan 18. Där finns 3 tvättmaskiner. Medlemmarna har även tillgång till stor bastuavdelning i källaren. Ingång från Kronobergsgatan 16. Ett soprum samt ett barnvagnsrum finns med ingång från gatan och gården. På innergården finns trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: 1985 Stambyte 2004 Lägenhetsförråd byggdes i källaren, trapphusen renoverades, hissarna renoverades och maskineriet byttes ut, entréportar byttes, nytt låssystem sattes in, fönsterbågar renoverades, undercentral till fjärrvärme byttes ut, taket målades, stammarna spolades. 2006 Värmeslingor i stuprör sattes in. 2007 Källarfönster renoverades. 2008 Gården stenlades, cykelparkering byggdes på gården. 2009 Energideklaration gjordes 2010 Lägenhetsdörrar har bytts till säkerhetsdörrar 2010 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd 2010 Snörasskydd monteras på taken 2011 Ventilationsåtgärder i lägenheterna med anledning av anmärkningar i OVK 2012 Ny ventilation installerades i en av lokalerna 2012/2013 Värmeoptimering genomförd

Lägenhetsnummer: 4 (1003)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 (högt läge mot innergård) av 5.

Energiförbrukning: 166 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen förvärvade fastigheten Inedal 9 år 2001, omfattas av adresserna Kronobergsgatan 16-18 och består av 52 lägenheter, varav 2 är hyresrätter, och en lokal. Fastigheten byggdes år 1929-1930 i "modern klassicistisk anda" och ritades av arkitekt Björn Hedvall. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark och nettomässigt är den skuldfri. Per 2019-12-31 uppgick lånen till endast ca 1.710.000:- och kassan uppgick till ca 2.830.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar en överlåtelseavgift på 1.183:- av köparen och en pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Genomfört underhåll i fastigheten:
2020 Åtgärder på innergården, fällning av träd samt kompletterande plattsättning
2019 Genomfört radonmätning. Infört sortering av matavfall med separata kärl.
2018 Stamspolning utförd av leverantören Swoosh.
Installerat skenor för rullstol/barnvagn i bägge trapphus.
Uppdaterat föreningens stadgar.
2017 Uppdaterat brandskyddet i fastigheten.
Uppdaterat stadgarna samt infört krav om intyg inför medlemmars
lägenhetsrenoveringar.
2016 Upprustning av gården.
Installerat fiber samt bytt leverantör.
Påbörjat OVK.
2015 Försäljning av en lokal i källarvåning för ombildning till 3 st bostadsrätter
Stammar bytta i källarlokal
2014 Försäljning av en hyresrätt som ombildats till bostadsrätt
2013 Stamspolning
2012 Försäljning av en hyresrätt som ombildats till bostadsrätt
2010 Byte till säkerhetsdörrar klass 3 samtliga lägenheter. OVK-besiktning.
2008 Gården stenlades och cykelparkering med tak byggdes på gården.
2006 Värmeslingor i stuprör sattes in.
2005 Portarna byttes ut.
2004 Spolning av V/A-stammar, målning av tak, renovering av fönsterbågar, hissar renoverades och undercentral till fjärrvärme byttes.
2002 Byggnation av balkonger.
1985 Genomgripande fastighetsrenovering då bl a V/A-stammar och elstigare byttes.

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd. I fastigheten finns två bokningsbara tvättstugor och en föreningslokal med bokningsbar bastu. Barnvagnsförråd (nås via soprummet). Gemensam innergård med sommarmöbler, planteringar och cykelställ under tak.

Förening: Brf Nora Kungsholmen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 52

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget för 165:-/månad.

Centralt och mycket eftersökt läge på Kungsholmen nära Kungholms Strand, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med utmärkta kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar), restauranger, caféer, affärer, butiker, gym, banker m.m. Bekvämt promenadavstånd till Kungsholmstorg med trevliga och populära restauranger längs med Scheelegatan samt Norr Mälarstrand med strandpromenade längs Riddarfjärden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.