Kungsholmen - Fredhäll

Kungsklippan 20, 9 tr

Fantastisk terrassvåning, högst upp med utsikt över Stockholm.

Adress

Kungsklippan 20, 9 tr

Rum

1

Slutpris

2 500 000 kr

Avgift

2 212 kr/mån

Boyta

27 kvmOm bostaden

Välkommen till ett boende utöver det vanliga med ett oslagbart läge högst upp på Kungsklippan! Underbar ljus lägenhet med stor solig terrass med milsvid utsikt över stad och vatten. Optimalt disponerad lägenhet om 27 suveräna kvm inne och ca 10 kvm möblerbar terrass ute. Terrassen, med plats för bord, stolar, loungemöbler och planteringar, har sol hela eftermiddagen och strålande, vidsträckt utsikt över Stockholms skyline. Härlig vardagsrum i öppenplanlösning mot köket skapar trivsam atmosfär. Smart planlösning med sovloft och platsbyggd förvaring. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

Här bor du centralt i Stockholm, men ändå lugnt och nära vatten och parkmiljöer. Med några minuters promenad når du city och T-centralen, tillika Kungsholms Strand, Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och Rålambshovsparken.

– Praktisk och välkomnande hall med smart, platsbyggd förvaring och plats för ytterkläder. Här finns även ett sovloft med plats för rejäl säng. Parkettgolv och vitmåladeväggar samt tak.

– Fräscht badrum med dusch, WC, handdukstork och handfat.

– Härligt vardagsrum i öppen planlösning med välutrustat kök i stilren design skapar trivsam atmosfär och hemtrevlig känsla. Stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp och utgång till terrass om ca 10 kvm med underbar vidsträckt utsikt över Stockholm och med sol hela eftermiddagen.

– Utmärkt kök öppet mot vardagsrum. Plats för matbord med flera middagsgäster. Här finns kyl och frys, spis (gas och häll), ugn, fläkt och diskmaskin.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 212 kr

Andel i föreningen: 0,07400 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns 1 gemensam övernattningslägenhet (700 kr/dygn) och 3 övernattningsrum (400 kr/dygn), 5 ej bokningsbara takterrasser (4 på Kungsbro Strand och 1 på Kungsholmsgatan 11) med en milsvid utsikt över Stockholm. 4 tvättstugor, flera cykelrum och 3 grovsoprum. I föreningen finns även 2 garage samt 12 p-platser till vilka det är separat kö.

Renoveringar: – Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013. – Fasadrenovering 2008-2013. – Trapphus och entréer målades 2008. – Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005. – Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003. – Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002. – Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen. – De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009. – Elsystemet moderniserades helt 1998-2001. – Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994. – Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Lägenhetsnummer: 00331 (1906)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 9 av 9.

Parkering/Bilplats: Garageplats. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheterna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre och HSB:s grundare Sven Wallander som arkitekt. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen är mycket populär och välskött med bl.a. egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Under 2012 har föreningen avyttrat flera kontorslokaler som bostadsrätter. Föreningen har ett fördelaktigt elabonnemang för alla medlemmar där föreningen köper in el och varje medlem debiteras efter konsumtion. Ingen planerad avgiftsförändring. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Energiprestanda: 194 kWh/m² och år. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Renoveringar:
– Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
– Fasadrenovering 2008-2013.
– Trapphus och entréer målades 2008.
– Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
– Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
– Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
– Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
– De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
– Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
– Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
– Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 200:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån.

Förening: Brf Kungsklippan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiber-lan från Ownit debiteras på månadsavgiften med 79:-/mån och är obligatorisk.

Sammanställning: Terrass om ca 10 kvm med vidsträckt utsikt över Stockholm. Eftermiddag och kvällssol.

Härligt läge högst upp på Kungsklippan. I kvarteren finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring boendet. Nära till parkmiljö och promenadavstånd till city. Kommunikationerna med tunnelbana och bussar är mycket bra med bland annat tunnelbaneuppgång längre ned på gatan. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandexpress. Fräscht och modernt parkeringshus finns i rådhuskvarteret. Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och populära Smedsuddsbadet nås med kort promenad. Rådhuset ligger nedanför Kungsklippan och ytterligare några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära parkområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.