Kungsholmen - City

Kungsklippan 12, 8tr

Fantastisk lägenhet högt upp på Kungsklippan med oslagbar utsikt över Stockholms skyline.

Adress

Kungsklippan 12, 8tr

Rum

1

Slutpris

3 100 000 kr

Avgift

2 319 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

Välkommen till ett boende utöver det vanliga med ett av Stockholms bästa lägen högt upp på Kungsklippan! Suverän lägenhet om 32 ljusa och välplanerade kvm med vidsträckt utsikt över Stockholms skyline, och ner över Karlbergskanalens vatten. Härligt vardagsrum i öppen planlösning mot snyggt kök skapar trivsam atmosfär. Smart planlösning och bra platsbyggd förvaring. Missa inte denna pärla!

Här bor du centralt i Stockholm, men ändå lugnt och nära vatten och parkmiljöer. Med några minuters promenad når du city och T-Centralen, tillika Kungsholms Strand, Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och Rålambshovsparken.

– Inbjudande och praktisk hall med goda avhängningsmöjligheter i platsbyggd garderob och smarta förvaringsmöjligheter på hyllor. Vitmålade väggar samt tak. Säkerhetsdörr.

– Fräscht helkaklat badrum med toalett, handfat, dusch, tvättmaskin, spegel och skåp.

– Underbart och helt insynsfritt allrum med Stockholms bästa utsikt. Lättmöblerat med plats för soffa, tv-möbel och säng. Mörkbetsade trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Snyggt sällskapskök i öppenplanlösning med bra arbetsytor och gott om skåp och förvaring. Komplett maskinell utrustning med spis, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Plats för rejält matbord för storslagna middagar med flera gäster och samtidigt kunna avnjuta den fantastiska utsikten över Stockholms takåsar.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 319 kr
Bredband från Ownit debiteras på månadsavgiften med 79:-/mån och är obligatorisk.

Andel i föreningen: 0,08100 %

EL: 150 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns 1 gemensam övernattningslägenhet (700 kr/dygn) och 3 övernattningsrum (400 kr/dygn), 5 ej bokningsbara takterrasser (4 på Kungsbro Strand och 1 på Kungsholmsgatan 11) med en milsvid utsikt över Stockholm. 4 tvättstugor, flera cykelrum och 3 grovsoprum. I föreningen finns även 2 garage samt 12 p-platser till vilka det är separat kö.

Renoveringar: – Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013. – Fasadrenovering 2008-2013. – Trapphus och entréer målades 2008. – Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005. – Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003. – Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002. – Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen. – De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009. – Elsystemet moderniserades helt 1998-2001. – Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994. – Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Lägenhetsnummer: 00102 (1813)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 8 av 9.

Parkering/Bilplats: Garageplats. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheterna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre och HSB:s grundare Sven Wallander som arkitekt. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen är mycket populär och välskött med bl.a. egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Under 2012 har föreningen avyttrat flera kontorslokaler som bostadsrätter. Föreningen har ett fördelaktigt elabonnemang för alla medlemmar där föreningen köper in el och varje medlem debiteras efter konsumtion. Ingen planerad avgiftsförändring. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Energiprestanda: 194 kWh/m² och år. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Renoveringar:
– Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
– Fasadrenovering 2008-2013.
– Trapphus och entréer målades 2008.
– Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
– Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
– Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
– Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
– De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
– Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
– Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
– Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 200:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån.

Förening: Brf Kungsklippan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Fiber-lan från Ownit debiteras på månadsavgiften med 79:-/mån och är obligatorisk.

Härligt läge högt upp på Kungsklippan. I kvarteren finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring boendet. Nära till parkmiljö och promenadavstånd till city. Kommunikationerna med tunnelbana och bussar är mycket bra med bland annat tunnelbaneuppgång längre ned på gatan. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arland Express. Fräscht och modernt parkeringshus finns i rådhuskvarteret. Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och populära Smedsuddsbadet nås med kort promenad. Rådhuset ligger nedanför Kungsklippan och ytterligare några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära parkområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.