Kungsholmen

Fridhemsgatan 70 A

Sekelskiftespärla mot lugn innergård. Trevlig planlösning och bra skick!

Adress

Fridhemsgatan 70 A

Rum

1

Slutpris

2 050 000 kr

Avgift

1 173 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskiftesetta med rejäl takhöjd. Stora fönster med generöst ljusinsläpp och högt i tak gör att lägenheten upplevs mycket luftig. Vardagsrum med platsbyggt sängloft (160*200 cm) samt plats för soffa och arbetshörna. Trevligt kök med öppning mot vardagsrum och fräscha badrum. Välskött bostadsförening med god ekonomi.

Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med endast 2 min till Västermalmsgallerian men även närhet till sköna natur- och strövområden såsom Kungsholms Strand och Karlbergskanalen. Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning. Samtliga rum har fina furugolv och väggar i ljus ton

– Underbart allrum med platsbyggt sovloft (160*200 cm). Gott om plats för soffa samt arbetshörna. Förvaring i anslutande klädkammare.

– Trevligt kök med öppning mot vardagsrum. Vita köksluckor och kakel i blå ton ovan arbetsytor. Köket är utrustat med kyl, gasspis samt spisfläkt. Gott om förvaringsutrymme samt avställningsytor. Plats för 4 personer runt barbordet.

– Separata badrum med WC och handfat i ena och dusch i andra.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 173 kr

Andel i föreningen: 1,87000 %

Byggår: 1904

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett mindre vindsförråd samt ett källarförråd. Tvättstuga. På innergården finns plats för cyklar. I föreningen finns en trädgård samt en innergård planteringar. Det finns även tillgång till utemöbler och grill.

Renoveringar: – 1977 Stammar byttes – 1981 Plåttak gathus och gårdshus bytt – 1981 Fasad gathus och gårdshus mot asfaltsgård/mellangård renoverad/putsad – 1990 Fasad gathus och gårdshus yttre renoverad/putsad – 1991 Fasad mot gatan renoverades – 1992 Elstigar byttes – 2002 Trappuppgångarna renoverades och målades om – 2004 Balkonger samt uteplatser till vissa lägenheter byggdes – 2008 Byte av fjärrvärmeanläggning – Under 2010 har föreningen genomgått en omfattande uppfräschning som innefattade renovering av källare, byggnation av hiss, förstärkning av innerdörrar mot trapphus, färdigställande av vindslägenheter. – 2010 stammarna har renoveras med metoden relining. Föreningen planerar att genomföra en renovering av ena innergården (ej den innergård som lägenheten har fönster mot) då den är sliten. Som det för närvarande ser ut efter besiktningar så är bärigheten dålig vilket då innebär att man kommer behöva byta hela innergården. Det är en omfattande renovering. Men å andra sidan kommer föreningen att anlägga en fin gård och grönskande gård i samband med renoveringen. Föreningen kommer att delvis ta upp nya lån för att finansiera gårdsrenoveringen. Föreningen kommer i samband med detta att höja avgifterna. Det är inte klart hur stora höjningarna kommer att bli men för denna lägenhet rör det sig om ca 450-750 kr/månad. Detta är baserat på de beräkningar som finns nu. Höjningen av avgifterna kommer tidigast ske vid årsskiftet 2011/2012. Kontakta mäklaren för mer information.

Lägenhetsnummer: 18

Hiss: Nej

Allmänt om föreningen: Bf Kettingen 3 upa är en av landets äldsta bostadsföreningar, registrerad i augusti 1920. Föreningen består av 32 lägenheter samt 2 lokaler. Föreningen är välskött och har god ekonomi med mycket låg skuldsättning.

Förening: Bf Kettingen nr 3 u.p.a

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: 100 Mbit/s bredband från Ownit är indraget i lägenheten. Vill man ha ett abbonemang för bredband kostar det 89 kr/mån.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.