Kungsholmen

Kungsholmsgatan 13, 2 tr

Suveränt boende om 33,5 kvm i Sveriges näst största förening. Mycket attraktivt läge med närhet till det mesta man kan önska sig!

Adress

Kungsholmsgatan 13, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 700 000 kr

Avgift

2 486 kr/mån

Boyta

33,5 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet med attraktivt läge på Kungsholmen med närhet till det mesta man kan önska sig! Lägenheten har en sällskapsvänlig öppen planlösning med gott om plats för önskad möblering. Goda förvaringsmöjligheter samt rymligt badrum. De stora fönsterna i kombination med den öppna planlösingen och generösa takhöjden ger bostaden ljus och rymd. Bostadsrättsförenigen är Sveriges näst största (www.kungsklippan.se) och har bl.a. flera gemensamma takterrasser med fantastisk utsikt över Stockholm. Hiss finns. Mycket eftersökt adress där du med endast en kort promenad når city och T-centralen, tillika Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns plats för extra byrå eller garderob om så önskas.

– Öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Platsbyggt sängloft med garderob bakom.

– Köket har bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Här finns även en trevlig bardel att sitta vid. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl och frys.

– Rymligt badrum med dusch, handfat och wc.

Pris: 2 500 000 kr

Månadsavgift: 2 486 kr
I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kabel-TV samt bredband.

Andel i föreningen: 0,08400 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 976 (1205)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7.

Energiförbrukning: 217 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. I föreningen finns 1 gästlägenhet och 3 gästrum som kan bokas av föreningens medlemmar, 5 takterrasser (4 på Kungsbro Strand och 1 på Kungsholmsgatan 11) med en milsvid utsikt över Stockholm. 4 tvättstugor (Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16 samt Kungsholmsgatan 11), flera cykelrum, grillplats och grovsoprum. I föreningen finns även 12 parkeringsplatser samt 2 garageplatser till vilka det är separat kö.

Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheterna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen har bl.a. en egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen har ett löpande underhåll på fastigheterna och följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 – 2022. Under 2015-2016 kommer bl.a. arbete med staminventering och stamspolning att fortsätta inför ett eventuellt framtida stambyte eller relining. Mer information om föreningen samt om utförda- och planerade renoveringar finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Renoveringar:
– Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
– Ventilbyten i lägenheterna 2009-2012
– Fasadrenovering 2008-2013.
– Trapphus och entréer målades 2008.
– Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
– Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
– Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
– Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
– De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
– Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
– Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
– Avloppsstammar renoverades i slutet av 70-talet.

Förening: Brf Kungsklippan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Obligatorisk avgift för bredbandet om f.n. 79:-/månad tillkommer på månadsavgiften.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 110 kr per månad och hemförsäkringen är cirka 145 kr per månad.

Avgiften är 2407 kr/månad plus ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/månad för bredband, total avgift: 2486 kr/månad.

Utmärkt läge på Kungsholmen med närhet till all tänkbar service. Gångavstånd till Västermalmsgallerian med stort utbud av butiker och restauranger. Ett flertal trevliga caféer, restauranger, apotek, banker och matbutiker finns i området. I närheten finns även populära promenad- och joggingstråk längs Kungsholms strand med sin vackra strandpromenad. Med en kort promenad tar du dig till Norr Mälarstrand med trevliga uteserveringar sommartid. I närhet finns även Kronobergsparken och lite längre bort finner du Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. För den sportintresserade finns flertalet gym, bl.a. nya SATS Fridhemsplan och Friskis & Svettis. Oslagbara kommunikationer med tunnelbana, gröna och blå linjen, och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet.
Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.