Kungsholmen

Sankt Eriksgatan 57, 2 tr

Sekelskiftesdröm med snövita snickerier, fantastisk takhöjd och låg avgift!

Adress

Sankt Eriksgatan 57, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 330 000 kr

Avgift

1 345 kr/mån

Boyta

33 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara etta om 33 välplanerade kvm. Vackra sekelskiftesdetaljer i form av generösa ljusinsläpp, djupa fönsternischer och härlig takhöjd (3,33 m). Vardagsrum i öppen planlösning med köket skapar en trivsam atmosfär och de sociala möjligheterna är många. Snyggt platsbyggt loft med plats för 140 cm säng. Trevligt kök, fräsch wc och ett toppfräscht duschutrymme. Bra läge på Kungsholmen, invid Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, med ett stenkast från Fridhemsplan. Välskött bostadsrättsförening med låga månadsavgifter.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning. Goda förvaringsmöjligheter i garderober med tillhörande överskåp. Hela lägenheten har genomgående ljusa furugolv och väggar i ljus ton.

– Ljust och lättmöblerat allrum i öppen planlösning med kök. Här finns gott om plats för soffa, TV och matbord. Praktiskt sovloft med plats för 140 cm säng.

– Trevligt kök med goda förvaringsmöjligheter samt gott om avställningsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, gasspis samt ovansittande spisfläkt.

– Mindre wc med golv i mörk ton och väggar i vitt.

– Toppfräscht duschutrymme som renoverats under 2012. Grått klinker på golv och vitt kakel på väggar.

Pris: 1 975 000 kr

Månadsavgift: 1 345 kr

Andel i föreningen: 0,85910 %

Byggår: 1904

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningens tvättstuga finns i källaren på gathuset. I källaren finns föreningens bastu som medlemmarna kan låna. För att få nyckeln till bastun får man erlägga en deposition på 400 kr som man sedan får tillbaka. Föreningen har en gemensam grillplats på innergården. Källarförråd om 5-6 kvm.

Renoveringar: Följande renoveringar har gjorts: 1981: Stambyte av samtliga köksstammar. 1989: Vindsvåningar byggs. Fasaden målas och lagas. Källaren inreds till förrådsutrymmen. Föreningslokal byggs i 57:ans gårdshus källare. Bastu med tillhörande utrymmen byggs i 55:ans gårdshus källare. Kabel-TV (Stjärn-TV) installeras. Fjärrvärme installeras. Fastigheten fick nytt yttertak. 1994: Portar mot S:t Eriksgatan byts. Del av innergården asfalteras. 1995: Bullerdämpande glas monterades i samtliga fönster mot S:t Eriksgatan. 1996: Samtliga hissar renoveras. Värmeväxlaren byts ut. 1997: Tvättmaskiner byts ut. Nya pumpar till golvvärmen på vindarna. 1998: Bastun med tillhörande utrymmen målades och renoverades. 1999: Stambyte av samtliga avloppsstammar (ej kök) samt renovering av badrum i samtliga lägenheter utom vindsvåningarna. 2003: Fönsterrenovering av trapphusens fönster samt gårdshusets fönster mot S:t Eriksgatan. Renovering av lokal 55103 (el, toalett, kök, tak). 2004: LAN-nät installeras i fastigheten. Renovering av trapphus. Byte av golv i gårdshuset samt renovering av golv i gathuset. 2005: Ventilationen i tvättstugan byggs om. Inköp av nytt torkskåp och byte av en tvättmaskin. 2006: Schemalagd stamspolning av kökstammar. 2007: Byte av hissmaskineri och renovering av hisskorgar i gatuhusens hissar. 2008: Högtryckstvätt och målning av gathusens yttertak utförd under sommaren. 2010: Under året har föreningens tvättstuga renoverats och utökats i volym. Taken på gårdshusen har även tvättats och målats. 2011: Husets fjärrvärmeanläggning har bytts ut. Översyn har gjorts av taken och säkerheten förbättrats. 2012: Fönstren mot gårdarna renoveras under våren. (Dvs gathusens fasadfönster mot gården, resp gårdshusens fasadfönster mot den bortre gården).

Lägenhetsnummer: 57122 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med beteckningen Kettingen 33 & 34, med adresserna S:t Eriksgatan 55 och 57. Bostadsrättsföreningen bildades 1920 och består idag av 66 bostadslägenheter och 6 lokaler varav 3 lokaler är upplåtna med hyresrätt. För mer info, se http://www.kettingen.se/

Förening: Brf Kettingen 1

TV: Tillgång till kabel-tv via Com-Hem.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget. Föreningen tar ut en obligatorisk avgift om 127:- per månad som avser bredband och IP-telefoni. Detta läggs som ett tillägg på avgiften.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.