Kungsholmen

John Ericssonsgatan 14, 2 tr

Fantastiskt fin och charmig funkispärla med sovalkov och drömläge invid Norr Mälarstrand!

Adress

John Ericssonsgatan 14, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 350 000 kr

Avgift

1 454 kr/mån

Boyta

30 kvmOm bostaden

Välkommen till en ljus, charmig och mycket välplanerad funkisetta i gott skick med ett av Stockholms attraktivaste lägen och adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Lägenheten är högt belägen på två trappor i välskött fastighet från 1934, den är i mycket gott skick och bevarar tidstypisk känsla med vackra ursprungsdetaljer såsom fiskbensparkett, högt till tak, spegeldörrar och stora fönsterpartier i soligt västerläge. Planlösningen är maximalt effektiv och optimalt disponerad med smart sovalkov som ger plats för säng om 140 cm. Härligt vardagsrum med plats för soffa, matbord och TV-möbel. Charmigt kök med vacker skåpinredning i original. Toppfräscht helkaklat och stambytt badrum med badkar.

Mycket stabil och populär förening med välskött fastighet där de stora renoveringarna är gjorda.

– Hall med smart platsbyggd förvaring från Elfa. Vitmålade väggar och tak. Parkettgolv.

– Fräscht kaklat och stambytt badrum med klinkergolv och badkar. Handfat, badrumsskåp, WC och handdukstork.

– Ljuvligt vardagsrum med plats för soffa, matbord och TV. Flödande ljusinsläpp från stort fönsterparti i väster med vy över rofyllda och breda John Ericssonsgatan. Ovan fönstret finns takfästa gardinskenor. Vitmålade väggar och tak. Fiskbensparkett. Smart sovalkov med plats för säng om 140 cm.

– Charmigt kök/kokvrå, smakfullt inrett i vacker bevarad originalstil med förvaring i skåp, lådor och på öppna hyllplan. Gasspis med ugn. I anslutning till köket finns fullstor, exklusiv kyl och frys från Smeg. Fönster i väster.

Pris: 1 995 000 kr

Månadsavgift: 1 454 kr

Andel i föreningen: 1,82901 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I huset finns tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns en samlingslokal och ett cykelskjul på den gemensamma innergården.

Renoveringar: 2000: Lagning av sättningsskador på grunden samt byte av yttertak. 2001: Isolering av piskaltan. 2002: Byte av V/A-stammar. 2004: Byte av elstigare. 2005: Fasadrenovering mot gården, vädringsbalkonger och kungsbalkonger, ny plåt på takfoten mot gården, snösmältslingor i stuprör mot gården och målning av alla fönster mot gatan samt montering av ny kopparbleck mot gården. 2006: Renovering av fasad mot gatan, balkonger och lokalfönster mot gatan. Snösmältslingor i stuprör mot gatan. 2007: Balkonger byggdes mot gården. 2008: Tvättstugan. 2009: Rökgångar renoverades. 2010: Valfritt byte till säkerhetsdörrar i 18 lägenheter. Tidsenlig renovering av trappuppgång med hjälp av arkitekt Sofia Lithells förslag. 2011: Byte till isolerglas i dörr mot gården. 2012: Stamspolning. 2012: Renovering av nedre del av taket. Föreningen planerar att renovera innergården samt byte till isolerglas på insidan av fönster. Föreningen har även genomfört en godkänd OVK och radonmätning.

Lägenhetsnummer: 26 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Päronträdet 14 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 34 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt (tidigare 3, en har sålts för ca 2,2 mkr) och 2 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna är 36 kvm respektive 75. Föreningens ekonomi är mycket god, bl a sänktes avgifterna vid årsskiftet 2012/2013.

Förening: Brf Päronträdet 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via ComHem. För prisuppgifter och information, se www.comhem.se.

Sammanställning: Gemensamma vädringsbalkonger i trapphuset.

Suveränt och mycket attraktivt läge vid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden i härlig rofylld boendemiljö med parker, vatten och strandpromenader. Det är även nära Pontonjärparken och Rålambshovsparken. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a det mysiga caféet Petite France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger. Välkommen till härliga Kungsholmen!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.