Kungsholmen

Kungsklippan 12, 6 tr

Hänförande panoramautsikt över Stockholms vackra silhuett!

Adress

Kungsklippan 12, 6 tr

Rum

1

Slutpris

2 130 000 kr

Avgift

2 337 kr/mån

Boyta

30,5 kvmOm bostaden

Högt läge i huset, balkong i öster och milsvid vy över Stockholm city! Etta i toppklass. Lättmöblerbart rum med plats för såväl soffgrupp som sänghörna, fräscht kök med stilfulla materialval, badrum med dusch och gott om förvaringsmöjligheter. Här bor du lugnt och i trivsamt område med närhet till allt. Fantastiska kommunikationer med en kort promenad eller T-bana (Rådhuset) utanför dörren. Inom 5 min går du till city med Stockholms central där du har Arlanda express, regionaltåg och pendeltåg. Du bor även nära Sergels Torg, Norr Mälarstrand och härliga Riddarfjärden. Välkommen!

Välkomnande HALL med goda avhängningsmöjligheter. Inbyggd och rymlig garderob i orginal till vänster.

Ljust ALLRUM med plats för såväl soffgrupp som sänghörna. Vita väggar med smakfull fondtapet. Mörkt golv.

Toppfrsächt KÖK ifrån märket Noblessa. Full maskinell utrustning i form av stor kyl/frys, diskmaskin, inbyggd microvågsugn, spisplattor med ugn undertill, diskho och bra med förvaringutrymmen. Utgång till magisk balkong med morgonsol.

Mysigt och helkaklat BADRUM med dusch, wc, handfat och golvvärme.

Pris: 1 875 000 kr

Månadsavgift: 2 337 kr

Andel i föreningen: 0,08200 %

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns 4 stora tvättstugor i föreningen. 2 av dessa är helt nybyggda och toppfräscha med hög standard och nya kompletta maskinparker. De 4 tvättstugorna har 5-7 bokningsbara rum med 2 tvättmaskiner och 2 torkmaskiner i varje. Dessutom finns flera s k spontanmaskiner med tillhörande torktumlare. Bokning sker via digitalt bokningssystem. – Gästlägenheter: Föreningen har 4 övernattningslägenheter, varav en nyrenoverad, som medlemmarna kan hyra för f n 400-500 kr/dygn. – Takterrasser: Det finns flera takterrasser med härlig vidsträckt utsikt över Stockholms innerstad och vatten. Dessa har konstgräs, utemöbler, grillar och solstolar. Terrasserna får utnyttjas fritt av föreningens medlemmar. De är belägna på Kungsbro Strand och Kungsholmsgatan. – Grillplats: På gården mellan Kungsbro Strand 19 och 21 finns en grillplats för föreningens medlemmar. Där finns också möjlighet att spela boule och schack. – Soprum: Det finns sopnedkast för hushållssopor i trappuppgångarna. För mer skrymmande sopor eller återvinning finns särskilt grovsoprum. EL: Föreningen upphandlar mycket fördelaktiga hushållselpriser till medlemmarna. Den enskilde medlemmen slipper även den fasta abonnemangskostnaden. Varje lägenhet har separat elmätare, vilket innebär att ni endast betalar för er faktiska förbrukning. Priset är förmånligt och är möjligt genom ett kollektivt tecknat avtal mellan föreningen och Telge Energi.

Renoveringar: Gjorda renoveringar och åtgärder är bl a: – Utbyte av avloppsstammar i lägenheterna i slutet på 70-talet. – Högtrycksspolning av stammar -02 – Nya ljuddämpande isolerglasfönster och fönsterbågar -94 – Utbyte av elstigare/elanläggningar -98 – Samtliga trapphus renoverade. – Renovering av tak och takterrasser 2000-2002 – Renovering av hissar/hissmaskiner 2000-2002 – Entréer. Byte till entrépartier i ek, nya armaturer och sittbänkar -2005 – Nybyggnad av tvättstugor -2003/-04 (på Kungsbro Strand och Kungsklippan). Två nyrenoverade tvättstugor finns på Pipersgatan. – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) är utförd – Fasadrenovering 2008 och framåt . – Gasförsörjning till berörda lägenheter har genomförts 2008.

Lägenhetsnummer: 72

Hiss: Nej

Parkering/Bilplats: Föreningen har både garage- och parkeringsplatser att hyra ut till medlemmar. Till dessa är det kö. I övrigt gäller sedvanlig "boendeparkering" i området, vilket ansökes om hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Boendeparkering kostar f n 700 kr/mån alternativt 40 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheterna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre och HSB:s grundare Sven Wallander som arkitekt. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen är mycket populär och välskött med bl.a. egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Under 2012 har föreningen avyttrat flera kontorslokaler som bostadsrätter. Föreningen har ett fördelaktigt elabonnemang för alla medlemmar där föreningen köper in el och varje medlem debiteras efter konsumtion. Ingen planerad avgiftsförändring. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Energiprestanda: 194 kWh/m² och år. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Renoveringar:
– Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
– Fasadrenovering 2008-2013.
– Trapphus och entréer målades 2008.
– Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
– Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
– Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
– Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
– De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
– Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
– Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
– Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 200:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån.

Förening: Brf Kungsklippan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Härligt läge högst upp på Kungsklippan. I kvarteren finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring boendet. Nära till parkmiljö och promenadavstånd till city. Kommunikationerna med tunnelbana och bussar är mycket bra med bland annat tunnelbaneuppgång längre ned på gatan. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i rådhuskvarteret. Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand ligger ett stenkast bort. Rådhuset ligger nedanför Kungsklippan och ytterligare några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära parkområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.