Kungsholmen

Alströmergatan 32 R, 3 tr

Pärla belägen högst upp med fritt läge och underbar utsikt över den vackra parkliknande innergården. Ljus, rymd och charm!

Adress

Alströmergatan 32 R, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 825 000 kr

Avgift

1 307 kr/mån

Boyta

28 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva denna underbara lägenhet attraktivt belägen högst upp i huset med utsikt över föreningens parkliknande innergård. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Sällskapsvänligt vardagsrum med plats för större matbord och trevliga middagar. Charmigt och funktionellt kök utrustat med bl.a. diskmaskin samt rymligt badrum med tvättmaskin. Bostaden är i fint skick med bevarad charm. Spegeldörrar, fönster med djupa nischer och vackert trägolv. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Snabbt tillträde är möjligt. Populär förening med en fantastisk innergård för medlemmarna att njuta av samt gemensamma balkonger i trapphuset. Varmt välkomna på visning!

– Sällskapsvänligt vardagsrum med plats för önskad möblering samt matbord för flera. Stort fönsterparti med djupa nischer, trägolv och spegeldörrar. Här finns även en praktisk inbyggd garderob.

– Charmigt och funktionellt arbetskök med fönster och utsikt mot innergården. Bra arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn, fläkt, kyl och mindre frys. Trägolv.

– Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, dusch, handfat och wc.

Pris: 2 375 000 kr

Månadsavgift: 1 307 kr

Andel i föreningen: 0,15115 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 217 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3.

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Färjan har anor från 1929 då HSB köpte hela kvarteret Färjan från mosaiska församlingen i Stockholm och byggde det som då blev Skandinaviens största bostadshus. Idag består föreningen av 490 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 42 affärslokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen gör sig igenkänd med sin otroligt vackra och grönskande innergård, som dessutom vunnit pris för Sveriges vackraste innergård.

Föreningen har ett antal gemensamhetsutrymmen som medlemmarna kan nyttja:
Det finns hela 7 tvättstugor med sammanlagt 19 tvättmaskiner. I tvättstugan är det ett rum som är obokningsbart, där finns det 5 tvättmaskiner och 5 tumlare. Ett stort cykelrum samt ett hobbyrum Festlokal, som rymmer 30 personer, som medlemmar kan hyra. Två gästlägenheter finns till förfogande i uppgång O och går att hyra för 300 kr /natt. En stor bonus för föreningens medlemmar är den otroligt vackra innergården. Föreningen har en härlig historia och är välkänd för sin stora och grönskande innergård som fått pris för att vara Stockholms vackraste. Förutom den fina floran finns många sittplatser, en grillplats, fontän, gräsmatta, fruktträd, bärbuskar och en liten lekplats. I anslutning till entrén ligger minilivs Benneboden.

RENOVERINGAR
Föreningen utför löpande underhåll på fastigheten och stora renoveringar har sett ut enligt följande:

2020 – Ommålning av tvättstugan
2020 – Soprumsdörr hushållssopor
2018 – Byggnation av tre vindsvåningar i kv Dykaren.
2018 – Stamspolning
2014 – Målning av samtliga trapphus
2013 – Ventilationskontroll och fönsterrenovering
2012 – Stamspolning i kv Dykaren i både kök och badrum
2011 – Fortsatt fasadrenovering på kv Dykaren. Justering av element och värme, byte av termostater.
2010 – Målning och tätning av samtliga fönster som vetter mot gatan samt tätning av portar. Renovering av innergården
2009 – Resterande fasader på Färjans innergård
2008 – Södra fasaden på Färjans innergård, ommålning fönster
2007 – Uppgradering av tv-nät till 3 hål i väggen
2005 – Godkänd ventilationskontroll
2002 – Takrenovering
1994 – Fönsterrenovering
1994-1995 – Fasad utvändigt
1991-1994 – Byte av badrumsstammar samt byte av samtliga elstigar (1-fas).
1973-1974 – Byte av köksstammar.

KOMMANDE RENOVERINGAR (enligt föreningens hemsida)
Planerat underhåll ( följer underhållsplan och påverkar i nuläget inte avgiften)
Stamledningen under hela Färjan 2019-20 (påverkar inte boende särskilt mycket)
Lilla innergården på Alströmergatan/Igeldammsgatan.
Tagläsarsystemet/porttelefonin vår 2020
Elmätare vår 2020
Balkonger renoveras 2020-21

Förening: HSB Brf Färjan i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 490

Antal hyresrätter: 42

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 100 kr/mån, gas cirka 218 kr/mån och hemförsäkringen är cirka 130 kr/mån.

Bostaden är belägen på högsta ordinarie våningsplan med endast vinden (med vindsförråd) ovan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.