Kungsholmen

Kungsklippan 22, 6 tr.

Pärla med högt läge, stora fönster och utsikt över takåsarna. Optimal planlösning och drömläge på Kungsholmen!

Adress

Kungsklippan 22, 6 tr.

Rum

1

Slutpris

1 790 000 kr

Avgift

1 755 kr/mån

Boyta

22 kvmOm bostaden

Välkomna till denna ljusa och charmiga lägenhet med fantastiskt läge på attraktiva Kungsklippan! Här bor du i hjärtat av Kungsholmen med direkt närhet till allt det underbar stadsdelen har att erbjuda. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Trivsamt vardagsrum med plats för soffa, soffbord, tv-bänk samt naturlig del för sängplats. Väldisponerat arbetskök med bra arbetsyta och gott om förvaring. Rymligt och kaklat badrum samt bra förvaringsutrymmen med garderob och flera skåp. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och de stora fönsterna i söderläge, ger hela bostaden ett rikligt ljusinsläpp. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Obs att det förutom värme och vatten även ingår kabel tv (grundutbud) samt bredband i avgiften. Populär och välskött förening. Detta är en pärla som bör ses!

Pris: 1 500 000 kr

Månadsavgift: 1 755 kr

Andel i föreningen: 0,05900 %

Byggår: 1934-38

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns 1 gemensam övernattningslägenhet (700 kr/dygn) och 3 övernattningsrum (400 kr/dygn), 5 ej bokningsbara takterrasser (4 på Kungsbro Strand och 1 på Kungsholmsgatan 11) med en milsvid utsikt över Stockholm. 4 tvättstugor, flera cykelrum och 3 grovsoprum. I föreningen finns även 2 garage samt 12 p.platser till vilka det är separat kö.

Renoveringar: – Fasadrenovering 2008-2012. – Trapphus och entréer målades 2008. – Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005. – Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003. – Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002. – Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen. – De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009. – Elsystemet moderniserades helt 1998-2001. – Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994. – Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Lägenhetsnummer: 397/1608

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 6.

Energiförbrukning: 194 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 12, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19., 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheternna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre och HSB:s grundare Sven Wallander som arkitekt. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen är mycket populär och välskött med bl.a. egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Under 2012 har föreningen avyttrat flera kontorslokaler som bostadsrätter. Föreningen har ett fördelaktigt elabonnemang för alla medlemmar där föreningen köper in el och varje medlem debiteras efter konsumtion. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Energiprestanda: 194 kWh/m² och år. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Förening: Brf Kungsklippan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Ingår i avgiften.

Här på Kungsklippan 22 bor du tyst, lugnt och rofyllt med endast 5-10 minuters promenad till Centralen och ett stenkast till härliga Norr Mälarstrand och Kungsholmstorg. I området finns mysiga caféer, välrenommerade restauranger, trendiga butiker, bagerier, mataffärer och underbara promenad och joggingstråk. Badmöjligheter ges vid närliggande Rålambshovsparken och även vid Fredhälls klippor. Längst vackra Norr Mälarstrand finner man tex populära Trattorian och Mälarpaviljongen. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden. Västermalmsgallerian med dess breda utbud ligger på kort promenadavstånd. Dessutom finner du all övrig service såsom apotek, kemtvätt och banker i området. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana och ett flertal busslinjer i direkt närhet, likaså Cityterminalen och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.