Gärdet - Östermalm

Brantingsgatan 32, 2 tr

Kvadrateffektiv & ljus funkis 1:a, högst upp i huset med burspråk, balkong & härlig utsikt. Tidsenlig charm & rofyllt läge på vackra Brantingsgatan.

Adress

Brantingsgatan 32, 2 tr

Rum

1

Slutpris

2 550 000 kr

Avgift

1 728 kr/mån

Boyta

26 kvmOm bostaden

På vackra och idylliska Brantingsgatan, alldeles ovan Tessinparken och Askrikegatan, saluförs nu denna strålande ljusa, kvadrateffektiva och charmiga funkisetta om 26 kvm. Lägenheten är rofyllt belägen högst upp i fastigheten och har en härlig balkong med fri stadsvy mot grönskande omgivningar och längs med Brantingsgatans bägge riktningar.

Lägenheten är effektiv och mycket väldisponerad med bra förvarings- och funktionslösningar. Här bevaras vackra originaldetaljer såsom bra takhöjd, fiskbensparkett i ek, vita snickerier och ett stort burspråksparti med spanjoletthandtag och fönsterbräda i sten ger ljuvligt ljusinsläpp och utgång till balkongen. Balkongen har morgon- och förmiddagssol och plats för bord samt två stolar. Den ger härlig förlängning av vardagsrummet vilket förenar ute med inne.

Vardagsrummet är lättmöblerat och har ett platsbyggt och takmonterat sängloft för 120 cm säng. Loftet gör att man på bästa sätt får undan sängen och att övrig vardagsrumsmöblering för soffa, TV-möbel och matbord blir utmärkt. Kök med diskbänk och platsbyggda stommar och skåp från byggåret. Kyl och frys samt spis med ugn. Hall med plats att hänga ytterkläder och övrig klädförvaring i en platsbyggd garderob samt i en originalgarderob. Kaklat och stambytt badrum med badkar, handfat, toalett och badrumsskåp.

I avgiften ingår värme och vatten.

Övriga driftskostnader per månad.
Hushållsel ca 100-200:-. Hemförsäkring ca 100:-.

Här bor ni med direkt närhet till Karlaplan och Fältöverstens matbutiker och shopping, KTH och Stockholms universitet samt Gärdets och Djurgårdens grönska och rekreationsområden. Kommunikationerna är goda med bussar och Gärdets t-banestation endast ett par hundra meter bort från bostaden.

Pris: 2 495 000 kr

Månadsavgift: 1 728 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel ca 100-200:-. Hemförsäkring ca 100:-.

Andel i föreningen: 4,16000 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 22 (1202)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2 (3 trappor).

Energiförbrukning: 183 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Knallhatten nr 3 äger fastigheten med samma namn som uppfördes 1938. Fastigheten förvärvades 1981 och föreningen består av 16 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Total bostadsyta uppgår till 656 kvm och lokalyta till 25 kvm.

Föreningen beskattas såsom en äkta förening och marken innehas med äganderätt. Delat ägande är ok med minsta ägarandel om 10 %. Juridisk person accepteras ej.

Föreningens ekonomi är god. Per 2017-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 4.480.000:-, omsättningstillgångarna till ca 873.000:- och nettoresultatet till ca + 118.500:-. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastighetens källare finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp samt ett cykelförråd. Gemensam och lummig trädgård med utemöbler.

Genomförda renoveringar:

2018: Trapphusrenovering. Byte av elstigar (trefas installerat i fastigheten fram till varje lägenhet. OBS! berörd lägenhet är ej uppdaterad till trefas)
2016: OVK och spolning av V/A-stammar.
2014: Nya belysningsarmaturer i trapphuset samt omläggning av plåttaket.
2013: Ny värme- och reglercentral.
2011-2012: Renovering av fasad.
2010-2011: Putsning av fasad och renovering av balkonger.
2009: Omläggning av tegeltak.
2008: Renovering och ommålning av fönster.
1992: Byte av V/A-stammar.

Inga större renoveringar/investeringar planeras/finns beslutade.

Förening: Brf Knallhatten nr 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 16

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i högt och fritt läge med fin vy i flera väderstreck mot lummiga omgivningar och längs med idylliska Brantingsgatans bägge riktningar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.