Gärdet

Tegeluddsvägen 30, 4 tr

Utmärkt 1:a i mycket bra skick med perfekt planlösning, högt ljust läge och balkong i väster. 1.324:-/mån inkl kabel-TV och bredband.

Adress

Tegeluddsvägen 30, 4 tr

Rum

1

Slutpris

2 500 000 kr

Avgift

1 324 kr/mån

Boyta

26 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet i mycket bra skick med högt, ljust och fritt läge, rejäl balkong i väster och Gärdets härliga och natursköna omgivningar direkt utanför porten. Kommunikationerna är utmärkta med närhet till både tunnelbana och innerstadsbussar.

Lägenheten är ytterst välplanerad med maximala funktions- och förvaringslösningar. Här finns ett allrum med praktisk sovalkov och plats för 120 cm säng med platsbyggd förvaring under. Sovalkoven gör att man på bästa sätt får undan sin säng och därmed ges bra ytor i rummet för både soffa och matbord. Här finns utgång till balkongen. Arbetskök i stilsäkert utförande med bra förvaring, arbetsyta och maskinell utrustning såsom kyl med frysfack, spishäll och ugn. Hall med plats för skor och ytterkläder samt ett fräscht, helkaklat och stambytt badrum där det bl a är förberett för tvättmaskin.

Sällan har uttrycket ”välplanerad” passat bättre för att beskriva denna lägenhets utmärkta planlösning och optimala disponering. En riktig pärla i stambytt fastighet och i välskött förening med god ekonomi och låga avgifter.

– Hall med plats att hänga ytterkläder och ställa skor.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, dusch (möjligt att sätta in ett badkar), vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork samt förberett för tvättmaskin. Badrummet renoverades i sambande med stambytet 1997.

– Härligt med praktisk sovalkov och plats för 120 cm säng samt måttanpassad dold förvaring under. Sovalkoven gör att man på bästa sätt får undan sin säng och därmed ges bra ytor i rummet för soffa och matbord. I rummet finns en klädkammare och utgång till balkong i högt, ljust läge. Vacker stavparkett och väggar i vitt.

– Arbetskök i stilsäkert utförande med bra förvaring, arbetsyta och maskinell utrustning såsom kyl med frysfack, spishäll och ugn/micro.

Pris: 2 195 000 kr

Månadsavgift: 1 324 kr

Andel i föreningen: 0,24634 %

Byggår: 1943

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 29 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen New York 5 äger och förvaltar sedan 2008 fastigheten med samma namn. Tidigare ägare var Svenska Bostäder. Fastigheten byggdes 1943 och består av 7 våningar med totalt 62 st lägenheter (2.542 kvm i total bostadsyta), varav hela 9 st är återstående hyresrätter. Dessa hyresrätter betingar ett stort dolt framtida värde för föreningen. Dessutom finns två källarlokal som hyrs ut som förråd (73 kvm totalt). Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt (2.342 kvm i markareal).

Föreningens ekonomi är mycket god med stora dolda framtida tillgångar i de återstående hyresrätterna. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 14,7 mkr och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till hela ca 8 mkr. Belåningsgraden (per kvm bostadsyta) är på bruttoskulden 5.786:-/kvm och på nettoskulden 2.630:-/kvm.

Föreningen har under åren amorterat på sina långfristiga skulder och vid vissa tillfällen låtit medlemmarna få avgiftsfria månader. Månadsavgifterna har varit oförandrade sedan starten 2008 och inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade under 2020 (avstämt med styrelsen). Se mer utförlig information i den bifogade årsredovisningen för 2019.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1995-1997:
-Byte av V/A-stammar, taket omlagt, fasad putsades och alla el-installationer utbytta och 3-fas drogs in.

2011:
– Renoverat trapphus och trädgård.

2012:
– Fönsterrenovering.

2014:
– Ny värmeväxlare. Förråd ombyggt till lägenhet som såldes av föreningen.

2016:
– Under första halvåret genomfördes renovering och uppgradering av de två hissarna.
– Ommålning av entrén till fastigheten, cykelrummet samt dörrkarmar.
– Brandöversyn har utförts samt brandvarnare och brandsläckare installerats i allmänna utrymmen. Den gamla
rökluckan har också bytts ut mot en ny.
Tidigare:
– Uppfräschning/målning av samtliga balkonger under 2015.
– En inhägnad trädgård med grill och sittplatser för de boende har anlagts i den stora del av tomten som
tidigare närmast var urskog och hundrastningsplats för allmänheten.
– Ett stort arbete har genomförts med syfte att förbättra husets värmesystem för att därmed kunna uppnå bättre
värmekomfort och minskade uppvärmningskostnader. Radiatorer har monterats på samtliga element och stora
delar av undercentralen är utbytt.
– Ny huvudventil för inkommande vatten har bytts, då den förra var i mycket dåligt skick.
– Samtliga ytterfönster och balkongdörrar i fastigheten är förnyade.
– Nytt energibesparande system för upplysning av trapphuset.
– Ommålning av trapphus och källarlokaler.
– OVK-besiktning.

2017:
– Totalrenovering av tvättstugan.
– Installering av nytt inpasseringsystem till port och tvättstuga
– Trädäck samt pergola har byggts i föreningen gemensamma trädgård.
– Träd har fällts och gallrats.

2018:
– En ny underhållsplan har tagits fram.
– En omfattande balkongbesiktning har genomförts.
– En cykelramp har monterats.
– Ventilationsfilter i lägenheter har bytts.
– Skadedjurssanering har påbörjats samt serviceavtal upprättats.
– Bokningssystem för uteplatsen/grillen har uppdaterats.
– Nya utemöbler har köpts in.
– Styrsystem i hissarna bytta.
– Träd har fällts och gallrats.

2019:
Statusbesiktning av fastigheten.
Radonmätning.
– Ny belysning i entrén.
– Plantering av ny häck i trädgården
– Översyn av brand- och nödutgångsskyltar samt hisservice.

Planerade/beslutade renoveringar i fastigheten:
Under 2020 planeras framsidan av fastigheten att göras om och ny port mot baksidan installeras. Balkongerna planeras att renoveras men eftersom tanken är att söka bygglov för större balkonger kommer tidigast att genomföras under 2021.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner och torkrum, cykelrum och en föreningslokal. Medlemmarna har tillgång till en inhägnad trädgård med soldäck, sittplatser och grill.

Förening: Brf New York 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 9

TV: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband upp till 100/100 Mbit/s från ComHem, ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt och ljust västerläge.

Välkomna till detta familjeorienterade område på ladugårdsgärdet med ett perfekt city- och naturnära livsstilsboende. Området erbjuder flertalet parker och lekparker, upplyst motionsspår runt Kaknästornet, hunddagis och närhet till SATS, Fitness 24/7 samt Gärdets utbud av utomhusgym. Volleybollplan så väl som Kampementsbadet rakt över gatan. Vintertid tar ni gärna långfärdsskidorna och tar en tur i spåren på Gärdet. Goda kommunikationer med buss 1, 72 och 76 samt med närhet till T-banestation Gärdet. Livsmedelsbutikerna ICA Värtan och ICA Gärdet (öppet 7-23) når ni på bekvämt promenadavstånd. I en av föreningens lokaler huserar en förskola och i närområdet finns ytterligare förskolor samt grundskolor. För shopping är en dag på stan aldrig långt borta och för den bekväma finns Fältöversten med det mesta samlat under ett tak i närheten.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.