City / Norrmalm

Olof Palmes Gata 12, 3 tr

Unikt cityläge! Bo mitt i Stockholm med gångavstånd till allt. Fräsch bostad med hotellstandard i exklusiva materialval och påkostad belysning.

Adress

Olof Palmes Gata 12, 3 tr

Rum

1

Slutpris

2 795 000 kr

Avgift

1 973 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Underbar, unik bostad mitt i city som präglas av lyx och fint ljusisläpp från stora funkisfönster. Tyst läge mot innergård utan insyn. Allt genomgående snyggt vitt renoverat med påkostad belysning. Allt finns utanför porten såsom Drottninggatan, T-bana Hötorget, Hötorget och gångavstånd på ca 6 minuter till centralstationen. Här trivs man!

Exklusiv bostad mitt i city. Tyst läge mot innergård utan insyn som ger fint ljusinsläpp från generösa funkisfönster. Här trivs man!

Hall med vitt golv som löper in i hela bostaden.

Spotlightsramper i hela bostaden med dimmerfunktion.

Exklusivt svart duschrum med stora svarta gnistrande Labrador plattor på vägg och golv med golvvärme. Exklusivt tvättställ i ljus mosaik med inbyggd stor spegel. Regndusch. WC. Härlig belysning i tak och på vägg med små LED lampor som ger en extra fin känsla i detta påkostade duschrum.

Stort öppet vitt kök med integrerad kyl/frys, diskmaskin. Vit ugn och vit mikro. Vit bänkskiva med glasskiva ovan som stänkskydd. Gasplattor 3 st med rostfri fläkt ovan med spotlights. Spotlights under överskåpen. Stort fönster. Matplats för ca 4-6 personer.

Stort luftigt rum med stort fönster och en hel garderobsvägg på skenor från golv till tak med spegelglas. Idag finns en vägghängd TV på ena väggen. I tak en ”rund himmel” med massa små LED belsyningar.

Läge:
———
Allt finns utanför porten; Hötorget, Centralbadet, Drottninggatan, T-bana Hötorget och flertal restauranger. Gångavstånd till centralstationen ca 6 minuter.

Pris: 2 795 000 kr

Månadsavgift: 1 973 kr

Andel i föreningen: 1,98260 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Övrigt: 220 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och källarförråd med galler. Tvättstugan får användas dygnet runt med tvättpass hela veckan.

Lägenhetsnummer: 20 (1301)SÅLD!

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 202 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering tillämpas där tillstånd kan sökas hos Gatu- och fastighetskontoret på telefon 08 – 508 263 00 eller via internet www.stockholm.se/trafikkontoret

Allmänt om föreningen: http://www.tranhalsen9.se/
Föreningen består av 48 lägenheter och 9 lokaler i en attraktiv funkisfastiget i city med gångavstånd till allt. 2 st hyresrätter finns kvar som en framtida dold reserv i föreningens ekonomi. Det finns i dag 7 lokaler som hyrs ut vilket ger mycket goda hyresintäkter.

Funkisarkitekten Ernst Grönwal har ritat fastigheten.

Förening: Brf Tranhalsen 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 49

Antal lokaler: 7

TV: Huset har avtal med Comhem som levererar traditionell kabel-tv (analog), digital-tv (mot kostnad) och även fast telefon. Förutom analog kabel-tv har varje enskild lägenhet ett eget avtal med Comhem. Därför ska all felanmälan göras till Comhem.

Oäkta bostadsrättsförening – Ingen juridisk skillnad mot att köpa i äkta förening men det är en annan beskattning:

Säljer du en lägenhet i ett oäkta bostadsföretag räknas det som att du säljer en andel i en ekonomisk förening eller i ett aktiebolag. Det innebär att hela vinsten beskattas i kapital. Skatten är 30 procent av vinsten.

Säljer du en lägenhet i ett oäkta bostadsföretag har du inte rätt till uppskov med beskattning av vinsten. Ej heller skjuta in något uppskov.

Årlig bostadsförmån
Om du har en lägenhet i ett oäkta bostadsföretag ska du beräkna ett förmånsvärde för ditt boende varje år. Bostadsförmånen är skillnaden mellan bostadens hyresvärde och årsavgiften till föreningen/bostadsföretaget. Förmånen räknas som utdelning och beskattas i kapital. Det innebär att skatten på förmånen är 30 procent.

Brf Tranhalsen 9
Föreningen är av skattemyndigheten klassad som oäkta och deklarerar som ett oäkta bostadsföretag. En bostadsrättsförening räknas som äkta om den till minst 60 % bedriver kvalificerad verksamhet. För att avgöra om detta krav är uppfyllt beräknar man först hyresvärdena för fastigheten. Med hyresvärden menas det aktuella årets bruksvärdeshyra för bostäder och marknadshyra för lokaler. Om delägaren själv svarar för reparation av lägenheten tas endast 90 % av bruksvärdeshyran upp. Om huset har ett värdeår som understiger det aktuella kalenderåret med 10 år eller mindre d.v.s. värdeår 1998 eller senare, görs justering till 90 % av bruksvärdeshyran. Med hjälp av dessa hyresvärden fördelar man sedan taxeringsvärdet på kvalificerad respektive okvalificerad användning. Den kvalificerade användningen måste då uppgå till minst 60 % för att föreningen skall klassificeras som äkta. Till den kvalificerade användningen räknas de bostadslägenheter som upplåts med bostadsrätt till fysiska personer samt garage som upplåts av föreningen till sådana personer. Föreningen är frivilligt momsregistrerad för 914 kvm lokalytor.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.