Birkastan - Vasastan

Birkagatan 31 A, 2 tr.

Sekelskiftespärla på bästa adress. Vackert furugolv, fina snickerier och högt till tak. Perfekt 1:a med bra planlösning och balkong i sydost!

Adress

Birkagatan 31 A, 2 tr.

Rum

1

Slutpris

3 230 000 kr

Avgift

1 274 kr/mån

Boyta

26 kvmOm bostaden

Välkommen till denna charmiga lägenhet om 26 m², på andra våningen i gårdshuset, som erbjuder en suverän planlösning! Härlig takhöjd, vackra furugolv, höga golvsocklar och fina snickerier.
Hallen är välkomnande med plats för ytterkläder. Ljusa och dovt grönmålade väggar och furugolv. Helkaklat badrum med dusch, wc, handfat och spegel. Köket är fullt utrustat med spis, fläkt, kombinerad ugn och mikro, diskmaskin, kylskåp och en mindre frys. Det finns bra med arbetsyta för matlagning och gott om förvaring i skåpen. Klinkergolv med golvvärme och väggarna är även här ljusa och grönmålade. Vardagsrummet är lättmöblerat, här får du plats med såväl matbord, soffa, soffbord och tv-möbel. Rummet är inrett med en väggfast bokhylla och ett mycket praktiskt sängskåp/garderob, med plats för en 140 cm säng och fyra rymliga garderober. Rummet har även en mindre klädkammare. Vackert furugolv och väggarna går i en blå ton. Fantastiskt ljusinsläpp från balkongen som ligger i sydost. Balkongen vetter mot den lugna innergården och går att möblera med både bord och stolar/soffa.

För någon som är intresserad att köpa lägenheterna bredvid varandra är den här 1:an till salu samtidigt som 2:an bredvid. Det är endast två lägenheter på varje våningsplan.

Trygg och stabil förening med god ekonomi. Varmt välkomna att höra av er!

Hall : Välkomnande med plats för ytterkläder.

Badrum : Helkaklat med dusch, wc, handfat och spegel.

Kök : Utrustat med gasolspis, kombinerad ugn/mikro, fläkt, diskmaskin, rostfri diskho, kylskåp och mindre frys. Bra med förvaring och det finns gott om plats för matlagning. Vita luckor, mörk bänk och stänkskydd av glas.

Vardagsrum : Optimal planlösning, går att möblera med både matplats, soffa, soffbord och tv-möbel. Här finns ett praktiskt väggfast sängskåp/garderob och bokhylla, det här gör att rummet blir lättmöblerat.

Balkong : Ligger mot den lugna innergården med ett läge i sydost.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 1 274 kr

Andel i föreningen: 2,44040 %

EL: 100 kr/mån

Försäkring: 208 kr/mån

Övrigt: 300 kr/mån

Total driftkostnad: 608 kr/mån

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 20 (1201)

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-04-14

Energiklass: F

Allmänt om föreningen: Fastigheten är belägen i vackra Birkastan, en mysig liten stadsdel i de nordvästra delarna av Stockholms innerstad. Föreningen består av 22 lägenheter med en yta 1 277 m² och två lokaler med en yta på 248 m². Föreningen är äkta och äger marken. Föreningen har en god och stabil ekonomi med en belåningsgrad på 1 198 kr/m² (2019-12-31).
Inga planerade avgiftshöjningar eller stora renoveringar på gång i föreningen (kontrollerat 2020-11-26).

Renoveringar:
Gathus
1993 Takrenovering
1994 Stambyte (VV+VVC)
1996-1997 Fasad och fönsterrenovering
2000 Trapphusrenovering
2014 Hissrenovering

Gårdshus
1993 Stambyte (VV+VVC)
1998 Takrenovering
1998 Fasadrenovering
2012 Tilläggsisolering fasad
2017 Fasad- och takrenovering

Övrigt
1997 Byte av fjärrvärmeanläggning
2006-2011 Balkongbygge
2011 Byggnation av Cykel/barnvagnsförråd
2014 Byte av föreningens el

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källarplan samt fin innergård. Cykel- och barnvagnsförvaring finns på innergården. Fastighetens medlemmar disponerar varsitt källarförråd och vindförråd.

Förening: Modellen 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 2

TV: ComHem (grundutbud ingår).

Internet: Bredband/Fiber genom Ownit, ingår i avgiften.

Här på Birkagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på bekvämt promenadavstånd. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns Hagaparken, Karlbergskanalen och Vasaparken – allt inom kort gångavstånd.
Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.