Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 104 N, 4 tr

Fantastiskt fin, charmig och perfekt "mini-2:a" med högt och fritt hörnläge, strålande ljusinsläpp och utsikt över himmel och takåsar.

Adress

Birger Jarlsgatan 104 N, 4 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 460 000 kr

Avgift

2 411 kr/mån

Boyta

31 kvmOm bostaden

Välkommen till ett drömboende med högt, fritt och strålande ljust hörnläge, stora vackra fönsterpartier och underbar utsikt mot himmel och takåsar. Denna optimalt planerade ”mini-2:a” har på senare tid renoverats till toppskick med allt man kan önska av stil och geniunt välbevarad 1920-talscharm. Väl tilltagen takhöjd, trägolv, spegelmönstrade dörrar och serveringsskåp i original, stora fönsterpartier med spröjs och djupa nischer etc är detaljer som skapar härlig atmosfär och hemtrevlig känsla.

Planlösningen är suveränt disponerad för en eller två personer. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen ansluter till ett splitternytt badrum i snygg och stilren design, inrett i bl a Carraramarmor. Öppna och ljusa sällskapsytor med kök i klassiskt utförande med bevarad skåpinredning i original samt maskinell utrustning i rostfritt. Köket ansluter till vardagsrum i hörnläge med fönster i två väderstreck. Här finns plats för matbord, soffa och TV-möbel. Innanför vardagsrummet finns en avskild sovrumsdel med plats för 160 cm säng och god klädförvaring i garderob.

Här bor du i en välskött och kulturklassad fastighet med en av Stockholms vackrast anlagda innergårdar, en parklik och prisbelönt trädgårdsoas mitt i stan! Här finns uteplatser, planteringar och grillplats. Fastigheten ligger indragen från gatan, så här är lugnt och tyst.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i platsbyggd garderob. Vitmålade väggar och trägolv i original.

– Toppfräscht, snyggt och splitternytt badrum från 2015 i stilren design med vitt kakel på vägg och Carraramarmor på golv. Duschhörna, WC, handfat på kommod med förvaringslådor, badrumsskåp, handdukstork samt infällda spotlights i tak.

– Charmigt kök i välbevarat klassiskt utförande med skåpinredning i original. Köket är modernt utrustat med maskinell utrustning i rostfritt såsom gasspis, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin i skåp under diskhon. Arbetsyta med kakel på väggen ovan. Köket öppnar mot vardagsrummet.

– Vardagsrum i högt, ljust och härligt hörnläge med stora fönsterpartier och utsikt mot takåsar. Vardagsrummet ger plats för matbord, soffa och TV-möbel. Vitmålade väggar och trägolv i original.

– Smart, avskild sovrumsdel med plats för 160 cm säng. I anslutning till sovrummet finns en garderob i original. Vitmålade väggar och trägolv i original.

Pris: 2 690 000 kr

Månadsavgift: 2 411 kr

Andel i föreningen: 0,31831 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd och plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fyra tvättstugor varav en med grovtvättutrustning. Tre är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna. Hushållssopor kastas i behållare placerade på nedfarten mot Frejgatan. Grovsopor (glas, el-avfall, tidningar, kartong läggs i kärl i källsorteringsrummet. Föreningens innergård är en av Stockholms vackraste, en parklik och prisbelönt trädgårdsoas mitt i stan! Här finns uteplatser, planteringar och grillplats. Precis utanför uppgång N ligger "Arvids terrass" som kan bokas av medlemmarna för grillfester, kräftskivor m.m. Föreningen har 39 parkeringsplatser. Vissa är utrustade med eluttag för motorvärmare. Kö till platserna gäller och de kostar ca 750:-/mån. Dessutom finns 4 MC-platser som är avgiftsfria och 3 som kan hyras. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Lägenhetsnummer: 275 (1404)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 220 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har 39 parkeringsplatser. Vissa är utrustade med eluttag för motorvärmare. Kö till platserna gäller och de kostar ca 750:-/mån. Dessutom finns 3 MC-platser som är avgiftsfria och 3 som kan hyras. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Vacker, triangelformad fastighet i nyklassicistisk stil med Italiensk inspiration funnen i de pampiga pelarna. Ritat av den kände arkitekten Sven Wallander under en av de bästa perioderna i svensk byggnadshistoria. Föreningen består av 283 lägenheter, 7 kommersiella lokaler, 39 parkeringsplatser och 4 mc-platser. Föreningen accepterar ej juridisk person och vid delat ägande så är policyn att den som ska bo i lägenheten äger minst 50 %. För övrig info om föreningens ekonomi etc., se bifogad årsredovisning samt föreningens hemsida.
1985 – Byte av elstammar.
91/92 – Byte av V/A stammar. Byte av taket.
00/03 – Balkonger.
00/04 – 5 st tvättstugor.
2012 – Stambyte källare och kulvert.

För nuvarande så finns inga planerade avgiftsförändringar.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 250:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån

Förening: HSB Brf Morkullan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 283

Antal lokaler: 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit, 100 Mbit/s för 129:-/månad.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.