Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 21, 5 tr

Oslagbar vindsvåning om totalt 43 m² i Birkastan med alla rätt! Öppna ytor, smart sovrumsloft och soldränkt takterrass i söderläge med härlig takåsvy.

Adress

Tomtebogatan 21, 5 tr

Rum

1,5

Slutpris

4 600 000 kr

Avgift

1 743 kr/mån

Boyta

31 kvm

Biyta

12 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän, stilsäker och strålande ljus vindsvåning om 43 minutiöst välplanerade kvm ”levnadsyta” (31 kvm boyta + 12 kvm biyta) i gott skick med fantastisk karaktär, snygg design och härlig känsla. Via dubbla utgångar ges access till en solig takterrass i söderläge. Terrassen om ca 8 kvm erbjuder ett möblerbart uterum med plats för bord, stolar och grill samt utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Typiska vindsdetaljer är på plats såsom snedtak med synliga bjälkar, fönsterkupor, högt till nock och takfönster, ekparkettgolv med vattenburen värme samt ljus interiörkulör.

Planlösningen är optimerad och utmärkt disponerad med öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Smart och generöst sovrumsloft med plats för dubbelsäng och platsbyggd trappa med glasat räcke ger bostaden funktionen av en 2:a.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt ett helkaklat badrum med access till klädkammare/förråd.

Svårslaget läge i hjärtat av de sprudlande och trivsamma kvarteren i Birkastan, med mängder av caféer och restauranger direkt utanför porten gör detta till ett sant drömboende.

Trygg, äldre och stabil förening med välskött fastighet och god ekonomi. Belåningsgrad ca 3.500 kr/kvm boyta. Omsättningstillgångarna (kassa och bank) uppgick till ca 2,1 mkr. Föreningen är äkta och äger marken.

Fastigheten på Tomtebogatan 21 ritades 1907 av arkitektparet Dorph & Höög och är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historiskt, kulturhistoriskt, konstnärlig och miljömässig synpunkt.

Rumsbeskrivning:
– Välkomnande hall med en garderob och plats för avhängning. Klinkergolv med vattenburen golvvärme.

– Kök i stram och stilren design med skåpsinredning i vitt samt en infälld nisch med fönster och avställningsyta. Bra arbetsytor och gott om skåp. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, ugn, spishäll samt spisfläkt. Här finns den ena utgången till den stora terrassen som förenar ute med inne och fungerar som ett extra rum på sommaren.

– Härligt rum med fin rymd, synliga takbjälkar, utgång till den terrassen. Rummet är lättmöblerat med naturlig plats för matsalsbord, soffa och tv-möbel. I rummet finns ett möblerbart sovrumsloft, som tack vare den goda takhöjden gör att man på ett utmärkt sätt får undan sängen och därmed samma funktion som i en 2:a.

– Stort helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns dusch, WC, handfat och spegel. Här finns även ett stort förvaringsutrymme/förråd som idag används som klädförvaring.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 1 743 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Bredband via Ownit 209:-.

Andel i föreningen: 1,75350 %

Byggår: 1909-1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 34 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5,5 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-04-09

Allmänt om föreningen: Brf Tomten förvärvade fastigheten 1917-03-24 (ombildades från bostadsförening till bostadsrättsförening 1988-02-22). Föreningens adresser är Tomtebogatan 21 och 21 A och består av 33 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.530 kvm, varav 2.343 kvm utgör boyta och 187 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas som äkta och äger marken.

Skulderna till kreditinstitut uppgår idag till ca 8,2 mkr, vilket ger en belåning per kvm boyta om cirka 3.500 kr. Amortering sker löpande i mån av ekonomiskt utrymme för att bibehålla en sund ekonomi med tillräcklig avsättning för löpande underhåll. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick i senaste ÅR till ca 2,1 mkr. Inga avgiftsförändringar finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1988-1990: Byte av V/A- och elstammar, omputsning av fasad, nya balkonger och nyinstallation av hiss.
2004: Omputsning av fasad.
2005: Målning av väggar och fönster.
2010: Renovering av skorstenar och rökkanaler.
2011: Byte av gårdsbrunn.
2012: Stamspolning, nytt tak ovanför gårdstrappa och nya cykelställ.
2013: Byte av värmecentral.
2013-2014: Installation av fiber.
2016: Tvätt och målning av tak samt hissrenovering i gatuhuset.
2017: Renovering och målning av fönster.
2019: Installation av nytt passersystem med automatisk dörröppning, vissa radiatorer utbytta i värmesystemet som också uppgraderats samt installation av modern och energibesparande utrustning i tvättstugan.
2020: En lanternin, som fått anmärkningar har avlägsnats. Översyn och underhåll av stålbalkar i källare utförd.
2021: Byte av stuprör och översyn av infästningarna. Renovering och uppdatering av hissen gårdshuset.
2022: Installation av nya säkerhetsdörrar och renovering samt målning av trapphusen. Uppgradering av el- och belysningssystem där. Detta arbete pågår just nu och avslutas inom kort. Finansiering klar.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättats 2020 och sträcker sig fram till 2037. I närtid planeras upprustning av cykel- och barnvagnsutrymmet.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd beläget i gårdshuset. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Avfallsrum, cykelrum och barnvagnsförråd finns även. Föreningen har två separat innergårdar med utemöbler, grillar och planteringar.

Förening: Brf Tomten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Föreningen debiterar avgiften för kabel-TV.

Internet: Bredband: Ja, levereras av Ownit, hastighet 100/250/700 Mbit/s, debiteras 205/299/399 kr/mån.

Sammanställning: Rejäl och insynsskyddad takterrass i söder. Takterrassen erbjuder ett möblerbart och soligt uterum om ca 8 kvm med härlig vy mot himmel och kringliggande takåsar.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan i Birkastan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Dalagatans station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.