Vasastan - Atlas

Atlasgatan 13, vån 1

Vacker 1920-talscharm möter modern komfort i fin "mini-2:a" med suverän planlösning och härlig känsla. Drömläge i idylliska "Lilla Paris". Låg avgift!

Adress

Atlasgatan 13, vån 1

Rum

1,5

Slutpris

3 500 000 kr

Avgift

1 645 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Med ett av Vasastans allra bästa lägen i de idylliska och vackra 1920-talskvarteren Atlas och ”Lilla Paris”, som ligger ostört invid Birkastan, S:t Eriksplan och Vasaparken, finns denna suveräna och fina ”mini-2:a” om 43 kvm. Lägenheten är ytterst väldisponerad och yteffektiv, väl anpassad för två personer. Den har på senare tid varsamt renoverats i stilsäkert utförande med ljus färgsättning och modern komfort. Samtidigt bevaras den genuina 1920-talskänslan med alla fina originaldetaljer från byggåret såsom fiskbensparkett och trägolv, stora fönsterpartier, högt till tak och dekorativa innerdörrar med spegling och spröjs etc.

Välkomnande möblerbar hall med god plats för ytterkläder och skor samt väl tilltagen klädkammere. Kaklat badrum med badkar. Härligt vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovalkov med plats för dubbelsäng. Hemtrevligt kök med matplats, splitterny kyl, frys och spis i rostfri design samt vackert bevarat serveringsskåp i original.
Mycket välskött fastighet och skuldfri förening med låga avgifter och ca 6 mkr i kassan.

Välkommen till ett underbart boende i lugn stadsmiljö med närhet till parker, restauranger och caféer, samtidigt har du kort promenad till både Stockholms city, T-centralen, flygbussar och Arlanda Express

– Välkomnande möblerbar hall med god plats för ytterkläder och skor samt väl tilltagen klädkammere. Fiskbensparkett.

– Kaklat badrum med badkar, WC, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Härligt vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord. I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovalkov med plats för dubbelsäng (160-180 cm). Spröjsat fönsterparti och fiskbensparkett.

– Hemtrevligt kök med matplats, splitterny kyl, frys och gasspis i rostfri design. Spisfläkt. Vackert bevarat serveringsskåp i original. Trägolv.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 1 645 kr

Andel i föreningen: 2,32197 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och vindsförråd. Det finns även en utegård med grillmöjligheter. Här finns ett stort bord, stolar, en lounge möbel och grill på sommaren.

Lägenhetsnummer: 3 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energiförbrukning: 191 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tendern 7 äger fastigheten Tendern 7 i Stockholms kommun som förvärvades 1987. I föreningens fastighet finns 45 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt en lokal. Föreningen är skuldfri och förvaltar sina överlikvida tillgångar på räntebärande konton. Föreningen har 3,5 miljoner i kassan för framtida utgifter. Föreningen har beslutat om att höja avgiften med 150-200 kr/mån from 1 oktober. Detta på grund av kostnadsökningar som t.ex. uppvärmning av fastigheten. Föreningen äger även marken som fastigheten står på.
Inga aviserade avgiftsförändringar.
2021 Tillsyn av värmesystem av anledning till att energieffektivisering
2020/2021 Arbete efter vattenskada i 3 lägenheter
2020 Byte av källardörrsentré
2019 OVK
2018 Stamspolning
2016 – Byte av låssystem och radonmätning
2015: OVK-besiktning, målning av trapphus.
2014: Renovering av hiss.
2013: Renovering av fönster och trapphusbalkonger.
2012: Takunderhåll samt städning av hisschakt.
2010: Ny värmepanna.
2009: Värmeinventering och målning av trapphus.
2008: Nya balkonger.
2007: Rörstambyte i källaren samt renovering av lokalen.
2006: Renovering av tvättstuga.
1998: Fasaden putsades.
1996: Trapphusrenovering.
1995: Rör- och elstambyte.

Förening: Brf Tendern 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Upp till 100 Mbit/s. Ingår i avgiften.

Härligt läge i populära Atlas området även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan med restauranger och kaffebarer. Nära till Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan. Vill du motionera eller promenera rekommenderas Karlbergs slottspark, cirka tio minuters promenad bort.

På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian och hjärtat av Kungsholmen kring Fridhemsplan. I andra riktningen når du Odenplan och dess utbud av shopping, uteserveringar och restauranger.

Extremt goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, samt T-banans gröna linje. Dessutom avgår Flygbussarna från Torsgatan samt pendeltågen från Karlbergs station.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.