Vasastan

Hälsingegatan 37, 4 tr.

Klassiskt 20-tal med härlig takhöjd, spröjsade fönster, vackra golv, snövita snickerier & generösa ljusinsläpp.

Adress

Hälsingegatan 37, 4 tr.

Rum

1,5

Slutpris

4 185 000 kr

Avgift

1 901 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 48 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster, härlig takhöjd, fina furugolv samt vita snickerier och spegeldörrar. Välkomnande hall, stort kök med plats för stora middagar, fräscht badrum, lättmöblerat vardagsrum och rofyllt sovrum med plats för rejäl säng.

Här bor du i Vasastans mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Vasaparken, Vanadislunden, Hagaparken, och Humlegården. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Bra förvaring i platsbyggd garderob. Furugolv.

– Stort, rymligt kök med plats för många middagsgäster. Gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor samt bra arbetsytor. Här finns ugn, spis, fläkt och kyl/frys samt serveringsskåp i original.

– Rofyllt sovrum med plats för rejäl säng och plats för garderobsvägg, byråer eller dylikt.

– Underbart vardagsrum med furugolv, generöst ljusinsläpp och inbyggd garderob. Naturlig plats för soffgrupp och tv-möbel.

– Fräscht, helkaklat badrum med wc, handfat, handdukstork och dusch.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 901 kr

Andel i föreningen: 1,47895 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Tvättstuga med tre maskiner samt torkrum och torktumlare. Dessutom finns cykelrum och en snygg och fräsch bastu med dusch som medlemmar kan boka. På varje halvtrappa finns det vädringsbalkonger som nyttjas flitigt av nuvarande ägare. Till lägenheten hör ett källarförråd. Grönskande innergård med möblemang och grillmöjligheter.

Lägenhetsnummer: 37

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 152 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Valand 9 bildades den 10 juni 1925. Föreningen består av 63 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 hyresrättslokaler, på adresserna S:t Eriksgatan 108, Vanadisplan 1 samt Hälsingegatan 37. Medlemskap i Brf Valand 9 medför automatiskt ett obligatoriskt medlemskap i HSB för varje bostadsrättshavare. Inga planerade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
1991: Installation av hiss
1994: Takbyte
1999: Stambyte
2000: Byggnation av tre vindsvåningar
2002: Renovering av tvättstuga samt tillbyggnation av bastu
2007: Installation av elslingor på taket
2010: Byte av undercentral samt målning och renovering av fönster mot gatan
2014: Målning av fönster mot gården, byggnation av nytt soprum till restaurangerna, byte av armaturer i trapphusen samt renovering/uppfräschning av gården.
2016: Ommålning av trapphus och nya ekportar.

Kommande renoveringar: Ommålning av tak.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-250:-/mån, hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Valand 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 63

Antal lokaler: 6

TV: Kabel-TV. Com Hem basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Möjlighet till bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.