Vasastan

Dalagatan 23 A, 2 tr

Snygg designlägenhet invid Odenplan med strålande ljusinsläpp och toppskick. Suverän funktion, solig balkong i väster och låg avgift!

Adress

Dalagatan 23 A, 2 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

1 267 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Stil, finess och härlig känsla präglar denna fantastiskt fina, strålande ljusa och designade lägenhet i toppskick. Den ligger högt och genomgående i mysigt gårdshus med hiss i fastighet anno 1881, den har balkong i väster och ett mycket eftertraktat läge mellan Odenplan och Vasaparken. Lägenheten har på senare tid totalrenoverats, byggts om och inretts med påkostade material, genomtänkta funktionslösningar och snygg, modern design samt vit färgsättning. Samtidigt bevaras klassiska originaldetaljer från byggåret såsom högt till tak, lutade furutiljor, spegelmönstrade och snövita snickerier samt flertalet stora fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen är rund- och genomgående med ljusinsläpp från öster och väster, den är maximalt yteffektiv och tack vare en praktisk sovalkov fungerar den bra för två personer. Inbjudande och vacker hall med gott rumssamband och utgång via helglasad dörr till balkongen som har sol från ca kl 11.30 till ca 20.30 på sommaren. Balkongen ger ett extra ”uterum” med plats för balkongbord och stolar. Toppfräscht badrum med dusch och detaljer från bl a danska Vola. Stilfullt kök i stram minimalistisk design från danska JKE med komplett maskinell utrustning, platsbyggt matbord med sittplats för 4-6 personer och öppning mot vardagsrummet. Vardagsrummet ger plats för rejäl soffgrupp och TV-möbel (nu väggfast TV). Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet, med tre extra stora fönsterpartier i fil, ger lägenheten sin särskilt trevliga karaktär. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga avgifter samt en nybyggd bastuanläggning i källaren.

Kombinationen med härligt sekelskifte, modern design och toppläge i Vasastan gör detta till ett oslagbart boende för den söker det ”lilla extra”.

– Vacker, vitmålad och strålande ljus hall med direktaccess till kök, vardagsrum, badrum och ljuvlig balkong i väster. Rymlig klädkammare. Plats för arbets-/datorbord invid balkongdörren. Lutade furutiljor.

– Toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Duschplats med infällda duscharmatur från danska Vola, design Arne Jakobsen. Vägghängd WC, handfat på skiva i mörkbetsad ek samt badrumsskåp, även den med luckor i mörkbetsad ek.

– Kök i stilrent, minimlastiskt utförande från danska JKE. Köket har vita släta luckor och god arbetsyta med bänkskiva i fiberarmerad betong och stänkskydd i rostfritt ovan. Inbyggd kyl/frys och diskmaskin, spishäll i glaskeramik, fläkt och separat ugn som kombineras med micro. Matplats för 4-6 sittande vid platsbyggt matbord med barstolar. Stort fönsterparti och öppning mot vardagsrummet. Lutade furutiljor.

– Härligt och ljust vardagsrum med två stora fönsterpartier mot lummig innergård. Vardagsrummet har plats för soffgrupp och TV-möbel (Nu väggfast TV). I vardagsrummet finns en praktisk sovalkov med snygg vasstapet och plats för säng om 120 cm. Vitmålade väggar och lutade furutiljor.

OBS! Elkablar samt kablar till högtalare är infrästa i väggar och 6 st högtalare för ljudsystem är fördelade i lägenheten.

Pris: 3 295 000 kr

Månadsavgift: 1 267 kr

Byggår: 1881

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I fastigheten finns cykelförråd, snickarrum, modern och välutrustad tvättstuga och en nybyggd bastu. Trivsam innergård med bord och stolar.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare 1978. Renovering av fasad och fönster mot gatan samt entrédörrar 2005. Renovering av fönster och tak planeras.

Lägenhetsnummer: 23221 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Jasminen 9 & 10
Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10 förvärvade fastigheten 1978 och klassas som en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 40 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3.454 kvm, varav 3.177 kvm utgör lägenhetsyta och 277 kvm utgör lokalyta. Marken innehas med äganderätt och tomtytan uppgår till 1.306 kvm.

Föreningens ekonomi är god med endast ca 4,4 mkr i långfristiga skulder, vilket ger en skuldsättningsgrad på 1.409:-/kvm per 2017-12-31. Den har ca 1,5 mkr i omsättningstillgångar (kassa, bank etc). Inga avgiftsförändringar planeras i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
Avloppsstammar byttes på 1978 och de spolas med jämna mellanrum. (framtida stambyte har diskuterats i styrelsen).
Renovering av fasad och fönster mot gatan samt entrédörrar 2005. Byte av värmecentral 2011. Delvis omlagt plåttak 2012. Fönsterrenovering 2014 och 2015. Soprummen renoverades och byte av ventiler för värme/vatten samt byte av elementventiler 2016. Renovering av stuprör och hängrännor samt målning och delvis byte av tak 2017. Renovering av två hyreslokaler 2017-2018.

För mer information om renoveringar i fastigheten, se bifogad pdf-fil "Underhållsplanen för Brf Jasminen 9 & 10" som sträcker sig från 2009 till 2028.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, snickarrum och en bastu.

Förening: Brf Jasminen 9 & 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 40

Antal lokaler: 4

TV: Bredband 100 mbit/s via OwnIt. Bredband, TV och telefoni ingår som obligatorisk del i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong i väster med sol under högsommaren mellan kl 11.30 ca och kl 20.30 ca.

Attraktivt och mycket eftersökt läge mellan S:t Eriksplan och Odenplan, endast ett stenkast från Vasaparken och Gustav Vasa kyrkan! Här har man tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana, 100 meter till Odenplan, flygbussar samt flertalet innerstadsbussar (nr 42, 47, 69 och 70). Snart öppnar även en ny pendeltågsstation vid Odenplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.