Vasastan

Karlbergsvägen 43 A, 3 tr

Sekelskiftesdröm med cirka 3,25 meter i tak, högt läge och härligt skick. Eftersökt adress och lågt belånad brf!

Adress

Karlbergsvägen 43 A, 3 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

1 511 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt fint boende med högt läge i fastighet från 1904. Mycket eftersökt adress med närhet till det mesta man kan önska sig och en lågt belånad bostadsrättsförening. Lägenheten är i mycket fint skick med påkostade och smakfulla materialval. Mörkbetsade golv av bambu och granitkeramik samt tapeter från Sanderson. Stort sällskapsvänligt vardagsrum med cirka 3,25 meter i takhöjd och fönster med speglar och djupa nischer. Stilfullt och välutrustat kök från HTH med matplats för flera. Här finns även två fönster med speglar och djupa nischer. Rymligt badrum samt inre hall som i dagsläget nyttjas som arbetsrum. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och den genomgående planlöningen ger lägenheten ljus, rymd och charm. Lägenheten passar såväl singeln som paret. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Inre hall som i dagläget disponeras som arbetsrum med platsbyggt skrivbord och hyllor. Möjlighet finns att nyttja detta utrymme som sovrum om så önskas och på så sätt få funktionen av en tvåa.

– Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Stort fönster med speglar och djupa nischer, takstuckatur samt belysning med dimmerfunktion. Här finns även en inbyggd garderob.

– Stilfullt kök från HTH. Bra arbetsyta och mycket goda förvaringsutrymmen med köksluckor ända upp till tak samt skafferi med överskåp. Plats för matbord för flera och trevliga middagar. Köket är utrustat med diskmaskin, vinkyl, spishäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys. Två fönster med speglar och djupa nischer.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, dusch, handfat och wc.

Pris: 3 450 000 kr

Månadsavgift: 1 511 kr

Andel i föreningen: 1,84000 %

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 29 (1301)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 151 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, samt bastu, föreningslokal och innergård.

Bostadsrättsföreningen Vasaborgen förvärvade fastigheten 1938 och består av 42 bostadsrättslägenheter samt 4 hyreslokaler. Byggnadens totalyta 3486 kvm varav 2978 kvm utgör lägenhetsyta och 508 kvm utgör lokalyta. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Inga planerade avgiftsändringar. Föreningen har mycket god ekonomi med goda intäkter från hyreslokaler, strax under 600.000 kri långfristiga skulder och ca 1.800.000 kr i omsättningstillgångar per 2017-12-31. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.brfvasaborgen.se

Genomförda renoveringar:
1983: Stambyte
2013: Utbyte av fjärrvärmepump samt spolning och filmning av stammar.
2015: Renovering av trapphus.
2016: Punktrenovering av tak.
2017: Stambyte i källare och stamspolning, punktrenovering av fasad samt renovering av innergården.

Kommande renovering:
2018: Renovering av balkonger mot Torsgatan samt målning av tak.
2023: Hissrenovering

Förening: Brf Vasaborgen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiber via Ownit finns installerat i fastigheten men är inte indraget i denna lägenhet.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 250:-/mån och hemförsäkringen ca 175:-/mån.

Lägenheten är i föreningens lägenhetsregister registrerad som en 1 r.o.k. 46 kvm. Boarea enligt säljarens mätbevis (SS21054:2009) utfärdat 2016-01-20 är 42 kvm.

Här på Karlbergsvägen 43 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, endast ett stenkast till Sankt Eriksplan, Odenplan, Rörstrandsgatan och Vasaparken! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, apotek, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.