Vasastan

Dalagatan 8, 2 tr

Underbar lägenhet med fiskbensparkett, spegeldörrar och spröjsat fönster med djupa nischer. Högt i tak och attraktivt läge!

Adress

Dalagatan 8, 2 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 150 000 kr

Avgift

2 106 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet attraktivt belägen med närhet till det mesta man kan önska sig. Bostaden har en trevlig planlösning med stort sällskapsvänligt vardagsrum med fiskbensparkett, generös takhöjd samt stort vackert spröjsat fönster med djupa nischer. Inre hall som med fördel kan nyttjas som sovdel. Charmigt kök med ett fönster samt plats för matbord. Rymligt badrum med bl.a. golvvärme samt mycket goda förvaringsutrymmen med tre inbyggda garderober. Föreningen har en stor och trivsam gemensam innergård med sommarmöblering och grill att njuta av. Dessutom finns vädringsbalkonger i trapphuset. Här bor du på eftersökt adress med närhet till både Vasaparken och Tegnérlunden samt med promenadavstånd till city. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

– Entré med tre inbyggda garderober samt bra avhängningsmöjligheter. Inre hall som med fördel kan nyttjas som ”sovrumsdel”, skrivbordshörna eller för extra garderober eller byråer. Fiskbensparkett.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för extra möblering. Stort spröjsat fönster med djupa nischer, fiskbensparkett samt generös takhöjd.

– Kök med plats för matbord. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kyl, frys, gasspis/ugn. Här finns även ett fönster.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbar duschvägg, handfat, handdukstork (obs handdukstorken är ej fungerande) samt wc.

Pris: 3 150 000 kr

Månadsavgift: 2 106 kr

Andel i föreningen: 2,78000 %

Byggår: 1928-29

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelförråd, barnvagnsrum samt en stor och trevlig innergård med sommarmöblering och grill.

Lägenhetsnummer: 1203

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 184 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Berget 9 förvärvade fastigheten 1993 och består av 33 lägenheter med ytan 1509 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Trappstädning utförs av städfirma. Överlåtelseavgift betalas av köparen 1500 kr. Avgiften kommer att höjas successivt med 2% under en 3-årsperiod och den första höjningen skedde 2014 (all info från föreningen). Hissen har vid besiktning i november 2014 fått anmärkning avseende skarvad lintrumma. Föreningen arbetar med detta och vidtar åtgärder för att reparera och modernisera hissen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva.

Utförda arbeten:
1998 Stamrenovering badrum/wc
2000 Stamrenovering kök. Fasaden till och med plan 6 renoverades. Balkongerna renoverades.
2005 Yttertaket målades.
2006 Tvättstugan renoverad.
2008 Byte av elstigar.
2010 Trapphuset målades.
2012/13 Renovering av fönster.
2013 Fasad plan 6 renoverades
2013 Höjning av balkongräcket plan 6.
2014/15 OVK-besiktning utförd.
2015 Ny entréport.

Förening: Brf Berget 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Leverantör internet: Com Hem.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 250 kr/mån, gas ca 220 och hemförsäkringen ca 195 kr/mån.

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Här på Dalagatan 8 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan/city. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.